Charlotte Fisser kan middels prachtig zingen haar droom najagen

Gepubliceerd op 4 juni 2021 om 08:30

De 33-jarige Charlotte Fisser heeft het vermogen om tijdens haar optreden mensen te voorzien van energie, beleving en een prachtige avond! Zij heeft een droom die zij wil naleven: doorbreken als zangeres. Charlotte kan dat op verschillende manieren doen, en heeft daarvoor een plan uitgeschreven. Aan haar passie zal het zeker niet liggen, aangezien ze dankzij haar passie voor zingen schittert tijdens haar optredens!

Van zangles naar de eerste stappen richting optreden

Charlotte kan zich niet anders herinneren dan dat ze altijd al met zingen bezig was. Dat maakt haar altijd erg gelukkig. “Ik zong als klein meisje al. Echter, ik had vroeger nooit echt de ambitie om daar iets mee te doen. Het was meer dat ik het gewoon leuk vond om te zingen. Later besloot ik om zangles te nemen, waarna ik een keer ergens moest gaan optreden. Zoiets was voor mij toen nog een brug te ver, en toen ben ik een tijdje gestopt met zingen. Op latere leeftijd was ik eens een keer in een kroeg aan het meezingen. Iemand zei toen tegen mij of ik een keer een liedje wilde inzingen voor zijn muziek. Vanaf dat moment is het bij mij langzaamaan gaan rollen, en pas toen mensen die ik niet kende tegen mij zeiden dat ik mooi kon zingen, dacht ik eraan om de volgende stappen te zetten. Hierdoor ben ik er wat meer in gaan geloven.

De eerste paar liedjes waarin ik echt plezier had om ze te zingen waren nummers van zangeres Erykah Badu. Zij is een powervolle soulzangeres met veel fantastische nummers! Ik vind haar liedjes altijd waanzinnig. Qua muziek ben ik altijd enorm geïnspireerd geraakt door Michael Jackson en Prince. Het liefst blijf ik toch wel een beetje in de jaren 50 tot de jaren 80 qua repertoire. Dat vind ik wel het leukste; de golden oldies waarmee je iedereen op de dansvloer krijgt. Daarnaast zing ik zeker ook hits van deze tijd, zolang het maar bij mijn stem past. Het plezier moet erin zitten, ook bij degene voor wie ik zing.”

Charlotte Fisser; altijd beschikkend over enorm veel energie tijdens optredens!

Charlotte Fisser en zingen: één grote combinatie van hartstocht en passie!

Dat Charlotte een passie heeft voor zingen en optreden is duidelijk. Dat zoiets niet alleen geldt voor het zingen zelf kan ze verder toelichten. Het gaat haar ook om de sfeer en dat iedereen lekker in zijn of haar vel zit. Met haar optreden kan ze daar in elk geval voor zorgen. “Als ik zing, dan gaat er een knop om, en dan ben ik even helemaal van de wereld. Op dat moment ben ik helemaal in de muziek en in het performen. Het is zo’n heerlijke uitlaatklep! Ook de aandacht vind ik erg leuk, en met meerdere mensen iets creëren is echt heel waanzinnig. Ik vind het dan heel bijzonder dat je dan met iets bezig bent en dan hoort dat iets heel mooi en lekker klinkt! Je voelt op dat moment dan echt voldoening in wat je creëert. Als het een goede avond is, kan je zeker mensen met elkaar verbinden. Ze gaan dan helemaal los op wat je performt. Wat ik soms doe is dan rond kijken in het publiek, en dan zoek ik mensen waarvan ik weet dat zij het ook enorm tof vinden. Die geef ik dan wat meer aandacht, en dan zoek ik weer een ander persoon van wie ik energie terugkrijg. Op deze manier laat je ook blijken dat je hun waardering zelf ook enorm waardeert, want mensen wat moois geven met jouw creatie geeft mij enorm veel energie en voldoening. Dat is ook één van de redenen waarom zingen mijn passie is!”

