Meike van der Veer inspireert, raakt en verbindt

Gepubliceerd op 28 juni 2021 om 08:30

Meike van der Veer is al 11 jaar fulltime zangeres, en heeft een bedrijf genaamd Persoonlijke Noot. Persoonlijke Noot is twee jaar ontstaan tijdens corona, en daarin maakte ze mensen blij met een videoboodschap, of kwam ze aan de deur met een liedje en een persoonlijke boodschap erbij. Een hele warme en lieve manier om mensen in het zonnetje te zetten. Dankzij haar passie en enthousiasme voor zingen worden andere mensen ook enorm geïnspireerd, geraakt en zoals bij Persoonlijke Noot enorm blij gemaakt!

© Annet Takes Pictures

In vriendenboekjes geschreven: “Ik wil later zangeres worden”

Hoewel er in Meike’s familie nooit echt is gezongen, heeft muziek altijd een rol gespeeld. Elke dag was er vroeger thuis wel muziek te horen, opgezet door haar ouders. “Mijn ouders zeiden dat ik bij wijze van spreken eerder kon zingen dan praten,” aldus Meike. “Zij draaiden allebei vaak muziek thuis. Mijn vader is een blues fan. Toevallig heb ik nog oude beelden van mijzelf teruggekeken waar in ik ongeveer één jaar was met op de achtergrond allerlei 70’s en 80’s muziek. Verder zijn er geen mensen in mijn familie die zelf muzikaal zijn of zingen. Toen ik acht jaar was, wist ik dat ik echt de muziek in wilde gaan. Ik speelde Maria in een kerststuk in een grote kerk in Houten. Daarin mocht ik een sololied zingen, en ik weet nog dat ik zoiets geweldig vond! Ik ging er volgens mijn ouders heel relaxt mee om, en dat voelde heel bijzonder! Later ben ik in een kinderkoor terecht gekomen, en scheef ik al in vriendenboekjes dat ik later zangeres wilde worden.”

Diverse opleidingen uitgevoerd, maar toch altijd gekozen voor zingen

Meike wilde altijd gaan voor haar ene doel: zingen. Ze kreeg steeds meer het besef dat zoiets echt voor haar was weggelegd. “Na mijn tijd in het kinderkoor werd mij geadviseerd om op zangles te gaan wanneer mijn stem wat meer gegroeid zou zijn. Op mijn 13e kreeg ik klassiek zangles van een hele leuke docente in Houten. Dat was klassiek/operette, dus ik heb heel goed de basistechniek daar onder de knie gekregen. Ik heb op een middelbare school gezeten waar wij alles deden met muziek, musicals en cd-opnames. Ik wilde daar graag heen, naar een school die voor zoiets kon zorgen. Daar kwam ik in aanraking met dingen opnemen, en mocht ook inzingen van mijn muziekleraar. Zij zagen al dat ik het talent en de potentie had om op 13/14-jarige leeftijd in te mogen zingen. Ik wilde na mijn middelbare school de Rockacademie doen in Tilburg. Daarvoor was ik uitgenodigd om auditie te doen. Ze zeiden dat ik een hele mooie stem heb, maar op dat moment had ik nog niet genoeg ervaring. Daarom adviseerden zij om het jaar daarna terug te komen. Echter, ik besloot om een visagie- en grimeuropleiding te gaan doen bij Mieke Petiet in Amsterdam en aansluitend Studio Bessels te Hilversum. Met die diploma’s kon ik mensen achter de schermen opmaken en stylen voor bijvoorbeeld film en theater. Ondertussen werkte ik ook in Restaurant de Beleving in Utrecht waar ik vocalist was en in de bediening werkte. Daar heb ik heel veel geleerd, want daar moest ik twee keer op een avond voor minstens 100 mensen zingen, en ik stond ook dichtbij de mensen. Na acht jaar bij Restaurant de Beleving heb ik ook nog een jazz opleiding gedaan in Amsterdam. Naast enkel het zingen wilde ik ook meer de theorie erachter leren, zoals harmonie- en akkoordenleer.”

