Nicole Visser maakt met Macron prachtige ontwikkelingen mee

Gepubliceerd op 6 oktober 2021 om 08:30

Macron betekent veel voor de sportwereld, en dan hebben we het niet over de president van Frankrijk. Sinds 14 jaar is Macron een speler op de markt omtrent (sport)kleding. Nicole Visser ging de uitdaging aan om van Macron een succesvol kledingmerk te maken, en dat is haar enorm goed gelukt. Een aantal sportclubs in de omgeving van Hoofddorp zijn inmiddels voorzien van het kledingmerk, en spreken vol lof en dankbaarheid over Macron.

Decrowear & Gifts en Macron

Nicole Visser is eigenaar van Decrowear & Gifts en van Macron. Decrowear is een bedrijf dat is ontstaan vanuit Decrotech. “Decrotech is een technische groothandel omtrent water, gas en riolering,” vertelt Nicole. “Daarbij komen Telecombedrijven hier hun benodigde spullen ophalen voor bijvoorbeeld het glasvezelnetwerk. Mijn vader heeft Decrotech opgezet, en later hebben mijn man en ik dit bedrijf overgenomen. In het gebouw waar Decrotech is gevestigd zat altijd een bedrijf dat zich bezighield met kleding, en dat heb ik enige tijd geleden op mij genomen. In de jaren die volgden is dat gaan groeien; van klein tot waar ik nu sta. Zo is hier ook de sportkleding erbij gekomen. Basketbalvereniging BV Hoofddorp was de allereerste club met wie ik een deal sloot voor de verkoop van sportkleding Macron. Ook met voetbalvereniging SV Hoofddorp heb ik een deal gesloten, dus in 14 jaar tijd is er heel veel gebeurd en is Macron enorm gegroeid! Macron heeft inmiddels sportkleding dat geschikt is voor alle sporten.”

Nicole was vroeger al enorm onder de indruk van het bedrijf van haar vader. Ze zag het voor zich om net haar vader zo’n bedrijf te runnen. “Ik ging van kleins af aan al geregeld mee naar de zaak van mijn vader. Daar wilde ik altijd al gaan werken, maar uiteraard kreeg ik van mijn vader het advies om eerst een opleiding af te ronden. Dus allereerst ben ik afgestudeerd als kraamverzorgster, wat ook een tijdje mijn beroep is geweest. Tijdens dat beroep was ik altijd zes dagen vrij als ik acht dagen had gewerkt. In die zes dagen werkte ik bij mijn vader in de zaak. Zo heb ik dat een aantal jaren gedaan, dan wel gecombineerd. Toch kwam het verlangen om fulltime bij Decrotech te komen werken.”

De eerste stappen naar het ondernemen van Macron

Macron bestaat al een tijdje, ook voor 2007. Nicole wilde haar droom realiseren, en heeft dat op een mooie en zorgvuldige wijze aangepakt. Zie nu, ze doet het op een succesvolle manier! “Voor de zeefdruk van logo’s ging ik een samenwerking aan met een drukkerij uit Roelofarendsveen, voor grote aantallen aan kleding. Zij hadden daar een showroom van Macron, en iemand daar vertelde aan mij dat hij mij zou willen helpen als ik sportkleding nodig zou hebben. Het bekijken van de kleding sprak mij wel aan, het zag er echt heel mooi uit! Later ben ik met BV Hoofddorp in contact gekomen. Marc Visser, mijn zwager, zat toen in het bestuur van de organisatie. Zij wilden met mij in zee gaan voor de kleding van Macron. Echter, de drukkerij uit Roelofarendsveen was ook nog onderdeel van Macron. Daardoor kwam ik op het idee om de baas van Macron te bellen met de vraag of ik een eigen store van Macron kon hebben. Hij kwam toen langs, en gingen wij samen naar BV Hoofddorp waar wij het contract voor de kleding hebben ondertekend. Zodoende heb ik een begin kunnen maken met Macron, en is dat het begin van een mooie opgaande lijn geworden. Wij zijn één van de drie stores in Nederland, samen met Deurne en Dordrecht.”

