1 tegen 1 met Ryan Moore

Gepubliceerd op 28 januari 2022 om 08:30

Tijdens zijn eerste basketbalseizoen werd Ryan Moore ongeslagen kampioen met zijn onder 16 team bij BV Hoofddorp. Van daaruit ging hij een tijdje in Utrecht basketballen, maar inmiddels is Ryan al een tijdje weer terug bij BV Hoofddorp. Basketballen doet hij het liefst als vrijetijdsbesteding, en op dit moment bij heren 2 van BV Hoofddorp.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Ryan Moore, 21 jaar. Ik woon in Hoofddorp en speel basketbal bij BV Hoofddorp. Ik studeer daarnaast hbo sportkunde. Hierdoor houd ik mij veel met sport bezig.”

2.  Hoe en op welke leeftijd ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Ik was net 14 jaar geworden toen ik ben begonnen met basketbal. Daarvoor heb ik veel sporten gedaan, waaronder voetbal, volleybal en badminton. Ik vond alles wel leuk, maar ik had nooit echt ergens een passie voor. BV Hoofddorp stond ooit bij het Haarlemmermeerse Bos. Dat is een recreatiegebied waar allerlei sporten werden gehouden. Daar kwam ik vroeg in de middag, en vond basketbal op dat moment gelijk leuk.”

3.  Hoe was het om voor het eerst bij BV Hoofddorp te spelen?

“Als rookie begon ik onder Bert Pol als coach. Dat was heel tof, zowel door mijn coach als door het team en het spel. Ik sloeg geen één training over. We speelden na een half jaar gelijk in een competitie, en zijn gelijk ongeslagen kampioen geworden. Dat zegt wel iets over het team wat we toen hadden.”

4.  Wat heeft Bert Pol jou zoal gegeven als coach?

“Het fundament van basketbal. Als je op late leeftijd begint met basketballen, dan is hij de aangewezen coach om je de basiselementen aan te leren. Daarnaast zorgt hij voor een goede sfeer in het team, waardoor je niet het idee hebt dat je als beginner niet te zeggen hebt.”

5.  Hoe was het om gelijk in het eerste jaar ongeslagen kampioen te worden?

“We hadden een uitgebalanceerd team; lange jongens, en goede spelverdelers. Zo had iedereen zijn talent om dit mogelijk te maken. Het was fantastisch om het mee te maken, helemaal met deze samenstelling!”

6.  Is er iemand die je inspireert?

“Andre Bout is mijn coach bij Uball in Utrecht geweest. Hij was soms kneiterhard, maar op een goede professionele manier waardoor je het wel kan oppakken. Hij wilde enorm graag dat je sterker werd, en daardoor is hij altijd in dat opzicht heel behulpzaam geweest.”

7. Na het eerste jaar van BV Hoofddorp ging je naar Uball toch?

“Ja, dat was na het jaar dat wij ongeslagen kampioen werden. Ons team stond in één keer op de radar. Een kennis van mijn moeder is een scout bij Harlemlakers. Hij zag het zitten dat ik een keer daar zou gaan trainen. Ik wilde toch liever in Hoofddorp blijven, maar toen kwam Uball. Dat klikte gelijk goed.”

8.  Wat deed je besluiten om weer terug te gaan naar Hoofddorp?

“Ik heb bij Uball één jaar onder 16 en onder 18 gespeeld. Tijdens onder 18 gaf ik alles, maar kreeg niet veel speeltijd. Daarbij moest ik veel opgeven, terwijl ik niet veel speelde. Ik had ook niet de must om van basketbal mijn werk te maken. Dat deed mij besluiten om terug te gaan naar Hoofddorp, om het als een vrijetijdsbesteding te blijven doen.”

9.  Je speelt al een tijdje bij BV Hoofddorp. Kan je mij wat meer vertellen over jouw heren 2 team?

“Dit wordt mijn derde jaar bij heren 2. Het is echt een vriendenteam. Veel jongens hebben de selectietraining gehaald of hebben op eredivisieniveau gespeeld. Tijdens trainingen en wedstrijden kunnen we op goed niveau basketballen. We spelen altijd met heel veel lol, gecombineerd met hoog eindigen in de competitie.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.