© Ritchie Riekerk

Succesvol vervolg aan haar zangcarrière

Meike werd steeds meer geboekt, en tegenwoordig is ze nog steeds bezig met diverse optredens solo en met haar band. Meike is enorm gegroeid, en groeit alleen nog maar meer dankzij prachtige optredens. “Ik ben steeds meer gaan zingen en ook tijdens deze coronacrisis ben ik doorgegaan met optreden, onder andere bij veel verzorgingstehuizen en nu dat de versoepelingen in zijn gegaan krijg ik gelukkig weer aanvragen en boekingen binnen van boekingsbureaus. Dat is denk ik ook omdat ik redelijk breed inzetbaar ben. Optreden geeft mij altijd enorm veel energie. Daarbij, ik kom ook op diverse plekken in Nederland, en dichterbij de mensen! Vanwege dat laatste aspect vond ik het ook leuk om in Restaurant de Beleving te kunnen werken, want dan was ik ook dichtbij de mensen.”

Een geweldig initiatief: Persoonlijke Noot

Het mooie van zingen is dat je niet alleen optredens hebt om uit te voeren. Door creativiteit kan er nog veel meer moois tot stand komen. Meike kwam op een prachtig idee om nog meer mensen in het zonnetje te kunnen zetten, en op een persoonlijke en lieve manier. “Met mijn initiatief, Persoonlijke Noot, kom ik ook dichtbij de mensen. Het twee jaar geleden heb ik buiten voor allerlei ouderen in het bejaardentehuis gezongen. Hierdoor kon ik ze heel blij maken, helemaal omdat ze niet naar buiten mochten. Dan geeft zoiets toch wat extra’s voor ze. Toen merkte ik echt dat ik het fijn vind om te zingen, want mensen daarin blij maken, te raken en ze een fijn gevoel te geven is echt mijn missie. Op deze manier verbind je mensen met elkaar, en daarbij geeft zoiets ook gelijk veel troost in deze moeilijke tijden. Dat alles vind ik het meeste waard.”

Haar talent wordt beloond: een eigen album

Een stem zo zuiver, schoon en fraai; daarmee kan zoveel bereikt worden. Meike weet haar kennen en kunnen qua zingen, dus dat er meer in zou zitten stond vast. Haar prachtige zangtalent werd in 2019 beloond met een eigen album genaamd Inside. “Ik had destijds ook iemand gevonden die mij wilde helpen met de investering daarin, aangezien zoiets niet goedkoop is natuurlijk. Het heeft een aantal jaar geduurd, maar dat maakt het album ook tot wat het nu is. Op een gegeven moment hadden we alles ingezongen, maar natuurlijk gebeuren er steeds meer dingen in je leven wat voor diepgang zorgt. Dingen die je dan meemaakt neem je toch mee in jouw zang en singles. Aan het einde van dat traject heb ik toch nog een keer alles opnieuw ingezongen, maar met alle ervaringen die ik in de jaren had opgedaan. Ik ben daar echt super trots op, ook op de liedjes die zijn gemaakt. Het feit dat je kan zeggen dat je iets zelf hebt gecreëerd is fantastisch! Ik kreeg ook voor bepaalde nummers privé berichten van mensen over dat ze geraakt zijn door een nummer, of dat ze mij dankzij mijn nummer zijn geholpen door een moeilijke tijd te komen. Voor dat soort reacties weet ik waarom ik zingen zo fijn vind!”

Je ziet het: Meike heeft enorm veel talent. Met dat talent is ze met de jaren steeds meer gaan groeien, en ook op dit moment is er nog veel moois van haar te verwachten. Laat het verbinden, inspireren en emotioneren van mensen door haar optredens en singles maar doorgaan! © Natascha Verheij

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.