MBCA pakt eerste overwinning op BC Shooters in de Final 8

Gepubliceerd op 26 april 2024 om 09:30

In de eerste helft liepen de scores hoog op, vooral aan de kant van MBCA onder 16. De bekerwinnaar wist in de eerste wedstrijd in de Final 8 de aanval op te voeren. In de tweede helft ging het ook in de verdediging beter. Een 56-103 overwinning zette de toon in de eerste wedstrijd, en de return in Amstelveen vindt vrijdag 3 mei om 20:00 uur plaats in de Goudsmithal.

Zoals eerder vermeld, vinden er snelle aanvallen plaats aan het begin van de wedstrijd, zoals de snelle drive van Jada Koelewijn namens Shooters. MBCA neemt echter al snel het voortouw met een doortastende actie van Amina Neefjes, die een sterk eerste kwart neerzet. Haar uitstekende spel wordt ondersteund door Adriana Reijnen en Ivy Panka onder het bord, waardoor er een geleidelijke overgang ontstaat van een sterk aanvalsspel. Shooters laat zich echter niet zomaar passeren. Jada Koelewijn, samen met Lieke Koelewijn, biedt stevig weerwerk: na pas drie minuten spelen staat het 8-12. Toch houdt MBCA stand, vooral dankzij Panka en Neefjes. Hoewel Shooters krachtig reageert met Evi Schaap, blijft MBCA scoren en laat het Shooters niet dichterbij komen dan zeven punten. Jill Pinnock en Lila van Stein tillen de score verder op, waardoor het na het eerste kwart 26-39 staat. Beide teams leveren dus een hoge scoreproductie in de eerste tien minuten.

MBCA zet het sterke spel voort met een opvallende inbreng van Pieke Kammeraat vanaf de bank. Opnieuw lijkt MBCA verder uit te lopen, maar Estelle Laseur zorgt voor een opleving in het tweede kwart met zes opeenvolgende punten. Hoewel het verschil weer op tien punten komt, duurt het niet lang voordat Van Stein en Neefjes weer toeslaan. Met een driepunter van Grace Walsh staat het bij rust 40-58 in het voordeel van MBCA.

Shooters opent de tweede helft met een fraaie pass van Mirre Roos op Emma Poort, maar MBCA blijft sterk spelen. In de verdediging houden ze Shooters van scoren af, terwijl Keslin Visser een sterk derde kwart doormaakt met twee driepunters en een krachtige drive naar de basket. Ook Amina Neefjes laat zien dat ze van afstand kan scoren, en met succesvolle pogingen van Kensia Roseval en Hannah Mannaerts loopt het verschil verder op. Annabel Vooijs verovert meerdere steals, terwijl Grace Walsh in het vierde kwart voortreffelijk doorgaat waar andere speelsters al veel punten hebben gescoord voor het Amstelveense team. De overwinning van 56-103 voor MBCA is dan ook een sterke opmars richting de terugwedstrijd volgende week in Amstelveen.