Lisa Loeb excelleert tijdens haar deelname aan De Slimste Mens

Gepubliceerd op 8 augustus 2021 om 11:00

Cabaretier Lisa Loeb deed de afgelopen zeven afleveringen mee aan De Slimste Mens. Vanaf de eerste aflevering was het raak; schitteren, seconden inwinnen en tijdens alle onderdelen fantastisch scoren. Maar liefst vijf van de zeven keren werd zij de slimste van de dag, en dat geeft een prachtig vooruitzicht richting de finale week! Prestaties die niet gauw te vergeten zijn. Niet alleen vanwege het feit dat zij vijf keer de slimste van de dag is, maar ook omdat zij op een ongekend hoog en goed tempo scoort. Gemiddeld behaalt ze 420 seconden per aflevering na de ronde Het Collectieve Geheugen. Op het podium schittert ze met haar voorstelling Extase, maar ook in een programma als deze. Zoals gezegd, zeven afleveringen deed ze mee, en hoe!

Aflevering 1: 482 seconden

Nieuw op 29 juli 2021: Lisa Loeb. De 32-jarige cabaretier weet hoe het is om voor publiek te spelen, en kan laten zien dat ze dat ook goed aan kan tijdens een programma als De Slimste Mens. Meteen slaat ze haar slag, en is ze gelijk bezig aan een imposante aflevering. Tijdens alle onderdelen pakt ze enorm veel seconden. Tijdens de Puzzelronde: alle drie de trefwoorden in korte tijd geraden. De Galerij; opnieuw Lisa die zes uit acht scoort. Het Collectieve Geheugen; zes goede antwoorden over drie beeldfragmenten! Dit alles zorgt ervoor dat zij de slimste van de dag wordt met maar liefst 482!

Aflevering 2: 354 seconden

Een fantastische start mag wel gezegd worden. Zoals ze zeggen; een goed begin is het halve werk! Ook in deze aflevering laat Lisa zien dat ze deze competitie goed aan kan. Met vier goed geraden puzzeltrefwoorden en een solide Galerij ronde gaat ze na vier van de vijf ronden voor de finale aan kop: 270 seconden, zij het met maar 18 seconden verschil. Met vier geraden trefwoorden in Het Collectieve Geheugen lijkt Lisa voor de tweede keer oprij de slimste van de dag te worden. Wie kan zoiets tegenhouden? Een goede inhaalbeurt van Bram Douwes die daarmee de slimste van de dag wordt. Dat betekent dat Lisa de finale in gaat. Echter, gezien het verschil in seconden lijkt het geen gevaar te zijn. Toch weet je het nooit met dit spel, aangezien we vreemdere dingen hebben gezien. Met 92 seconden tegenover 354 seconden weet Dennis Weening dan ook veel waardoor Lisa toch nog maar 99 seconden over houdt. Verder dan dat komt het niet. Lisa gaat door naar de derde aflevering met twee nieuwe tegenstanders.

Aflevering 3: 336 seconden

Met een plek in aflevering drie mag stiekem gehoopt worden op een plek in de finaleweek, maar zo ver is het nog lang niet. Aan het begin van deze aflevering is te zien dat alle drie de opponenten aan elkaar gewaagd zijn: 131 seconden voor Lisa tegenover 139 en 99 seconden voor de rest. Zal ze weer haar slag slaan tijdens de Puzzelronde? Ze weet in elk geval alle drie de trefwoorden, maar de anderen weten dat ook. Het verschil is hierdoor nog niet groter. Sterker nog, na de Galerij ronde (met lastige spreekwoorden met het woord 'ei' erin) is het alle zeilen bijzetten voor Lisa: 206 seconden. Dus moet het gebeuren tijdens de ronde Het Collectieve Geheugen. Daarin is ze in haar element: want in haar eerste beurt raadt ze maar liefst alle vijf de trefwoorden! Dat is een mooie opmars richting de slimste van de dag: 339 seconden! Echter, er moeten nog twee beeldfragmenten komen. Lisa komt op 336 seconden te staan, maar doordat er niet voldoende antwoorden worden gegeven door haar tegenstanders is dat voor haar voldoende om de slimste van de dag te worden met dat aantal seconden!

Aflevering 4: 421 seconden

Twee uit drie volledige overwinningen; dat moet haar goed doen! Dat is gelijk te zien na twee ronden: 172 seconden. Waar Lisa voorheen bij de Puzzelronde vaak uitliep, blijft dat deze aflevering wat hangen. Desalniettemin staat ze gewoon nog voor, en ook bij de Galerij blijft ze goed scoren. Met 293 seconden gaat ze Het Collectieve Geheugen in. Net als in aflevering 3 is ook dit een gelegenheid waar ze heel goed gebruik van maakt: vier van de vijf trefwoorden worden tijdens haar beurt geraden en daarmee wordt ze voor de derde keer in vier afleveringen de slimste van de dag!

Het kan niet op voor deze fantastische cabaretier!