Veel tevreden klanten bij Macron

Macron kan precies de wensen van klanten in kaart brengen en deze op een succesvolle wijze uitvoeren. Het op peil houden van de klanttevredenheid is een vak op zich, en op elk moment verschillend. “Wij bellen veel met potentiële cliënten,” vertelt Nicole. “In de sport is het altijd lastig aangezien er overal contracten aan hangen. Je zal eerst moeten uitzoeken hoelang een contract van een vereniging nog loopt en tegen welke voorwaarden. Een vorm van mensen benaderen die altijd goed van pas komt is de mond-tot-mond reclame. Contente mensen vertellen hun goede ervaringen aan hun connecties, en zo kan er weer een nieuwe deal gesloten worden met nieuwe cliënten. Zoals eerder gezegd hebben we SV Hoofddorp in onze klantenbestand, en die hebben 1.700 leden. Ieder persoon die onze kleding draagt kan zorgen voor een nog breder netwerk. Dat alles bij elkaar opgeteld bereikt Macron nog veel meer!

Macron heeft zich altijd gespecialiseerd in teamwear, voornamelijk custom kleding zoals BV Hoofddorp heeft. Op dat gebied is Macron een sterke speler. Vanaf 16 stuks kan je al een team aankleden met een custom made model. Op dit moment hebben we veel bestellingen. Deze worden zo snel mogelijk geleverd. Dat is mijn streven altijd; dat wat er aan bestellingen binnenkomt ook zo snel mogelijk afgehandeld kan worden. Daarom neem ik ook voorraden op in onze store, zodat bij bestelling het logo op de voorraad kleding gedrukt kan worden. Vervolgens kunnen ze meteen geleverd worden.”

Het sponsoren van sportclubs

Met bovengenoemde punten kan het haast niet anders zijn dan dat Macron veel sponsordeals sluit. Nicole heeft ook in dat opzicht een plan bedacht om dat soort opdrachten succesvol te laten verlopen. “Wij sponsoren best veel. Als je met een club in zee gaat sponsor je altijd een team. Natuurlijk worden er bepaalde zaken afgesproken, maar ik vind het altijd mooi om te zien dat een team jouw naam draagt. Bij elke vereniging die wij binnenhalen sponsoren we wel een team, en daardoor bouw je een win-win situatie op waardoor alle input wordt omgezet in output. Door het creëren van verwachtingen en kwaliteit kunnen wij wat moois leveren aan onze verenigingen. Binnen basketbal, rugby, honkbal en voetbal is onze naam terug te zien. Als ik sponsor, dan sponsor ik met Decrowear of met Macron Noordwijkerhout. Uiteraard kom ik ook bij verenigingen langs gedurende het seizoen!”

In 14 jaar tijd veel bereikt!

Na bijna anderhalf decennium is er veel gebeurd. Nicole had een plan voor ogen, nam de stap om dit te realiseren en is nu op een prachtige wijze andere clubs en mensen te voorzien van iets moois. Macron, zo’n logo kan sportclubs veel moois geven: eenheid, verbinding en structuur. “Als ik zo terug kijk naar waar ik ben begonnen in 2007, dan is dat echt heel bijzonder. Bij het basketbal begon het met 400 leden, wat toen al een grote club was om mee te beginnen. Ik vind het heel mooi om te zien waar ik nu sta met Macron. Uiteraard sta ik nooit stil! Ik zou het prachtig vinden als ik nog meer clubs in de regio Haarlemmermeer kennis kan laten maken met Macron, en hier in de bollenstreek ook. Daarnaast ben ik bezig om deals te sluiten met Curaçao om ook daar te gaan leveren.”

Nicole heeft prachtige vaardigheden binnen het verbinden van mens & organisatie, in het bijzonder sportorganisaties. Zoals we hebben gezien heeft ze al enorm veel bereikt, maar natuurlijk is ze nog lang niet klaar! “Als ik ergens 100% achter sta, dan ga ik ervoor! De mensen en de clubs wil ik van wat moois voorzien, en dat kan ik met Macron bereiken!”

Keep going Nicole en Macron! Met jullie passie en intensiteit geven jullie mensen enorm veel waarde en betekenis!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.