Marjolijn van der Zaag realiseert muzikale dromen

Gepubliceerd op 4 februari 2023 om 10:00

Je hoort en voelt de pure emotie in haar stem, gecombineerd met de enorme passie die zij heeft middels haar prachtige zangklank. De 24-jarige Marjolijn van der Zaag ambieert een muzikale doorbraak, dromen die steeds meer gerealiseerd zijn of gerealiseerd gaan worden. Ze staat altijd vrolijk en positief in het leven, wat je gelijk terugziet als zij eenmaal voor een microfoon staat. In 2021 bracht ze haar nummer My Dream uit, en vorig jaar zat ze in het Passion koor. En dat is nog niet alles. Ze speelt ook in de band Might B Loud, waar ze de tweede stem en ook leadzangeres is. Al heel lang had ze verschillende dromen, en de laatste tijd weet ze steeds meer te bereiken, daar ze nooit opgeeft aan hetgeen wat zij voor ogen heeft.

Het moment dat haar muzikale passie toenam

Inmiddels is het haast niet voor te stellen dat muziek los te koppelen is uit Marjolijns leven. Bijna 10 jaar geleden nam de drang om meer te bereiken steeds meer toe. “In 2014 heb ik mijn zanglerares Sandra Vriese op school ontmoet,” vertelt Marjolijn. “Ik heb na het examen opgetreden op mijn eigen gala, en vanaf dat moment had ik het gevoel dat ik meer met muziek wilde doen. Ik kreeg er zo’n fijn gevoel bij dat ik heb gevraagd of ik op zangles kon. Sinds dat moment heb ik een aantal optredens met haar gedaan, en nam dat verlangen om meer op te treden steeds meer toe. Diverse ervaringen kwamen op mijn pad, waaronder Rabo On Stage en in 2016 De Vrienden van Borculo voor denk ik 1.000 man. Dat was echt het moment waarop ik meer zou willen bereiken, en ik uiteenlopende dromen en ambities heb binnen de muziekwereld!”

Een geweldige ervaring bij Rabo On Stage

Rabo On Stage is een theatertour door de Achterhoek, door alle Rabobanken georganiseerd. Marjolijn heeft met haar auditie mogen optreden in het Amphion Theater in Doetinchem. “De mensen vinden het enorm leuk als je met iets origineels komt, dus ik kwam met mijn keyboard. Ik doe namelijk halfjaarlijks mee aan een event: Keyboard-Xperience. Om het half jaar vindt het plaats in Ulft en in Kleve in Duitsland. Het is een mini-theatertour waarbij op elektrische keyboards gespeeld wordt. Wij zingen daar dan solo en op de achtergrond. Dat blijft altijd een hele mooie ervaring. Laatst in Kleve stonden we voor 300 man, wat echt een hele eer was. Voorlopig blijf ik aan dat event meedoen, en dat is ook de rede waarom ik destijds met mijn keyboard optrad tijdens Rabo On Stage. Ik kreeg complimenten van de jury dat ik mensen kon vermaken.”

Meer willen bereiken, tot voor kort wederom gelukt

Marjolijn haar talent en inzet worden beloond. Ze weet wat het is om beter te worden, groeiende ambities te hebben en deze werkelijkheid te laten worden. “Bij De Vrienden van Borculo dacht ik bij mijzelf ‘ik wil meer’. De energie die je mensen kan geven, door middel van jouw passie mensen vrolijk maken, is echt heel bijzonder! Het smaakte enorm naar meer. Recentelijk is er nog meer gebeurd, want mijn zanglerares Sandra had mij benaderd om op haar album, welke afgelopen 13 januari is uitgebracht, het achtergrondkoor in te zingen. Dat heb ik ook gedaan, en haar eerste nummer heet Together Strong. Dat is een nummer dat gaat over wat ze heeft meegemaakt, maar ook om anderen met elkaar te verbinden. Het is een fantastisch nummer, iets wat echt is aan te raden om te beluisteren! Ze is bezig met een enorme groeispurt,” beaamt Marjolijn. “Eerder op zangles heeft Sandra mij gevraagd als backing vocal. Op haar album zelf mocht ik al meezingen, en dat ik in het Willemeen mocht staan tijdens haar albumpresentatie is gewoon geweldig! Dat voelt echt als een droom die uitkomt!”

