Let’s meet Yannik & Noyan Baris

Gepubliceerd op 10 december 2021 om 08:30

Beide broers Yannik & Noyan Baris zijn goed voor een groot aantal puntenproductie namens GOBA uit Gorinchem. Hebben zij de behoefte om hogerop te spelen? Deze vragen en antwoorden kunnen daarop het antwoord geven.

1.  Introduceer jullie zelf eens, wie zijn jullie?

“Wij zijn Noyan & Yannik Baris, allebei 14 jaar en spelen basketbal bij de mannen onder 16 en onder 22 van GOBA uit Gorinchem.”

2.  Hoe zijn jullie begonnen met basketballen?

Noyan: “Onze vader heeft basketbal gespeeld. Dat vonden wij ook altijd heel leuk. In de tuin hebben wij een basket hangen. Onze eerste training bij GOBA was op 28 oktober 2013.”

3.  Hoe was die eerste training bij GOBA?

Yannik: “Super leuk! Wij konden nog niet veel met een bal destijds, dus hebben wij veel dribbel- en passoefeningen gedaan. We zaten in een onder 10 team met acht spelers, gemixt met jongens en meiden.”

4.  Wat voor type spelers zijn jullie?

Noyan: “Bij onder 16 van GOBA zijn wij variërend: scoren, schieten, verdedigen en rebounden.

Yannik: “Wij spelen ook bij onder 22, en daar zijn wij de point guards van het team.”

5.  Is er iemand die jullie inspireert?

Noyan: “Zeker! Eén daarvan leeft helaas niet meer: Kobe Bryant. Door Michael Jordan en Kevin Durant ben ik basketbal nog leuker gaan vinden.”

Yannik: “Bij mij zijn het dezelfde inspiraties, alleen komen daar Kyrie Irving en Steph Curry bij.”

6.  Hoe was het om voor het eerst in een hogere lichting te basketballen?

Yannik: “Dat was een hele leuke ervaring. Wel heel spannend, maar voor de eerste keer ging het wel goed.”

Noyan: “Het onder 16 team bestaat uit mij en Yannik en nog een aantal vrienden van ons. Onder 22 is een team met allemaal hele goede basketballers. Zij hadden geen point guards in ons team, en wij zouden een goede opvulling zijn.”

7. Jullie zijn goed voor een groot aantal punten per wedstrijd. Hebben jullie niet de ambitie om op landelijk niveau te spelen?

Noyan: “Zeker wel! Eén keer werden wij geselecteerd voor Uball, maar de kosten waren te hoog om een seizoen te spelen. Dan zijn wij ook nog met z’n tweeën.”

Yannik: “De reiskosten speelden ook een rol. Dan moesten wij bijvoorbeeld drie keer naar Utrecht rijden voor trainingen, en dan ook voor de wedstrijden in het weekend. Dan gaat zoiets enorm oplopen met de maanden.”

Noyan: “Wij hadden laatst tegen Rowic gespeeld. Daar spelen zij op eredivisie niveau, en wij werden gevraagd om mee te doen met ze. Dat gaan we wel overwegen.”

8.  Wat voor bijzonderheden hebben jullie tot dusver bij GOBA meegemaakt?

Noyan: “Tegen Rotterdam stond het 70-70 met nog twee seconden te gaan. Ik ging voor het schot, en kreeg twee vrije worpen die raak gingen. Met onder 22 hebben we de eerste wedstrijd gewonnen, en de tweede tegen Rowic met drie punten verloren. Daarna kwam Leiden die met 9 punten verschil won van Rowic, maar wij met 13 punten verschil van Leiden.”

9.  Hebben jullie nog bepaalde dingen meegekregen van spelers op het hoogste niveau?

Yannik: “Wij hebben een aantal wedstrijden bezocht van Heroes Den Bosch. Een aantal tactieken hebben wij daar opgepakt. Een zoneverdediging waarbij er twee mensen onder de basket verdedigen en de rest rond de driepuntslijn.”

10.  Wat zouden jullie verder willen bereiken?

“Na de zomer gaan we bij onder 22 spelen. Binnenkort gaan we naar Rowic om daar mee te doen aan een aantal trainingen.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.