1 tegen 1 met Sam Ghamari

Gepubliceerd op 8 maart 2022 om 08:30

Van Uball is Sam Ghamari naar Hot Pepper Heat gegaan. De club uit Zwanenburg heeft ambities, en Sam wil graag bijdragen aan deze ambities! Foto: Kimberly Janssen / Kimstashoot

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Sam Ghamari, 20 jaar. Ik basketbal momenteel in Zwanenburg bij Hot Pepper Heat, en heb daarvoor lang bij Uball gespeeld.”

2.  Hoe is basketbal in jouw leven gekomen?

“Toen ik acht was, ben ik begonnen. Ik wist eerst niet veel van basketbal, maar in Utrecht ben ik bij een training gekomen, hier in de buurt. Sinds dat moment ben ik bij SVO in Utrecht begonnen, en ben ik doorgegroeid naar Uball.”

3.  Hoe was het om voor het eerst bij SVO te spelen?

“Het was eerst heel nieuw voor mij. Ik kwam terecht bij een onder 10 team, en vervolgens ging het met de maand steeds beter. Als tien jarige mocht ik al bij onder 14 spelen, en mocht ik steeds één leeftijdsklasse voorlopen. Ik maakte meer vrienden, en kon het goed combineren met school.”

4.  Speelde je op jonge leeftijd al op landelijk niveau?

“Toen ik tien jaar was speelde ik bij onder 12 al op landelijk niveau. Officieel speelde ik onder de naam BC Utrecht. Vanaf de onder 14 speelde ik Eredivisie, tot afgelopen jaar. Nu speel ik Tweede Divisie.”

5.  Hoe was het om op jonge leeftijd al op hoog niveau te spelen?

“Het was altijd een uitdaging, en ik kon mijzelf er ook in motiveren. Ik stelde diverse doelen voor mijzelf, en bleef het geweldig vinden.”

6.  Van welke coaches heb je veel meegekregen?

“Van Andre Bout en Peter Meurs heb ik veel geleerd. Ook Bert Soetekouw heb ik een tijdje gehad als coach. Het seizoen voor corona heeft mij laten zien hoe sterker te worden en door te breken.”

7. Wat deed je besluiten om naar Hot Pepper Heat te gaan?

“Het was natuurlijk vanwege corona al een lastige situatie. Hierdoor hebben we twee seizoenen niet kunnen spelen. Voor mij leek het een goede stap om op dat moment te kijken waar ik ergens anders meer kon leren. Veel spelers gingen weg bij Uball. Ik was benaderd door de coach van Hot Pepper Heat, en ik gaf dat een kans door mee te trainen. Het bleek al snel een mooie vereniging te zijn met mooie plannen.”

8.  Wat voor plannen lagen er?

“De wil om met het eerste team kampioen te worden zodat er een basis zou liggen om met onder 22 naar de DTL te kunnen gaan. Ik denk dat we het kunnen halen. Hot Pepper Heat staat echt voor het aansterken van clubverband. Het is een grote familie, vanaf het eerste moment dat ik er train.”

In actie namens Hot Pepper Heat! © Kimberly Janssen / Kimstashoot

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.