Aflevering 5: 401 seconden

De vijfde aflevering is een cruciale, want als zij deze aflevering doorkomt, komt een plek in de finaleweek steeds dichterbij. We pakken de aflevering op tijdens de Puzzelronde. Bij de eerste twee puzzels weet zij het laatste trefwoord te raden, en bij haar eigen beurt raadt zij in korte tijd alle drie de trefwoorden. Lisa loopt uit tijdens de Puzzelronde, zoals steeds: 259 seconden. Zo doorgaan, en een mooie uitgangspositie richting de slimste van de dag zal een feit zijn. Van de twee overgebleven Galerij-foto's raadt zij er steeds eentje, en later krijgt zij bij haar eigen galerij beurt foto's waaruit Russische woorden zijn af te leiden. Het grappige is dat bij één foto het woord Matroesjka wordt gebruikt, de benaming van het voormalige cabaret-duo waar Lisa jaren lang onderdeel van uitmaakte samen met Janneke Rinzema. Zes van de acht foto's raadt Lisa tijdens haar beurt, en staat daardoor nog steeds aan kop met 358 seconden. Niets aan de hand dus, en de wens om opnieuw de slimste van de dag te worden lijkt in vervulling te gaan. Echter, doordat alle vijf de trefwoorden door haar twee tegenstanders geraden worden, is ze niet aan zet geweest tot aan haar beurt. Het verschil is daardoor kleiner geworden, maar als zij eenmaal aan de beurt is raadt zij drie van de vijf trefwoorden over Britney Spears. Het winnen van de slimste mens van de dag kan alleen nog ontnomen worden als er snel 40 en 50 seconden gepakt worden door de volgende tegenstander: Loes Reijmer. Dat gebeurt, en dat betekent dat Lisa met een hoge stand van 401 seconden alsnog de finale moet spelen om in het spel te blijven.

Do or die in de finale

Lisa begint de finale met een voorsprong: 317-401. De eerste twee vragen weet ze het verschil in tact te houden, maar na vraag drie is het verschil gering: 210-216 voor Lisa. Doordat haar tegenstander als eerste mag beginnen komt Lisa achter te staan, maar ze herpakt zich bij de volgende vragen. Toch blijft het uiterst spannend, want na de volgende twee vragen komt Lisa opnieuw op achterstand te staan: 72-40, puntje om puntje. Het cruciale punt is nu gekomen. Nu moet je de juiste antwoorden geven, en tegen de druk bestendig zijn. "Lisa: wat weet je van het Oedipuscomplex," dat is de vraag. Ze moet vier goede antwoorden geven om gelijk door te gaan naar de volgende aflevering. De eerste drie antwoorden geeft ze meteen, maar de vierde laat op zich wachten. Nog 30 seconden heeft ze, en bij nog één keer passen kan haar tegenstander met twee antwoorden toe slaan. Komt het tot dat scenario? Nee, want met nog 24 seconden te gaan geeft het woord psychoanalyse de bevrijding: 0-12. Een immens spannende aflevering, maar eentje met een goede afloop voor Lisa!

Aflevering 6: 451 seconden

Nog twee keer de slimste van de dag worden, en een plek in de top van het eindklassement komt in zicht. Hoe hoger je komt, des te beter de kans om deze competitie te winnen. Opnieuw start Lisa goed. De Puzzelronde geeft haar weer zoveel seconden extra om kans te maken op de slimste van de dag. Ook na een goede Galerij-ronde komt het winnen van deze aflevering dichterbij, maar zoals in aflevering vijf te zien was, geeft zoiets nooit de volledige zekerheid. Het Collectieve Geheugen goed doorkomen zal pas de doorslag geven. Dit keer komt Lisa wel aan de beurt tijdens het eerste beeldfragment van haar tegenstander, en pakt daarin 30 seconden. Hierdoor komt zij op 361 seconden te staan, waarna haar laatste beeldfragment moet komen. Ook nu lukt het haar op de manier waarop zij dat vaak doet! Weer is het Lisa die op prachtige wijze vier trefwoorden raadt en daarmee met maar liefst 451 seconden de slimste van de dag wordt!

Aflevering 7: 493 seconden

Vier uit zes keer de slimste van de dag worden, en op wat voor een manier ook! De seconden worden bij elkaar verzameld en op bijna elke vraag weet zij haast vier van de vijf antwoorden te vinden! Maar in de laatste aflevering staat Lisa op 94 seconden na twee ronden te hebben gespeeld. Tijdens de Puzzelronde wordt dat wat opgehaald, maar nog altijd is er een vrij grote kloof. Die wordt wat gedicht tijdens de Galerij-ronde, en daarmee staat alles weer helemaal open. Tijdens het Collectieve Geheugen kan ze opnieuw toeslaan. Na twee beeldfragmenten staat ze op 349 seconden, maar nog niet aan kop. Zal het tijdens haar laatste beeldfragment gebeuren? En of! Andermaal een prachtige reeks goede trefwoorden van Lisa, zoals steeds de afgelopen afleveringen. Een ongekend hoge eindstand zet ze op het bord, namelijk 493 seconden waarmee ze de slimste van de dag wordt!

Lisa Loeb is vijf van de zeven afleveringen de slimste van de dag geworden en eindigt daarmee voor alsnog aan kop in het eindklassement. Ze maakte gemiddeld 420 seconden per aflevering, en zette de afgelopen dagen een werkelijk zelden vertoonde prestatie neer bij een programma als De Slimste Mens; was getekend Lisa Loeb!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.