Leonie Meijer mag weer losgaan tijdens theatertour

Gepubliceerd op 25 september 2021 om 10:00

Er is al veel aan coronamaatregelen versoepeld. Vandaag, 25 september 2021, is zelfs de anderhalve metermaatregel van de baan gegooid! Voor veel artiesten is het een begin om hun programma’s weer te mogen vormgeven. Zo ook voor Leonie Meijer. Na lange tijd geen optredens mag ze vanaf eind september op theatertour met The Bluebirds en haar eigen programma. In dit artikel gaan we in op meer informatie over wanneer deze optredens plaatsvinden en natuurlijk hoe Leonie Meijer zich heeft ontwikkeld tot een fantastische zangeres! © Mischa Muijlaert; bovenstaande afbeelding.

Op theatertour met The Bluebirds en eigen shows

Zoals gezegd, sinds lange tijd zal Leonie weer optreden op diverse locaties; zowel met The Bluebirds als met haar eigen solovoorstelling. Het verlangen om weer te mogen spelen neemt uiteraard toe na zo’n lange periode van niet meer optreden. “Ik heb een theatertour staan met de The Bluebirds, bestaande uit Krystl en Rachèl Louise,” vertelt Leonie. “In oktober, november en december heb ik ook een aantal eigen shows op het programma staan. Met The Bluebirds heb ik ook een liedje geschreven voor het album wat 8 oktober uitkomt. Vanaf eind september gaan we beginnen met onze theatertour. Het voelt nog meer fantastisch om het weer te mogen optreden. Als ik het even niet mag doen, dan krop je veel op. Ik kan niet wachten om eraan te mogen beginnen!”

“Zingen is voor mij een manier om dingen te voelen en uit te spreken”

Tegenwoordig zien we Leonie als zangeres schitteren, waar ze ook speelt. Wat zingen met haar doet, en hoe ze ernaar kijkt, kan ze op een bijzondere manier verwoorden. “Ik vond het altijd leuk om op een podium te staan, dat deed ik vroeger altijd op schoolavonden. Ik vond het altijd fijn om in dat opzicht op te vallen, en als kind heb je niet in de gaten dat dat de basis is voor iets wat later gaat gebeuren. Als klein meisje ben ik op een koor gegaan, en daar heeft het zich goed ontwikkeld. Later op de middelbare school ging ik met popliedjes aan de slag. Toen vroeg iemand voor het eerst aan mij of ik later niet wilde gaan zingen.

Zingen is voor mij een manier om dingen te voelen en uit te spreken,” legt Leonie uit. “Muziek is een taal die alles kan overstijgen als het je raakt. Als iemand geraakt wordt door muziek, dan denk ik dat het iets is wat bijna niet middels woorden gerealiseerd kan worden. Muziek is voor mij daardoor een manier om in een ‘andere wereld’ te komen.”

Het zetten van de eerste stappen over de drempel

Een eerste keer vergeet je niet meer zo snel. Leonie kan zich haar eerste optreden nog goed herinneren. “Dat was op de middelbare school op een open podium. Voor het eerst zou ik daar het nummer Don’t Speak van No Doubt zingen. Destijds was dat een enorme hit. Ik werd begeleid door een jongen op gitaar, ook dat was een eerste keer voor mij dat ik live begeleid werd door een muzikant. Ik keek uit naar het optreden, maar vond het enorm spannend. Het was best een happening om op dat moment die drempel over te stappen, maar uiteindelijk ging het enorm goed en heeft het goed uitgepakt.”

© Dario & Misja

Van optreden op school naar meer

Toch mag dit spannende moment een startsein zijn voor nog meer mooie ontwikkelingen. “Dat moment heeft mij in de goede richting geduwd,” vertelt Leonie. “Sindsdien ben ik meer met muzikanten gaan spelen, wilde ik zelf gitaar leren spelen en ging ik liedjes schrijven. Dat waren ontwikkelingen die ik voor geen goud had willen missen. Voor mij was het een geweldige tijd en een prachtige gelegenheid om op die manier, zo groen als gras, in aanraking te komen met muziek. In de aula speelde ik dan samen met vrienden om mij heen, waarvan eentje nog steeds in mijn leven is en waar ik muziek mee maak: Jaimie van Hek. Wij woonden in hetzelfde dorp, en het is ook met mijn theatertours meegegaan. Op ons 15e zijn wij in een bandje gestapt, dus wij werken nu 21 jaar samen. Heel bijzonder vind ik dat!

Jaimie zat in de band Material Spirits, en daar werd ik de leadzangeres van. Dat was echt één van de mooiste tijden van mijn leven. Op dat moment was ik zo onbevangen. Wij speelden liedjes van The Police, wat echt fantastisch is om te zingen en wat zeker niet makkelijk is. Dat gaf mij de eerste nodige beginselen in het zingen, iets wat een grote mate van zekerheid was. Top tijd om mee te maken.”

Leonie haar deelname aan de Grote Prijs van Nederland

De Grote Prijs van Nederland is al heel wat jaren een muziekprijs die jaarlijks wordt uitgereikt. In 2010 was Leonie één van de deelnemers. “Dat was voor het eerst dat ik met mijn gitaar eigen liedjes zou schrijven en spelen. Dat maakte dat het een grote stap was op creatief gebied. Het was heel spannend om aan dat programma mee te doen, want het was best een groot programma. Ik zag mijzelf staan in de categorie singer songwriter, terwijl ik op dat moment nog een handje vol liedjes maakte. Toch bereikte ik de halve finale in dat programma.”

Het uitbrengen van meerdere albums

Leonie bracht in 2011 haar eerste album uit genaamd Los. Een prachtig moment! “Dat moment was heel speciaal. We hebben met veel mensen aan dat album gewerkt, en het uitbrengen van een album is een hele ervaring. Door mijn producer Daniel Gibson kreeg ik het gevoel dat we iets speciaals aan het maken waren wat echt van mij en van ons is. Qua productie heeft hij mij ontzettend veel geleerd en die ervaring had ik op dat moment nog niet. Als ik het terugluister, dan voel ik ook dat zoiets een eerste keer is geweest. Ik ben super dankbaar om zoiets mee te maken. Het blijft een groeiproces.”

Uiteraard bleef het niet bij één album. Er kwamen er nog drie bij en één EP: Luister maar, The naked sessions, NJ123 en Perfect Solitude. “Het is een fijn gevoel dat het repertoire inmiddels relatief groot is geworden en ik kijk met veel plezier en soms weemoed terug op de samenwerkingen met andere artiesten. Het is een persoonlijk document dat je in al die jaren opbouwt en wat dat betreft ben ik ook nog lang niet klaar.”

Wat ook doorgaat zijn haar theatertours. Bezoek hier haar speellijst, en reserveer kaarten voor deze prachtige voorstellingen!

© McSharq

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.