1 tegen 1 met Rianne Philippo

Gepubliceerd op 24 november 2021 om 08:30

Velen kennen haar heel goed bij BV Hoofddorp. Rianne Philippo is daar begonnen met basketballen alvorens zij een nieuwe uitdaging in de Eredivisie aanging. Momenteel speelt ze weer bij BV Hoofddorp.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Rianne Philippo, 34 jaar. Ik basketbal bij BV Hoofddorp, op dit moment bij dames 3. Van beroep ben ik ergotherapeut.”

2.  Hoe en op welke leeftijd ben je begonnen met basketbal?

“Dat is sinds 1998 bij BV Hillegom ’85. Daar ben ik begonnen bij de mini’s toen ik 11 jaar was. We gingen met vriendinnen basketballen bij het schoolbasketbaltoernooi. Dat vond ik gelijk heel leuk, en ging door naar BV Hoofddorp.”

3.  Hoe was het om voor het eerst bij BV Hoofddorp te basketballen?

“Super leuk! Het was heel anders; meer trainen, meer wedstrijden, meer begeleiding en meer coaches. Het was veel professioneler dan dat ik daarvoor gewend was, en een super warm bad! Met drie zussen (Marloes, Ellen en Wendy van Klaveren) ging ik daar heen, en het was heel leuk om met hen zoiets mee te maken!”

4.  Wat heeft BV Hoofddorp jou destijds gegeven?

“Ohh, moeilijk! Vooral heel veel plezier, want ik vind het een hele warme club. Ik heb enorm positieve herinneringen eraan overgehouden. Zij hebben mij een mooie carrière bezorgd naar aanloop van de basketbaleredivisie, bij Probuild Lions en Grasshoppers.”

5.  Hoe was het om in de jeugd op landelijk niveau te spelen bij BV Hoofddorp?

“In 2002 hebben we junioreneredivisie gespeeld. Dat was anders, maar super leuk! Het was altijd hard bikkelen, maar iets wat ik fantastisch vond. Hoe meer, hoe beter; dus ook hoe meer trainen hoe beter.”

6.  Na BV Hoofddorp ging je naar Probuild Lions op het hoogste niveau van Nederland. Hoe was dat?

“Enorm spannend, en leuk tegelijk. Soms ook niet zo leuk, maar het is een ervaring wat mij super veel heeft gebracht! Het was heel bijzonder om met speelsters als Tanya Bröring, Anouk Biesters, Jasmijn Overbeeke en nog vele anderen te spelen. Op 18-jarige leeftijd is dat geheel nieuw, maar onwijs leerzaam. Ook goed voor je mentaliteit overigens!”

7.  Hoe was het later bij Grasshoppers?

“Ik heb vaak Martin Moerman als coach gehad, en hij heeft als coach het meeste uit mij gehaald. Het was fantastisch om hem bij Grasshoppers weer als coach te hebben. Ik speelde daar zes seizoenen, en had tussendoor heel veel banen. Daarnaast coachte ik een team bij BV Hillegom ’85. Het waren veel dingen die ik daar kon doen, en heb met veel plezier gespeeld.”

8.  Waarin denk je dat je beter bent geworden sinds het moment dat je op het hoogste niveau van Nederland hebt gespeeld?

“Ik ben mentaal sterker geworden, en ook in mijn verdediging.”

9.  Al een tijdje speel je bij BV Hoofddorp dames 2 toch?

“Ja, ze hebben sinds kort alleen de keuze gemaakt om de jonge meidenlichting onder dames 2 te laten spelen. Zodoende zijn wij nu dames 3.”

10.  Hoe zou je het huidige dames 3 omschrijven?

“Als een gezellig en gedreven team. Voor velen gaat het om de derde helft, maar wij zijn altijd fanatiek!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.