Stephanie Bunk bezorgt mensen herkenning en geluk middels haar bijzondere tekentalent

Gepubliceerd op 27 januari 2023 om 08:30

‘Masterlijk; ZEER TEVREDEN’, ‘Een bizar talent en geen woorden voor het werk van deze dame’ en ‘Een waar kunstwerk’! Dat zijn drie van de vele mooie recensies die portret kunstenaar Stephanie Bunk heeft gekregen voor haar prachtige tekeningen die ze maakt. Deze portretten laten mensen hun ware ik zien, en zijn gemaakt in een realistische stijl. Bijzonder wat Stephanie heeft bereikt met haar talent, en vast staat dat ze steeds meer stappen gaat zetten!

Zichzelf terugzien in een portret

In tegenstelling tot kunst is Stephanie al van kleins af aan met tekenen in aanraking gekomen, aangezien ze het toen al heel leuk vond. Haar ouders zijn net zo creatief geweest. “Mijn vader is vertegenwoordiger geweest van meerdere bedrijven voor hobby spullen,” vertelt Stephanie. “Hij verkocht allemaal knutselspullen, van papier tot gedroogde exotische producten. Mijn moeder maakte allerlei dingen voor in hobbybladen. Haar creaties stonden in onder andere Hobby Blad, Mijn Creatieve Hobby en Krea Plus. Destijds dacht ik dat het altijd gedaan werd als hobby, en niet als werk. Ik was goed in tekenen, en toen ik erachter kwam dat je daar je beroep van kon maken, wist ik gelijk dat ik dat wilde doen! Ik zette wat van mijn tekeningen online, en daar kwamen diverse reacties van mensen of ik zoiets ook voor hen wilde maken.”

Tot leven laten komen

Je kan van alles tekenen. Wat maakt het dan dat Stephanie veel waarde hecht aan portretten? Juist dat laatste toont op een mooie manier haar talent. “Ik houd er enorm veel van om mensen op papier te zetten, om ze in zekere zin tot leven te laten komen. In dat opzicht vind ik het mooiste om mensen samen op papier te zetten die daarvoor nog nooit samen zijn geweest, zoals bijvoorbeeld een opa & oma met hun kleinkinderen. Dat vind ik het mooiste wat ik kan maken, en natuurlijk is het belangrijkste dat ze zichzelf erin kunnen terugzien. Op deze manier wil ik mensen in tekeningen tot leven laten komen. Vaak krijg ik ook van mensen te horen dat ze het meer dan alleen een tekening vinden, meer dan een foto zelfs, en juist voor dat soort geweldige resultaten doe je het!”

Realistische stijl

Stephanie tekent vooral met grafietpotloden. Haar werk wordt met dit soort potloden enorm mooi op papier weergegeven. “Je kan natuurlijk met veel elementen tekenen: houtskool, verf en penselen, maar ik heb vroeger een boekhoudcursus gedaan waarbij ik alsmaar grafietpotloden gebruikte. Natuurlijk kan ik ook met andere elementen werken, maar kom altijd terug op grafietpotloden. Dat maakt dat het voor mij de beste manier was om mij te specialiseren in portretten met grafietpotlood. Mensen noemen mijn tekeningen ook wel tekeningen in realistische stijl, ook omdat ik ze kan tekenen in de emotie die zij weergeven.”

Ook niet onbelangrijk; hoe heeft Stephanie haar talent ontwikkeld? Het werk wat ze maakt is natuurlijk heel bijzonder. “Ik ben autodidact, en heb mijn stijl van tekenen zelf aangeleerd zonder daar een opleiding of cursus voor te hebben gedaan. Door veel te oefenen en te verbeteren word je uiteraard steeds beter, en met de fouten die je in dat proces maakt word je ook vaardiger. Natuurlijk loop je daar tegenaan, maar daar leer je ook steeds beter mee om te gaan. Veel doen, daarmee kom je echt verder. Ook niet heel onbelangrijk, leer de basis. Het is belangrijk de verhoudingen en kennis goed onder de knie te krijgen alvorens je jouw eigen stijl ontwikkelt. Ik merk dat ik het eerst andersom had gedaan. Op het moment dat ik de basis echt begreep ging ik met grotere stappen vooruit.”

In november 2020 voor haarzelf begonnen

Zowaar kwam het ervan; Stephanie ging voor haarzelf beginnen als portret kunstenaar. Inmiddels is ze daar al twee jaar mee bezig, en de reacties op haar werk laten zien dat ze haar werk met bijzonder veel talent, gevoel en authenticiteit uitvoert. “Je springt in zekere zin in het diepe als je voor jezelf begint, en je komt van alles tegen wat je nog moet doen en nodig hebt. Ik weet nog een van mijn eerste opdrachten was dat ik van een Belgische meneer een jongetje mocht tekenen. Dat was zelfs nog een portret in kleur, een tekening met een blauwe achtergrond, en natuurlijk een zeer spannend moment! Het is met de maanden een enorme reis geweest met veel ontdekkingen, en ook de nodige ‘groeipijnen’, maar dat maakt het juist uitdagend! Zo heb ik ook laatst een nieuw formaat papier binnengekregen. Het grootste wat ik recentelijk aan portretten heb verkocht was een A2 formaat, en nu wil iemand een portret van A1 formaat. Vier personen gaan erop, dus dat vereist uiteraard de uiterste concentratie.”

Lange termijn doelstellingen

Het begin is er, en de resultaten en reacties zijn verbluffend! Een geweldige stap is daarmee gemaakt. In welk opzicht zou Stephanie verder willen groeien? “Wat ik graag zou willen is exposeren, eigen werk maken en verkopen lijkt mij ook geweldig! Mensen helpen is een grote wens van mij. Met deze wens en dit talent zou ik nog meer willen laten groeien, en eerlijk gezegd ik had nooit durven dromen dat ik zo ver ben gekomen.

Stephanie is ambitieus, talentvol geweldig op koers met haar droom. Wil je ook een portret laten maken door haar? Bezoek haar website om contact met haar op te nemen, ze zal je voorzien van een geweldig mooi kunstwerk!

Reactie plaatsen

Reacties

Shobha
een jaar geleden

Ik heb 2 portetten laten maken door haar van mijn overleden man. Wat een talent heeft zij zeg. Super bijzonder en heel erg treffend. Ik ben aangenaam verrast door het talent van deze dame.