Charlotte Fisser kan middels prachtig zingen haar droom najagen

Gepubliceerd op 4 juni 2021 om 17:00

Ooit deed ze mee aan The Voice of Holland, in het derde seizoen. Zij heeft het vermogen om tijdens haar optreden mensen te voorzien van energie, beleving en een prachtige avond! De 33-jarige Charlotte Fisser heeft een droom die zij wil naleven: doorbreken als zangeres. Charlotte kan dat op verschillende manieren doen, en heeft daarvoor een plan uitgeschreven. Aan haar passie zal het zeker niet liggen, aangezien ze dankzij haar passie voor zingen schittert tijdens haar optredens!

Van zangles naar de eerste stappen richting optreden

Charlotte kan zich niet anders herinneren dan dat ze altijd al met zingen bezig was. Dat maakt haar altijd erg gelukkig. “Ik zong als klein meisje al. Echter, ik had vroeger nooit echt de ambitie om daar iets mee te doen. Het was meer dat ik het gewoon leuk vond om te zingen. Later besloot ik om zangles te nemen, waarna ik een keer ergens moest gaan optreden. Zoiets was voor mij toen nog een brug te ver, en toen ben ik een tijdje gestopt met zingen. Op latere leeftijd was ik eens een keer in een kroeg aan het meezingen. Iemand zei toen tegen mij of ik een keer een liedje wilde inzingen voor zijn muziek. Vanaf dat moment is het bij mij langzaamaan gaan rollen, en pas toen mensen die ik niet kende tegen mij zeiden dat ik mooi kon zingen, dacht ik eraan om de volgende stappen te zetten. Hierdoor ben ik er wat meer in gaan geloven.

De eerste paar liedjes waarin ik echt plezier had om ze te zingen waren nummers van zangeres Erykah Badu. Zij is een powervolle soulzangeres met veel fantastische nummers! Ik vind haar liedjes altijd waanzinnig. Qua muziek ben ik altijd enorm geïnspireerd geraakt door Michael Jackson en Prince. Het liefst blijf ik toch wel een beetje in de jaren 50 tot de jaren 80 qua repertoire. Dat vind ik wel het leukste; de golden oldies waarmee je iedereen op de dansvloer krijgt. Daarnaast zing ik zeker ook hits van deze tijd, zolang het maar bij mijn stem past. Het plezier moet erin zitten, ook bij degene voor wie ik zing.”

Charlotte Fisser; altijd beschikkend over enorm veel energie tijdens optredens!

Deelname aan The Voice of Holland

In de zomer van 2012 was de toen 24-jarige Charlotte te zien tijdens het derde seizoen van The Voice of Holland. Haar Blind Audition bleef niet onopgemerkt. Ze was aan het schitteren en stralen op het podium, en kreeg het op een prachtige manier voor elkaar om alle vier de stoelen te laten omdraaien! Hoe is zij op het idee gekomen om daaraan deel te nemen? “Ik heb weleens wat leuke optredens gehad,” vertelt Charlotte, “puur om er even in te komen, en te ontdekken wat het is om voor mensen te zingen. Later, na een aantal optredens, besloot ik om mee te doen aan The Voice of Holland om te kijken hoever ik zou komen. Dat stond op mijn ‘stiekeme’ bucket list, aangezien mensen zeiden dat ik mooi zing. Ik was benieuwd wat het zou inhouden!”

Mooie binnenkomer bij de Blind Auditions

Ze ging de uitdaging aan; tijd om te knallen tijdens de Blind Auditions, en met succes! “Inmiddels is het al bijna negen jaar geleden toen ik aan de Blind Auditions meedeed. Ik dacht op dat moment de wereld ligt nog aan mijn voeten, ik ben jong en alles kan nog. Tijdens mijn auditie draaiden alle vier de stoelen om, iets wat ik vooraf helemaal niet had verwacht! Natuurlijk heb ik weleens gefantaseerd over wat als ze alle vier zouden omdraaien, en wie zou ik dan gaan kiezen? Vooraf weeg je wel de keuze af om voor een coach te gaan bij wie je je het prettigst voelt, maar je gaat er in eerste instantie naartoe met de hoop dat er sowieso één stoel omdraait, want dat zou inhouden dat je door zou gaan naar de volgende ronde: The Battles. Dat betekent niet dat ik mijn auditie had uitgevoerd voor één stoel, ik had er zeker uitgehaald wat erin zat. Bij de eerste stoel die omdraaide, Nick & Simon, was ik zo ontladen dat ik dacht ‘ik ben gewoon door!’ Vanaf dat moment wist ik gewoon dat het niet meer kapot kon, en uiteindelijk draaiden ze allemaal om. Echt een bijzonder mooie gewaarwording was dat, en dat voelde echt heel goed!”

