Almere Pioneers onder 14 overstijgt in aanvallend opzicht tegen Celeritas-Donar

Gepubliceerd op 20 november 2023 om 09:00

Enorm veel breaks, souplesse en snelheid konden de mannen van Almere Pioneers onder 14 inzetten. Al in het eerste kwart had Pioneers 38 punten tegen de bezoekers uit Groningen. Niets stond een grote overwinning in de weg, uiteindelijk tot 118-55.

Vanaf het begin is Almere Pioneers van plan uit te lopen in de wedstrijd. Onder het bord is Niels Lunstroo goed voor meerdere afgeronde acties waardoor de eerste voorsprong voor de thuisploeg is. De bezoekers weten dankzij Thomas ten Duis nog terug te komen tot 8-7, maar daarna sprint Pioneers naar een steeds grotere voorsprong. Deze wordt mogelijk gemaakt dankzij de snelheid van Joël Fraser en de lengte van P.J. Hakvoort. Meerdere blocks en breaks maken het verschil, zelfs een enorme dunk van Hakvoort die voor 25-7 zorgt. Celeritas komt niet door de sterke verdediging van Pioneers, en de voorsprong groeit alsmaar verder. Stijn Schaap bewijst zich met meerdere floaters naar de ring, en meerdere steals van Yari van Kerkwijk zorgen uiteindelijk voor 38-9 na het eerste kwart na de behendige afrondingen van Fraser. De thuisploeg gaat door. Een collectief verdedigt als geheel, weet elkaar te vinden met passes en verzilveren ook de scores. Hakvoort en Fraser gaan de ploeg voor in de strijd, waarbij Fraser met een driepunter voor 44-14 zorgt. Aanvallend is Pioneers explosief, met een goed kwart voor Stijn Schaap die reboundt en erop los scoort waardoor het verschil groter wordt. Celeritas komt enkel dankzij Owen van Steinvoorn en Laura Nanninga goed tot scoren, maar Pioneers vindt opnieuw Lunstroo onder het bord. Deze impulsen zorgen voor een groot verschil bij rust: 68-27 als ook Mike Eisink tot scoren komt.

Het verschil is al gemaakt, maar het beeld van de wedstrijd verandert niet. De thuisploeg slaat opnieuw toe via Hakvoort en de veel scorende Joël Fraser. Ook is een goed kwart weggelegd voor Thomas Nieuwenhuizen die veel steals pakt en zijn spelers in staat stelt te scoren. Zo ook via een driepunter van Rens Pomp, die het verschil op 84-35 zet. Iedereen weet het spel sterk te spelen. Ook Melvin Gommers zorgt voor een sterke impuls. De voorsprong blijft groeien, uiteindelijk tot een 118-55 overwinning waardoor Pioneers zich op een sterke manier herpakt.