1 tegen 1 met Fleur Berben

Gepubliceerd op 3 april 2022 om 09:00

Van Brunssum ging Fleur Berben op 14-jarige leeftijd naar Basketbal Academie Limburg uit Weert. Ze ontwikkelen daar veel talenten, en dat is bij Fleur ook terug te zien! We zullen haar hopelijk nog lang zien schitteren!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Fleur Berben, ik woon in Brunssum in het zuiden van Limburg. Ik ben 17 jaar en basketbal nu ongeveer 11 jaar.”

2.  Hoe is basketbal op jouw pad gekomen?

“Vanaf mijn tweede eigenlijk, aangezien mijn ouders ook hebben gebasketbald. Toen ik zes jaar werd, ben ik zelf begonnen. Ik heb eerst met jongens gespeeld en later in een meidenteam.”

3.  Wat voor type speelster ben jij?

“Toen ik bij Basketbal Academie Limburg (BAL) ben gekomen, hebben we gekeken wat voor positie het beste bij mij past. We zijn toen toe gaan werken richting de point guard positie. Dat is wat ik het meeste doe, en ook het leukste doe; het spel verdelen.”

4.  Waar heb je zoal gebasketbald?

“Ik ben begonnen bij Tracks Parkstad in Brunssum. Op mijn 14e ben ik naar BAL gegaan om daar deel te nemen bij het opzetten van een meidenlijn. We zijn daar enorm in gegroeid, en daar ben ik enorm trots op!”

5.  Wat heeft Tracks Parkstad jou zoal gegeven in de acht jaar dat je daar hebt gespeeld?

“Ik ben begonnen met de jongensteams. Twee seizoenen heb ik met de meidenteam gebasketbald, waarna ik naar het damesteam ben gegaan.”

6.  Hoe was het om de overstap naar BAL te maken?

“Het was een grote stap in het begin, meerdere keer naar Weert reizen en veel trainen. Ik heb enorm veel geleerd van het vele trainen. Daar heb ik absoluut geen spijt van!”

7. BAL spreekt voluit ‘wij ontwikkelen talent’. In hoeverre zie je zoiets terug?

“De meiden en de jongens zijn best close. Hierdoor zie je de stappen en progressie die de jongens maken. Als ik nu naar spelers kijk die ik vanaf het begin heb gezien, zie ik een enorme groei. Die groei zie ik zeker terug in de hele vereniging.”

8.  Je speelt nu bij onder 18. Wat kan je mij meer over dat team vertellen?

“Bij onder 18 zitten nog een aantal tweedejaars speelsters. Wat we zien is dat we allemaal individuele groei hebben doorgemaakt, ook als team. Drie jaar later zitten we nog steeds samen in het team, en zijn we enorm goed op elkaar ingespeeld.”

9.  Wat zijn jouw verwachtingen voor dit seizoen?

“We zijn goed bezig met onder 18, en ik hoop dat we door kunnen gaan naar de Final Four en kampioen kunnen worden. Daar heb ik enorm veel vertrouwen in! Het is op dit moment enorm spannend met een gedeelde vierde plaats met Grasshoppers.”

10. Verder speel je bij onder 20 in de Eredivisie. Hoe ervaar je het bij onder 20?

“Het is daar toch wel harder werken als team, aangezien we veel verschillende speelsters hebben tussen zitten. We hebben onlangs nog de bekerfinale behaald.”

11. BAL wil met de dames op het hoogste niveau van Nederland spelen. Gaan we je daar terug zien?

“Ik hoop daar wat minuten te maken. Het zou een hele leuke kans voor ons zijn, en voor BAL. We gaan het zien volgend jaar!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.