Haar keuze voor coach Roel van Velzen

Voor deelnemers kan het een luxeprobleem zijn; kiezen uit vier coaches. Charlotte overwoog haar keuze, en was er al vrij snel uit. “Destijds wist ik nog niet precies wat voor zangeres ik was. Het enigste wat ik wist, was dat ik zingen en performen erg leuk begon te vinden. Ik wist totaal niet welke kant ik op wilde, maar vergeleek mij toen iets meer met een rock-chick. Nick & Simon leek mij daarvoor niet de aangewezen keuze. Ik weet nog dat ik enorm twijfelde om voor Marco Borsato te kiezen, maar ik wist ook dat hij de allerbeste deelnemers in zijn team had zitten. Qua persoonlijkheid en mijn gevoel leek Roel van Velzen mij een coach waarin ik enorm veel zou kunnen meekrijgen.

Bij The Battles ging hij ons begeleiden en steunen. We hadden toen een aantal 1 op 1 gesprekken, waarin hij zei dat ik op het podium veel plezier en lol uitstraalde. Voor de rest was het allemaal wel goed wat ik deed, althans dat is wat ik toen te horen kreeg. Echter, mijn tegenstander kreeg alle kneepjes. Tegen haar werd zoal gezegd dat ze een aantal dingen moest veranderen. Uiteindelijk lag ik eruit tijdens The Battles, maar daarna is Roel mij gaan appen. Ik kon altijd bij hem terecht voor hulp als ik dat nodig had. Na The Battles was ik echt gebroken. Bij The Voice kom je in zo’n warm bad terecht, want echt iedereen is zo lief en vriendelijk! Je staat op een podium, en ineens lijkt je droom binnen handbereik, alsof je het kan aanraken. Na The Battles is het ‘knip’, en je bent weer keihard terug de realiteit in en alles wat je hebt meegemaakt was weg. Dat deed echt pijn.”

Charlotte Fisser en zingen: één grote combinatie van hartstocht en passie!

Dat Charlotte een passie heeft voor zingen en optreden is duidelijk. Dat zoiets niet alleen geldt voor het zingen zelf kan ze verder toelichten. Het gaat haar ook om de sfeer en dat iedereen lekker in zijn of haar vel zit. Met haar optreden kan ze daar in elk geval voor zorgen. “Als ik zing, dan gaat er een knop om, en dan ben ik even helemaal van de wereld. Op dat moment ben ik helemaal in de muziek en in het performen. Het is zo’n heerlijke uitlaatklep! Ook de aandacht vind ik erg leuk, en met meerdere mensen iets creëren is echt heel waanzinnig. Ik vind het dan heel bijzonder dat je dan met iets bezig bent en dan hoort dat iets heel mooi en lekker klinkt! Je voelt op dat moment dan echt voldoening in wat je creëert. Als het een goede avond is, kan je zeker mensen met elkaar verbinden. Ze gaan dan helemaal los op wat je performt. Wat ik soms doe is dan rond kijken in het publiek, en dan zoek ik mensen waarvan ik weet dat zij het ook enorm tof vinden. Die geef ik dan wat meer aandacht, en dan zoek ik weer een ander persoon van wie ik energie terugkrijg. Op deze manier laat je ook blijken dat je hun waardering zelf ook enorm waardeert, want mensen wat moois geven met jouw creatie geeft mij enorm veel energie en voldoening. Dat is ook één van de redenen waarom zingen mijn passie is!”