Optreden in de Ziggo Dome, een te gekke ervaring

Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze in de Ziggo Dome hebben opgetreden? Charlotte in elk geval wel, en dat is voor haar een onvergetelijke tijd geweest! “Ik heb denk ik weken daarna gehuild van geluk dat ik zoiets tofs als optreden in de Ziggo Dome heb meegemaakt! Het was echt overweldigend, gewoon formidabel! Het is ook allemaal in een sneltreinvaart voorbijgegaan voor ik echt besefte wat ik aan het doen was. Dan sta je daar, dan zing je één liedje, en na het optreden kon ik op de tribune de rest van de show meekijken. Toen zag ik Dré Hazes op dezelfde plek zingen waar ik had gezongen in de Ziggo Dome, voor 15.000 man. Toen heb ik echt even gehuild. Zeker omdat ik het echt prachtig vond om zoiets mee te maken en te bereiken, maar ook om zoiets moois nog eens mee te maken en wellicht ook vaker. Die pieken tijdens het optreden en wat ik nu zoal doe zijn soms echt heftig. Ik ben wel blij dat zoiets niet vaak gebeurt, maar op zo’n moment voelde het wel als iets ongelooflijks! Het was echt een droom waarvan heel veel mensen niet kunnen zeggen dat ze daar hebben gestaan, en dat je jezelf dan op een Tv-scherm ziet staan. Zoiets voelt echt als een geschenk van het universum, en ik zou het zo weer over doen! Zo’n ervaring doet echt iets met je, in positieve zin.”

Ze kan zingen, ze kan performen en ze kan mensen een mooie avond bezorgen. Charlotte heeft echt enorm veel potentie!

Een ander talent in coronatijd: schilderen

De horeca is dicht, feestjes zijn nergens te bekennen; inderdaad, tijden in corona. Voor veel mensen is het een moeilijke tijd. Echter zien we veel creativiteit voorbij komen bij anderen. Ook bij Charlotte, want nu het zingen en optreden even stil ligt houdt ze zich met wat anders bezig. Iets wat haar overigens erg goed af gaat! “Het optreden mis ik nu het meest. Dat ik op dit moment niet kan zingen vind ik heel moeilijk, want dat is iets wat ik echt het liefste doe, en voor veel mensen. Om in deze tijd mijn zinnen te kunnen verzetten ben ik toch aan een nieuwe hobby begonnen: het schilderen. Ik ben daar zo mee bezig, en daar ga ik echt lekker in op. Ik keek altijd programma’s als Sterren op het doek en Rembrandt project. Ik vind het zo mooi om te zien dat mensen op een wit doek iets kunnen creëren. Zelf vind ik het leuk om in mijn huis dingen aan de muur te hebben hangen die niemand anders heeft. Ik dacht toen aan het idee om mijn eigen kunst te maken. Toen ik ermee begon, ontdekte ik dat het niet moeilijk was. Het gaf mij ook meer rust en de creativiteit die ik zo miste, en het gaf mij wat ‘trotsmomenten’. Wat ik vooral leuk vind is om de stappen te delen, dus hoe ik het schilderwerk begon en wat het uiteindelijk geworden is!”

Charlotte haar uiteindelijke doel: doorbreken als zangeres

Een droom naleven en daar helemaal voor gaan. Door deze tijd is het voor Charlotte eens te meer duidelijk dat ze echt verder wil in de muziek. Ze kan al optreden, en dat heeft ze al op een mooie manier gedaan in de Ziggo Dome, dus waarom zou het niet tijd worden voor meer dan dat? “Doordat ik een beetje in de put zat heb ik een boek gevonden: Happy in 100 dagen. Aan het einde van de rit kwam uit dat ik meer met zingen moet gaan doen. Voorheen had ik altijd gedacht dat de kans heel klein voor mij zou zijn om als zangeres door te breken, dus had ik vaak zoiets van laat maar zitten. Ik was iemand die vaak voor de ‘veilige weg’ koos. Echter, ik ga wel deze tijd waar we nu inzitten gebruiken om wat meer te doen om te bereiken wat ik het liefste doe. Ik wil meer proberen, bijvoorbeeld door een cursus te volgen of wat nieuwe muzikanten te benaderen. Ik wil echt absoluut meer gaan doen in de muziek, ook al is het niet te garanderen, ik ga er helemaal voor en wil echt mijn droom daarin naleven! Ik heb een vijf jarendoel gesteld, en wil ik binnen nu en vijf jaar een liedje uitbrengen en dan kijken hoe mensen dat gaan oppikken.”

Ze heeft de stem voor deze doelstelling, een eerste belangrijke element. Aan energie, passie, uitstraling en enthousiasme ligt het zeker niet. We zouden Charlotte zeker terug kunnen zien als een fantastische zangeres met haar eigen singles. Zoals vele zeggen: follow your heart, en laat dromen uitkomen! Charlotte haar droom kan ook in vervulling gaan met de juiste uitvoering en benadering!

Zoals gezegd: follow your heart Charlotte!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.