Dance Stars Studio, een dansschool bestaande uit een geweldige groep en fantastische docente

Gepubliceerd op 31 januari 2023 om 13:00

Dance Stars Studio (DSS) is een dansschool gevestigd in Obdam en Julianadorp. Tegenwoordig dansen deze meiden ook als cheerleaders bij Den Helder Suns. Elise Bakker is de eigenaresse van DSS, welke vorig jaar is opgericht.

Living the dream

Elise is al negen jaar afgestudeerd, en is als ZZP’er gaan lesgeven bij dansscholen, sportscholen en verenigingen. “Je begint dan met een paar uurtjes, wat uiteindelijk leidde tot een fulltime baan,” vertelt Elise. “Na negen jaar heb ik mijn droom kunnen realiseren om DSS op te richten. Je kan het inrichten zoals je het wilt, en als het ook nog goed uitpakt is er haast niets mooiers dan dat. Echt en living the dream moment!”

De samenwerking met Den Helder Suns was iets geheel nieuws. Ook deze uitdaging zijn deze meiden goed aangegaan. “Voorstellingen zijn ze wel gewend bij onze dansschool, want dat kan je al vanaf 2,5 jaar leren. Daarbij kan je naar een voorstelling toe trainen en zijn er veel familieleden aanwezig. De eerste keer bij Den Helder Suns was wel heel spannend in het begin. Op dat moment voel je meer een bepaalde druk en wil je het publiek iets heel moois laten zien. Voor onbekende mensen ligt de druk automatisch hoger, wat het ook meer uitdagend maakt.

De meiden hier zijn echt allround, allerlei diverse dansstijlen. Ze hebben heel veel gedanst, en natuurlijk heeft de één het drukker dan de ander. Al met al zit performen bij alle meiden erin. Ik persoonlijk vind alle soorten dansstijlen wel wat hebben. Het is natuurlijk altijd een uitdaging om dat onder de knie te krijgen, en het is maar net wat voor stijl je het meest adoreert.”

Individuele vragen

Het zijn allemaal energieke meiden, met allemaal enorm veel talent! Deze meiden hebben we een aantal individuele vragen gesteld.

We hebben natuurlijk een lange tijd in een coronatijdperk geleefd. Hoe voelt het dan om na lange tijd de interactie met het publiek te voelen?

Janneke: “Het is natuurlijk fantastisch dat je weer aan het publiek je vaardigheden kan laten zien. Dansen via een livestream is natuurlijk lastiger aangezien je niet direct weet wat het publiek ervan vindt. In het begin was het weer even wennen, aangezien het toch een tijdje heeft geduurd, maar als je er dan weer in zit wen je er ook weer aan. Je hebt in dat opzicht weer een uitdaging waar je voor traint.”

Optreden bij Den Helder Suns, hoe beleef je dat?

Maaike: “Het is enorm gezellig, en je voelt de energie opkomen als je op het veld staat. Als je met z’n allen wat moois neerzet, geeft zoiets je nog meer energie. Bij wedstrijddansen train je ernaar toe, en sta je twee minuten op het podium. Bij de Suns ben je, ook langs de zijlijn, langer bezig.”

Wat maakt het fantastisch om getraind te worden door Elise?

Janneke: “We kennen elkaar wat langer, en dat maakt het ook persoonlijker en gezelliger. Het houdt meer in dan alleen dansen, en je wordt altijd ook goed verbeterd.”

Daniek: “De correcties die Elise geeft is heel fijn om te hebben. Haar inbreng zorgt ervoor dat wij als team steeds beter worden.”

Nadieh: “Elise geeft enorm leuk dansles, zowel aan kleine kinderen als aan ons. Keihard trainen en gezelligheid maakt het heel leuk. Je leert diverse dansstijlen, want via haar dansen wij ook ergens anders dan bij de Suns.”

Lieve: “Ik dans al heel lang bij Elise. Met de jaren werd het steeds leuker, je begint steeds meer te ontdekken wat betreft je dansstijl en waar je in wilt groeien. Eigenlijk word je passie op die manier steeds groter. Jezelf kunnen zijn is iets waar ik veel waarde aan hecht. Daar zorgt Elise ook enorm voor.”

Maaike: “Elise geeft les in verschillende dansstijlen, wat ook kenmerkend is aan haar. Dat spreekt mij enorm aan, en wat de meiden al zeiden: we hebben een enorme band met elkaar, en dat maakt het heel gezellig!”

Lisa: “Elise pusht ons altijd om tot het uiterste te gaan, en daardoor bereik je als groep steeds meer. Wij blijven bij ons zelf, en staan zeker open voor nieuwe dingen. Het talent neemt daardoor steeds meer toe.”

Joëlle: “Vanaf 2,5 jaar kan je al dansen bij DSS. Dat geldt ook voor oudere mensen, zoals dat een aantal ouders van ons hier ook dansen. Ze hebben van alles te bieden, van klassiek tot aan hiphop, wedstrijdteams, echt van alles. We proberen uiteraard ook steeds meer uit te breiden. Dat maakt Elise een geweldige en veelzijdige danseres.”

Jenna: “Elise is altijd heel positief, en zal veel tijd in je stoppen als je iets moeilijk vindt of wilt verbeteren.”

Uiteraard hadden we aan Elise ook een aantal vragen.

Elise: Wat kan je mij vertellen over deze meidengroep?

“Deze meiden zijn enorm gemotiveerd. Ze zullen altijd goed meedoen, en als er iets is vertellen ze het ook. Ze zijn lief voor elkaar en er groeien vriendschappen. Het is een meidengroep die enorm getalenteerd is en hecht zijn met elkaar!”

Elise: Wat zou je zoal nog meer willen bereiken?

“Mijn algehele doel was het opzetten van een dansschool en er een fulltime baan van te maken. Dat doel is absoluut gelukt, en ik hoop dat we het ook voor elkaar krijgen dat de bezoekers van Den Helder Suns ons als een vast onderdeel zien. Ook hoop ik dat deze meiden zelf hun dromen kunnen najagen, en dat ik ze daarmee kan helpen. Lesgeven mag voor mij zo lang als het kan doorgaan!”

Deze energieke groep gaat ervoor zorgen dat er altijd aan ze gedacht wordt bij elke wedstrijd van Den Helder Suns!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.