Diverse inspiraties

Als je zelf zo enorm opgaat in de muziekwereld dan zijn er natuurlijk artiesten waar je enorm naar opkijkt. Zo ook bij Marjolijn, die echt diverse artiesten adoreert. “Qua Nederlandse artiesten vind ik Suzan & Freek fantastisch! Wat zij qua muziek doen is soms persoonlijk naar hunzelf toe, maar ik vind echt dat ze mensen met elkaar verbinden en dat het liedjes zijn die raken. Lichtje branden vind ik een heel mooi nummer van ze. Dat is een nummer dat ik tijdens de coronaperiode heb beluisterd, en dat heeft voor mij echt geholpen. Ik kijk ook naar ze op omdat ze ook gegroeid zijn door covers, en kijk waar ze nu zijn! Ook Ed Sheeran vind ik geweldig. Wat hij met zijn muziek doet vind ik zo leuk. Het feit dat hij op straat is begonnen met acoustic zingen is echt een voorbeeld.”

Covers uitbrengen op Spotify, samen met Lenny M

Marjolijn heeft op Instagram veel covers gezongen. Momenteel doet ze dat niet alleen. Samen met Lennard Mellema (Lenny M) zijn meerdere covers van hun te beluisteren op Spotify. “In de coronatijd ben ik liedjes gaan schrijven. Als ik de drang voel om iets in muziek vorm te geven dan kan ik niet stilzitten. Daarnaast heb ik veel covers gezongen op mijn Instagram kanaal. Ik kwam ooit bij Lennard in de studio om een cover op te nemen, waarbij hij zei dat hij samen met mij wat zou willen schrijven. Sindsdien is het ervan gekomen, hebben we optredens gehad en staan we op Spotify.”

Mensen verbinden met muziek

Het blijft terugkomen: mensen met elkaar verbinden. Een prachtige streven, en Marjolijn heeft dat soort streven ook. In haar zangklank zit enorm veel gevoel en emotie wat je te denken zet. “In muziek kan ik deze twee elementen ook volledig uiten,” weet Marjolijn van haarzelf. “Wat vele mensen wel kennen is dat je je onzeker kan voelen, of je voelt je alleen. Dat heb ik ook soms wel gehad, en op dat soort momenten weet ik dat muziek echt mijn passie is waarbij je helemaal tot jezelf kan komen. Het zit ook bij mijn ouders in het bloed, want mijn moeder zit in een koor. Ik kan gewoon niet zonder muziek, en dat maakt het heel bijzonder en belangrijk; ook hoe het mensen verbindt. Dat laatste is iets wat ik ook zou willen bereiken: dat ik mensen mijn stem kan laten horen, maar ook kan ontroeren met mijn stem. Op die manier wil ik ze met mijn stem laten zien dat je op verschillende manieren iets moois naar voren kan brengen. Dat doet muziek met mij, wat mij enorm gelukkig maakt!”

Het uitbrengen van een eigen nummer: My Dream

In februari 2021 is er bij Marjolijn iets bijzonders gebeurd. Zij bracht haar eigen nummer My Dream uit. My Dream gaat niet alleen over het najagen van dromen, maar ook dat het nooit te laat is om je droom waar te kunnen maken. In Marjolijn haar geval is het zeker nooit te laat, en met alle potentie die zij heeft kunnen nog veel meer dromen gerealiseerd! “Het proces ernaartoe was echt enorm spannend! Sandra heeft mij er heel goed mee geholpen. Ik vroeg mij echt af of ik er goed genoeg voor was, maar ik ben enorm trots op dat het zo ver is gekomen en dat het ook op Spotify is uitgebracht. Het is mijn nummer, en het is uitgebracht. Ergens moet het begin zijn. Ik had een interview voor Achterhoeks Nieuws gehouden kort na het uitbrengen van My Dream. Al heel lang had ik diverse dromen over muziek. Daar gaat My Dream over, en ik heb het ook geschreven ter inspiratie voor anderen. Zorg dat je dromen probeert te realiseren, ook al lijkt het onmogelijk. Als beginnend artiest is dat een goed begin geweest, met een sterke boodschap.”

Echt een droom die werkelijkheid is geworden; vorm geven wat geheel van jezelf is!

