Grace Janssen voorziet met The Lucky Project mensen van mooie coaching sessies

Gepubliceerd op 2 januari 2022 om 10:00

De 32-jarige Grace Janssen onderging een tijdje geleden een burn-out. Dat heeft haar leven veranderd, uiteindelijk op een mooie manier veranderd. Het gaf haar inzicht in wie zij is en wat zij wil bereiken. Hoe mooi is het dat ze haar eigen ervaring en groeiproces wil doorgeven aan andere mensen. Met dat prachtige initiatief is zij een eigen bedrijf gestart: The Lucky Project. Wat The Lucky Project zoal te bieden heeft is voor mensen die zichzelf willen ontdekken, en weten wat zij willen, goud waard. Het biedt de mogelijkheid om te kunnen groeien na lastige situaties, wat mensen individueel, maar ook organisaties van mooie kansen voorziet.

Mensen begeleiden door dichter bij zichzelf te komen

Na een vervelende ervaring kwam er een mooi initiatief op Grace haar pad. Dit initiatief heeft ze met beide handen gegrepen. “Mijn tweede naam is Lucky,” vertelt Grace. “Vorig jaar ben ik gestart met The Lucky Project als mijn coaching bedrijf. Het ontstaan daarvan is gekomen doordat ik een paar jaar geleden in een burn-out terecht ben gekomen. Daarvoor was ik werkzaam in de corporate wereld. Ik was altijd aan het werk en bezig met groei, promotie maken, nog meer studies volgen en de lat altijd hoog leggen. Vanuit een onzeker gevoel heb ik altijd meer willen bereiken om te bewijzen dat ik het kon. Uiteindelijk werd alles mij teveel; zowel het perfectionisme als het verantwoordelijkheidsgevoel. Op dat moment begon mijn ‘burn-out reis’, waardoor ik steeds dichter bij mijzelf ben gekomen. Ik heb mijzelf leren kennen, als in dat ik heb kunnen ontdekken wie er precies onder die laag van bewijsdrang ligt.”

Deze burn-out reis heeft zoveel in Grace losgemaakt dat zij zelf weet wat zij wil. “Ik ben iemand die enorm van avontuur houdt en zich graag laat inspireren door mooie mensen. Hierin wil ik anderen helpen door in hun kracht te gaan staan en het mooiste uit hun leven te halen; zowel de ups als de downs uit hun leven te halen en daaruit te groeien. Ik begeleid mensen als coach, door ze dichterbij zichzelf te laten komen en hun pad te laten bewandelen. Op het moment dat ik een traject voor mijzelf in ging met een coach, vroeg ze aan mij hoe ik deze ‘burn-out reis’ wilde gaan noemen. Ik antwoordde met The Lucky Project. Het refereert naar mijn eigen naam, naar een onderdeel of fase van je leven om daar lessen uit te halen en om naar een gelukkigere versie van mijzelf te kunnen komen. Naarmate ik verder herstelde, kwam ik erachter dat dit werk in de corporate wereld niet bij mij hoorde. Wat ik wilde doen was dat ik voor mijzelf wilde beginnen: door mensen te helpen en te coachen door ze in hun kracht te zetten. Deze passie wilde ik verder najagen, en zonder twijfel kwam ik met de naam The Lucky Project: een overkoepelende term voor wat ik nu doe.”

De moed om angst om te zetten naar overwinning

Wat Grace doet is heel inspirerend. Haar eigen ervaring en interesse maken haar tot de coach die zij nu is, een grote hulp en kracht voor veel mensen! “Sinds ik voor mijzelf ben begonnen, heb ik steeds meer moed gevonden om dit soort stappen te ondernemen. Ook wat ondernemerschap betreft; ik kan mij geen intensere ontdekkingsreis bedenken dan zelf te ondernemen. Je test je elke keer weer met de vraag ‘weet je zeker dat je dit wilt en dat je hiervoor wilt gaan?’ Dat maakt je ook krachtiger wanneer je het zeker weet. Ik krijg veel positieve reacties, aangezien de behoefte er is om de verbinding met jezelf te maken en willen investeren in de persoonlijke groei. Er zijn enorm mooie stappen gezet waardoor ik ook meer vertrouwen heb om dit verder te kunnen uitbreiden.

The Lucky Project kan anderen een veilige plek bieden om jezelf te ontdekken en om alles te mogen voelen en ervaren wat op dat moment in jouw omgaat. In dat traject begeleid ik mensen om een verbinding met zichzelf te maken. Al die belemmerende angsten die er dan onder zitten  kom je dan tegen. Mijn doel is om anderen echt te laten verbinden met hun eigen drijfveren.”

Een prachtig initiatief is The Lucky Project! Een werkelijk schitterend initiatief om op deze manier mensen te kunnen voorzien van hulp en coaching op meerdere gebieden!

“Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen bewust laten worden van de kracht die zij bezitten”

“Het afgelopen anderhalf jaar was voor veel mensen heel moeilijk,” vertelt Grace. “Veel mensen zijn op dat moment ook gaan nadenken of wat ze doen ze ook echt gelukkig maakt. Reflecteren kan best een uitdaging zijn, en confronterend om erachter te komen dat dit het niet is. Natuurlijk willen mensen het zichzelf gunnen om een mooie stap te maken, en in dit opzicht kan ik ze coachen.”

Sinds kort kan Grace ervaren hoe het is om iets op te zetten en te runnen wat volledig van haarzelf is. “Het voelde destijds heel dubbel, maar voornamelijk heel gaaf! Tegelijkertijd was het enorm spannend, aangezien ik natuurlijk vooraf niet kon weten of mensen hier behoefte aan hebben, of ik goed genoeg zou zijn. Toch gaf mijn veerkracht de doorslag om dit project door te zetten, en inmiddels zijn we al een tijdje verder.”

Inmiddels weet Grace steeds meer wat zij zou willen bereiken met The Lucky Project. “Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen, vanuit de verbinding met zichzelf, bewust laten worden van de kracht die zij bezitten, alsmede met het talent wat zij hebben. Mijn uitgangspunt is het stukje bewust zijn; bewust te laten worden van het feit dat zij al zoveel hebben gegeven op deze wereld door voornamelijk zichzelf te zijn. Op dit moment probeer ik dat voornamelijk met 1 op 1 coaching en in groepen. Bij organisaties geef ik ook trainingen aan teams. Mijn droom is om op grote events te mogen spreken, of een centrum kunnen opzetten waarin mensen elkaar kunnen verbinden en kracht te geven door elkaar te ondersteunen. In Amsterdam heb je elk jaar de Inner Peace Conference. Daar komen diverse sprekers op af, en er zijn allemaal sessies. Juist in de corporate wereld zou ik het echt prachtig vinden als er tijdens zo’n conference ruimte gecreëerd wordt voor het stukje ‘well being’ en dat daar een podium wordt geboden voor dat soort onderwerpen. Veel mensen zullen daar baat bij hebben, en er zullen veel mensen bereikt worden.”

Verschillende sessies

Grace heeft veel te bieden binnen het coachen. Dat verschilt per situatie en per persoon. “Mijn sessies hebben een privé versus bedrijf verhouding. Het privé onderdeel kan zijn 1 op 1 sessies of groepstrajecten. Deze sessies vallen onder het kopje ontdekken, als in het ontdekken wat er in deze persoon zit onder alle angst, overtuigingen en diverse rollen die je gedurende je leven hebt aangenomen. Dat is eigenlijk een transformatiereis naar jezelf, en dat kan zowel 1 op 1 als in een groepssessie. Je gaat in feite wat laagjes afpellen waardoor je meer antwoord krijgt op de vraag wie er in feite onder een bepaalde persoon zit. Door eerst dat te onderzoeken kan je van daaruit kunnen vragen wat je zou willen doen, wat voor stappen je wilt nemen zodat je meer tot je kernwaardes komt. Zo’n 1 op 1 traject kan in overleg variëren naar een lange termijnplanning van meerdere maanden, maar ook korter en dan specificeren op een bepaald thema. In groepen werk ik met hetzelfde idee. Voor organisaties heeft wat ik aanbied veel te maken met persoonlijk leiderschap, en om bewust te worden over wie je bent. Ook daarin valt jezelf goed kennen en verbinden enorm samen. Als je beter in je vel zit, heb je meer te geven. Met alles bij elkaar kan je erachter komen wat jou drijft en waar jouw grenzen liggen.”

Coachen is echt haar passie geworden

Met alles wat hierboven is genoemd kan je zien dat coachen echt bij Grace hoort. Ze voorziet hiermee anderen van iets moois, en waar veel mensen heel veel aan hebben. “Door dit pad te bewandelen kom je veel mensen tegen. Iemand die mij enorm heeft geïnspireerd is  Tony Robbins; een Amerikaanse coach, spreker en schrijver. Hij geeft trainingen en workshops, en organiseert enorm veel events om anderen inzicht en antwoord te geven over wie je bent. Hij deelt hele inspirerende filmpjes op social media. Fleur Brunninkhuis heeft mij gecoacht tijdens mijn burn-out traject. Als ik zie wat zij doet, en wat zij aanbiedt, is zij ook een hele grote inspiratiebron voor mij. Ik ben veel bewuster van dat ik mij kan laten inspireren door vrienden en familie.

Uiteindelijk heeft iedereen een mooi verhaal in zich. Het is magisch wat er kan ontstaan in de interactie en de stiltes tijdens een sessie. Alle antwoorden zitten in jezelf, en als iemand ineens van die inzichtmomenten krijgt is het prachtig om te zien wat voor kracht het mensen geeft als ze dichterbij zichzelf komen. Dat maakt coachen mijn passie.”

Grace's eigen ervaring en interesse maken haar tot de coach die zij nu is, een grote hulp en kracht voor veel mensen!

Zijn bovengenoemde punten herkenbaar voor jou of anderen? Bezoek Grace haar website, want ze is voor zowel mens als organisatie een fijne kracht om in te kunnen schakelen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.