Optreden in de Ziggo Dome, een te gekke ervaring

Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze in de Ziggo Dome hebben opgetreden? Charlotte in elk geval wel, en dat is voor haar een onvergetelijke tijd geweest! “Ik heb denk ik weken daarna gehuild van geluk dat ik zoiets tofs als optreden in de Ziggo Dome heb meegemaakt! Het was echt overweldigend, gewoon formidabel! Het is ook allemaal in een sneltreinvaart voorbijgegaan voor ik echt besefte wat ik aan het doen was. Dan sta je daar, dan zing je één liedje, en na het optreden kon ik op de tribune de rest van de show meekijken. Toen zag ik Dré Hazes op dezelfde plek zingen waar ik had gezongen in de Ziggo Dome, voor 15.000 man. Toen heb ik echt even gehuild. Zeker omdat ik het echt prachtig vond om zoiets mee te maken en te bereiken, maar ook om zoiets moois nog eens mee te maken en wellicht ook vaker. Die pieken tijdens het optreden en wat ik nu zoal doe zijn soms echt heftig. Ik ben wel blij dat zoiets niet vaak gebeurt, maar op zo’n moment voelde het wel als iets ongelooflijks! Het was echt een droom waarvan heel veel mensen niet kunnen zeggen dat ze daar hebben gestaan, en dat je jezelf dan op een Tv-scherm ziet staan. Zoiets voelt echt als een geschenk van het universum, en ik zou het zo weer over doen! Zo’n ervaring doet echt iets met je, in positieve zin.”

Ze kan zingen, ze kan performen en ze kan mensen een mooie avond bezorgen. Charlotte heeft echt enorm veel potentie!

Een ander talent in coronatijd: schilderen

De horeca is dicht, feestjes zijn nergens te bekennen; inderdaad, tijden in corona. Voor veel mensen is het een moeilijke tijd. Echter zien we veel creativiteit voorbij komen bij anderen. Ook bij Charlotte, want nu het zingen en optreden even stil ligt houdt ze zich met wat anders bezig. Iets wat haar overigens erg goed af gaat! “Het optreden mis ik nu het meest. Dat ik op dit moment niet kan zingen vind ik heel moeilijk, want dat is iets wat ik echt het liefste doe, en voor veel mensen. Om in deze tijd mijn zinnen te kunnen verzetten ben ik toch aan een nieuwe hobby begonnen: het schilderen. Ik ben daar zo mee bezig, en daar ga ik echt lekker in op. Ik keek altijd programma’s als Sterren op het doek en Rembrandt project. Ik vind het zo mooi om te zien dat mensen op een wit doek iets kunnen creëren. Zelf vind ik het leuk om in mijn huis dingen aan de muur te hebben hangen die niemand anders heeft. Ik dacht toen aan het idee om mijn eigen kunst te maken. Toen ik ermee begon, ontdekte ik dat het niet moeilijk was. Het gaf mij ook meer rust en de creativiteit die ik zo miste, en het gaf mij wat ‘trotsmomenten’. Wat ik vooral leuk vind is om de stappen te delen, dus hoe ik het schilderwerk begon en wat het uiteindelijk geworden is!”

Charlotte haar uiteindelijke doel: doorbreken als zangeres

Een droom naleven en daar helemaal voor gaan. Door deze tijd is het voor Charlotte eens te meer duidelijk dat ze echt verder wil in de muziek. Ze kan al optreden, en dat heeft ze al op een mooie manier gedaan in de Ziggo Dome, dus waarom zou het niet tijd worden voor meer dan dat? “Doordat ik een beetje in de put zat heb ik een boek gevonden: Happy in 100 dagen. Aan het einde van de rit kwam uit dat ik meer met zingen moet gaan doen. Voorheen had ik altijd gedacht dat de kans heel klein voor mij zou zijn om als zangeres door te breken, dus had ik vaak zoiets van laat maar zitten. Ik was iemand die vaak voor de ‘veilige weg’ koos. Echter, ik ga wel deze tijd waar we nu inzitten gebruiken om wat meer te doen om te bereiken wat ik het liefste doe. Ik wil meer proberen, bijvoorbeeld door een cursus te volgen of wat nieuwe muzikanten te benaderen. Ik wil echt absoluut meer gaan doen in de muziek, ook al is het niet te garanderen, ik ga er helemaal voor en wil echt mijn droom daarin naleven! Ik heb een vijf jarendoel gesteld, en wil ik binnen nu en vijf jaar een liedje uitbrengen en dan kijken hoe mensen dat gaan oppikken.”

Ze heeft de stem voor deze doelstelling, een eerste belangrijke element. Aan energie, passie, uitstraling en enthousiasme ligt het zeker niet. We zouden Charlotte zeker terug kunnen zien als een fantastische zangeres met haar eigen singles. Zoals vele zeggen: follow your heart, en laat dromen uitkomen! Charlotte haar droom kan ook in vervulling gaan met de juiste uitvoering en benadering!

Zoals gezegd: follow your heart Charlotte!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.