Nog een droom die is uitgekomen: zingen in het koor van The Passion 2022

Een jaar na het uitbrengen van My Dream komt er nog een geweldig mooie droom uit voor Marjolijn. Ze heeft gezongen in het koor van de tot nu toe laatste editie van The Passion, waarvan de cast bestond uit Soy Kroon, Noortje Herlaar, Dennis Weening, Thomas Cammaert, Sabri Saad El Hamus, Sosha Duysker, Kim-Lian van der Meij en Ruud de Wild; vier deelnemers met een Wie is de Mol? verleden. “Als ik eraan terugdenk is het fantastisch geweest. Ik werd uit de auditie gekozen, wat ook absoluut voelt als een droom die is uitgekomen! Het idee dat je daar staat in het Passion koor en dat je dan naar Amsterdam gaat om de nummers op te nemen. Live zingen is echt overweldigend mooi! Het heeft zoveel deuren voor mij geopend dat ik echt meer met muziek wil doen en mij zoveel meer vertrouwen geeft. De spelers die je ontmoet zijn heel leuk, en als je dan ook hoort dat je het echt goed hebt gedaan is prachtig. Op het moment dat je tijdens de kruisiging tussen het publiek of in het koor staat krijg je alles twee keer zoveel mee. Iedereen had tranen in zijn of haar ogen, wat echt heel bijzonder is. Ik heb het gedaan en er gestaan, en er zullen zeker nog mooie dingen op mijn pad komen. Deelnemen aan het Passion koor is een bijzonder mooie ervaring!”

Met zoveel passie, talent en inzet is het meer dan geweldig dat Marjolijn dan ook heeft deelgenomen aan het Passion koor!

Nog meer dromen en ambities voor ogen

Spelen in een band, een album inzingen, later de albumpresentatie van Sandra Vriese, My Dream uitbrengen en meedoen aan het Passion koor. Prachtig, inspirerend en bijzonder mooi hoe Marjolijn haar dromen realiseert en vormgeeft! Wat zou ze zoal nog meer voor ogen hebben? “Ik zou graag aan talentenjachten willen meedoen, zoals bijvoorbeeld I can see your voice. Ik heb ook pre-auditie mogen doen voor Holland’s Got Talent, maar zou het leuk vinden om verder te kunnen komen. Wat ook een geweldig zou vinden is een liedje inzingen voor een film. Dat zou echt heel gaaf zijn; dat mijn liedje in een animatiefilm of Disney-film is terug te luisteren.”

Ook omtrent dat laatste doorzie je echt de kennis en passie die Marjolijn voor muziek heeft. Wij hebben voor haar het volgende scenario geschetst: Stel dat Marjolijn een nummer zou moeten inzingen voor een film waarin een jongen over toverkrachten beschikt en zijn zusje per ongeluk omtovert in een monster. Wat voor muziek zou ze bij de titelsong gebruiken? “Ik zou daarvoor een balletvibe erbij hebben. Het is vaak een zielig moment, als in mensen die een nare situatie meemaken. Daarom vind ik een ballet erbij passen, en dan zou ik juist voor een liedje gaan dat iemand weer sterker maakt en niet moet opgeven. Wellicht is het ook mooi om een Poprock randje erin te brengen: beginnen met een ballet en dat het dan zich uitbreidt tot een Poprock nummer. Een liedje maken met de betekenis om er sterker uit te komen vind ik belangrijk aan een film.”

Anderen inspireren over dat niets onmogelijk is

Zelfs als we een schets van een film ter plaatse aan Marjolijn beschrijven weet zij precies wat voor muziek eraan te pas kan komen. Kennis en inspiratie heeft ze genoeg, ook om haar andere dromen nog meer te laten verwezenlijken. “Mijn nummers in een theater vertegenwoordigen lijkt mij heel mooi, zoals bijvoorbeeld in het Amphion in Doetinchem! Dan zou ik echt met mijn nummers kunnen laten zien wie ik ben en wat mijn enorme passie is. Inmiddels heb ik veel plannen om meerdere nummers uit te brengen, en wie weet later een album of een mini EP. Ik heb genoeg dromen, een enorme inzet is verlangen om deze dromen uit te laten komen, en ook om anderen met deze dromen te inspireren over dat niets onmogelijk is!”

Inderdaad, niets is onmogelijk, en dat laat Marjolijn steeds weer zien met haar dromen en hoe ze deze tot werkelijkheid wil brengen. Bij haar muziek en zangklank voel je de passie, inspiratie, warmte en het talent dat zij heeft om te realiseren wat je maar wilt. Wat dat betreft heeft alles wat Marjolijn voor ogen heeft enorm veel potentie om uit te laten komen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.