Athleter voorziet sporters en bedrijven van prachtige mogelijkheden

Gepubliceerd op 20 oktober 2021 om 08:30

Hoe mooi is het dat uit een sectorwerkstuk een prachtige werkelijkheid ontstaat! Ruben BosDjaël Nau en Don Bouman zijn drie basketballers van Landstede Hammers, en sinds november 2020 de oprichters van Athleter. Athleter is in het leven geroepen om jonge topsporters te kunnen voorzien van de te maken kosten, zoals bijvoorbeeld reiskosten. Athleter bouwt een brug tussen topsporters en bedrijven, en waarom dat zo is vertellen Djaël en Ruben in dit artikel. Voor meer informatie over Athleter kan je via deze link de website bezoeken.

Het ontstaan van Athleter

Ruben en Djaël speelden eerst basketbal op amateurniveau, en daarna werden ze opgenomen in het traject van de jeugd van Landstede Hammers. Tegenwoordig houden ze zich met meer bezig dan alleen basketbal, aangezien ze samen met Don de oprichters zijn van Athleter. “Wij zitten op een topsportschool,” vertelt Djaël. “Veel mensen waren heel enthousiast over ons idee, en er ontstond gelijk veel vraag naar. Vorig jaar november schreven wij ons in bij de Kamer van Koophandel, en nu sponsoren we een aantal sporters.”

Ruben: “Wij hadden van onze economiedocent gehoord dat wanneer je een bedrijf wilt opzetten dat je eerst een ‘probleem’ moet zien te vinden; dus waar op dit moment nog geen tot weinig vraag naar is. Voor dat probleem moet een oplossing worden geboden. Met deze twee elementen komen vraag en aanbod samen.”

Djaël is vanwege basketbal naar Zwolle verhuisd. “Dat klopt,” vertelt Djaël. “Ik heb eerst met mijn moeder en mijn broertje in Eibergen gewoond. Daar basketbalde ik destijds, en daarna ben ik bij Landstede geselecteerd. Echter, de reiskosten die nodig waren om naar Zwolle te komen waren te duur. Daardoor zijn we verhuisd naar Zwolle. Hierdoor werd al snel duidelijk dat topsport heel duur is voor jonge mensen die beter willen worden. Dan heb je al gelijk het probleem in zicht. Wij bedachten als oplossing Athleter, om mensen met hetzelfde probleem als ik te helpen.”

Wie doet wat binnen Athleter?

Wie is waarin gespecialiseerd? Het is belangrijk dat zo’n bedrijf in goede banen wordt geleid. Inmiddels hebben de drie al goed in kaart wie waarvoor kan worden ingezet. “Wij waren er een lange tijd mee bezig,” beaamt Ruben. “Daarbij hadden we geen idee wat er zoal bij kwam kijken. Toen we ons echter hadden ingeschreven voelde het als een officieel begin. Het feit dat je je gelijk in het zakenleven stort is echt heel gaaf! In het begin hebben we veel dingen tegelijkertijd opgepakt, aangezien wij alles wilden leren. Djaël richt zich op dit moment voornamelijk op de sporter, dus het contact onderhouden met sporters en de social media. Don en ik richten ons op het contact met bedrijven; dus de langlopende contracten.”

De missie van Athleter

Houdt Athleter zich enkel bezig met het sponsoren van topsporters? Nee, zo werkt dat niet. Je moet bij dat soort initiatieven altijd denken aan wisselwerkingen, en waar het mes aan twee kanten snijdt. “Wij willen sporters helpen om hun topsportdroom te verwezenlijken,” zegt Ruben. “Maar dat is nog niet alles. Wij willen ook voor de bedrijven wat doen. Hierdoor wordt onze missie zichtbaar, namelijk een brug bouwen tussen jonge topsporters en bedrijven. We laten de sporters reclame maken voor de bedrijven, en wij zorgen ervoor dat de bedrijven in een goed daglicht komen te staan. Als een bedrijf een topsporter helpt met zijn reiskostenvergoeding, dan is dat maatschappelijk verantwoord. Bedrijven zullen sneller geneigd zijn om daaraan bij te dragen, aan het soort projecten waar wij ons mee bezighouden.

Djaël: “Naast het PEC Zwolle stadion zit onze school. Daar hangt een groot digitaal bord aan, en daar kunnen we bedrijven op uitlichten als zij één van de topsporters sponsoren. Dat is grote reclame voor een bedrijf. Daarnaast, van alles wat er via sponsordeals binnenkort gaat 1% naar een goed doel. We steunen diverse goede doelen, zoals de Hartstichting, Spieren voor Spieren en Jeugdfonds Sport.”

Plannen voor de toekomst

Ruben: “Zowel mijn ouders als de ouders van Don en Djaël zijn ondernemer (geweest). Sporters hebben geld nodig om te kunnen groeien naar betere prestaties, en de bedrijven kunnen ervoor zorgen dat sporters kunnen sporten. We zijn met een meisje bezig die naar de dansschool Groningen wil, en ze heeft een zusje die chronisch ziek is. Zij heeft ons ingeschakeld, en met dat soort wensen en initiatieven helpen wij sporters. De bedrijven krijgen daarvoor grote reclame en onze merchandise ervoor terug. Op dit moment hebben we zeven sporters die wij volledig in de kosten voorzien. Dat is al een grote stap en voor ons persoonlijk iets om trots op te zijn. Wij gaan hier zeker mee door, en wij zouden graag in heel Nederland bekend worden. Don gaat in Spanje studeren, dus wie weet gaan we ook daar gaan uitbreiden mochten we hier al bekend worden.”

Je ziet het; de drie hebben grootse plannen. Uitdagend, maar zeker niet onmogelijk aangezien er veel topsporters zijn die zich weinig kunnen veroorloven. Athleter is er voor deze jonge topsporters. Deze jongens zijn inmiddels ervaren en bedreven genoeg om jonge topsporters en bedrijven te helpen, en kunnen jou dus ook helpen! Wil je weten waar ze je mee kunnen helpen? Bezoek dan onderin hun website!

https://www.athleter.nl/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.