1 tegen 1 met Donny Hoft

Gepubliceerd op 20 juni 2022 om 08:30

Vanuit Hoppers in Hoorn maakte Donny Hoft de overstap naar Apollo Amsterdam. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor het team van Apollo in de Dutch Talent League waarmee hij deze maand nog kampioen van Nederland werd, en recentelijk maakte hij zijn eerste minuten namens Apollo Amsterdam in de BNXT League, op het hoogste niveau van Nederland & België.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Donny Hoft, 21 jaar. Ik kom uit Hoorn, en speel in het onder 22 team van Apollo Amsterdam in de Dutch Talent League.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketballen?

“Ik was ongeveer 12 jaar toen ik begon. Daarvoor heb ik andere sporten gedaan zoals kickboksen en schaatsen. Ik wilde iets nieuws proberen, alleen wist ik nog niet goed wat. Een keer was er een schooldag om te kunnen basketballen, dus daar was ik naartoe gegaan. Daarna ben ik gelijk begonnen met basketballen bij Hoppers in Hoorn.”

3. Wat maakt basketbal precies jouw passie?

“Het samenwerken met anderen om de winst binnen te halen. Je wint of verliest als team.”

4. Is er iemand die jou inspireert?

“Dat is altijd Kevin Durant geweest.”

5. Je bent begonnen bij Hoppers in Hoorn. Hoe was het om daar voor het eerst te basketballen?

“Het was op dat moment nog de fundamentele vaardigheden leren. Ik kreeg daar de kans om Eerste Divisie te spelen, om te kijken hoe ver ik zou kunnen komen.”

6.  In 2016 was je met Apollo naar Amerika gegaan, hoe was dat?

“Het was heel anders, ook qua intentie. Het voelde alsof het meer leefde daar.”

7. Hoe was het om de overstap naar Apollo te maken?

“Ik kwam terecht in het onder 16 2 team. In het begin heb ik vaak in de tweede teams gespeeld, maar de laatste jaren speel ik in de eerste teams. Het hield in dat ik meer ben gaan trainen, aangezien ik de eerste teams wilde bereiken. Dat is uiteindelijk gelukt. Tijdens zomers ben ik altijd blijven trainen of ben ik naar kampen gegaan.”

8.  Hoe zou je het seizoen in de Dutch Talent League en het team omschrijven?

“Ons team voelt als een familie. Als iemand een score maakt dan staat de hele bank op en dan zijn we blij. Dat maakt basketbal heel leuk, en we maken steeds meer groei door met z'n allen.”

9.  Dit seizoen wonnen jullie ook de Basketball Cup met het DTL team en werden jullie kampioen van Nederland.

“Ja klopt. We speelden de finale van de Basketball Cup tegen Landstede Hammers. Het was een hele spannende wedstrijd, maar wij wisten de voorsprong steeds uit te breiden. In de finale van de Dutch Talent League tegen Zorg & Zekerheid Leiden was het heel moeilijk. We stonden in het vierde kwart nog 11 punten achter, maar in de laatste seconde scoorde Job Kayhan het winnende punt en werden we kampioen in de Dutch Talent League.”

10. Onlangs heb je ook je minuten gemaakt bij het heren 1 team van Apollo in de BNXT League tegen Hubo Limburg United. Hoe heb je zoiets ervaren?

“Het was een enorme eer! Overigens hoop ik dat het niet mijn laatste minuten zijn. Ik zou blijven trainen en doorzetten om dit niveau te kunnen halen.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.