1 tegen 1 met Thomas Steenbergen

Gepubliceerd op 10 april 2022 om 09:00

Dat een sportwinkel als de Decathlon ervoor kan zorgen dat je besluit om te gaan basketballen. Thomas Steenbergen speelde een tijdje voor Almere Pioneers en heeft dit seizoen nog meegetraind bij Almere 36’ers. Onderin een aantal vragen over hem.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Thomas Steenbergen, ik ben op mijn 12e begonnen met basketballen bij Almere Pioneers. Daar heb ik tot vorig jaar gespeeld. Af en toe heb ik ook gecoacht daar.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketbal?

“Ik was in de Decathlon toen ik daar een basketbal vastpakte. Mijn vader zei dat basketbal wellicht iets voor mij is, en zodoende ben ik gaan kijken bij Almere Pioneers.”

3.  Hoe was het om voor het eerst in Almere te basketballen?

“Het was best bijzonder. Voor mij was het de tweede keer dat ik aan een teamsport deed. Ik kreeg gelijk een passie voor basketbal. Bij onder 12 speelden we in een gemixt team, waarin we een wedstrijd op een hele leuke manier wonnen.”

4.  Wat maakte deze overwinning zo leuk?

“Destijds konden we nog niet basketballen zoals we dat nu deden, dus dat er dan op deze manier een overwinning werd gepakt was heel bijzonder!”

5.  Hoe was de stap naar onder 14?

“Tijdens mijn tweede jaar met onder 14 wonnen we veel wedstrijden. Ik zat in een heel leuk team met een hele leuke coach. Van daaruit ben ik gegroeid naar onder 16, en speelde ik vanaf dat moment speelde ik steeds met de eerste teams mee.”

6. Welke coach heeft je zoal verder geholpen?

“Tonnie Bartels was bij onder 14 een hele goede coach. Behalve alleen basketbal zorgde hij voor het creëren van een goede teamchemie.”

7.  Speelde je met onder 16 op landelijk niveau?

“Ja in de Tweede Divisie. Toen speelden we veel spannende wedstrijden. De eisen voor deze competitie zijn anders, zoals dat je een uur van tevoren aanwezig moet zijn bij wedstrijden. Het vergt meer topsportmentaliteit, iets waar ik geen moeite mee had.”

8.  Je speelt nu bij Almere 36’ers toch?

“Ik train daar één keer in de week. Vanwege mijn opleiding heb ik gekozen om geen wedstrijden te spelen. Wellicht doe ik dat volgend seizoen wel weer.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.