1 tegen 1 met Lloyd Sedoc

Gepubliceerd op 24 september 2021 om 09:30

Een familielid wie oud-speler is geweest van de LA Lakers. Dat is bij Lloyd Sedoc het geval. Sport zit bij zijn familie in de genen, en Lloyd is ook gebrand om het maximale uit zichzelf te halen!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Lloyd Sedoc, 14 jaar oud en speel basketbal bij BV Hoofddorp.”

2.  Hoe ben je precies begonnen met basketbal?

“Eerst zat ik op voetbal, maar toen ik 7 werd wilde ik gaan basketballen. Ik ben toen naar de Basketball’s cool geweest en nadat we een jaar later zijn verhuisd ben ik op basketbal gegaan bij BV Hoofddorp. Sindsdien ben ik nooit meer gestopt.”

3.  Wat heeft BV Hoofddorp jou zoal gebracht?

“Ze hebben mij veel basketbalvaardigheden gegeven, en heb daar veel vriendschappen gecreëerd. Daarbij vind ik het ook fantastisch om deze sport uit te oefenen.”

Lloyd in actie namens BV Hoofddorp.

4.  Wat voor type speler ben je?

“Mijn hoofdpositie is de forward, maar ik kan op diverse posities spelen. Ik pass het liefst door, en als de point guard moeite heeft met het opbrengen van de bal dan schiet ik ze te hulp.”

5.  Wanneer speelde je voor het eerst op landelijk niveau?

“Dat was toen ik afgelopen seizoen bij Triple Threat in Haarlem speelde, maar dat heeft niet lang geduurd vanwege corona. Nu speel ik ook landelijk bij BV Hoofddorp, en voorheen regionaal.”

6.  Wat deed jou besluiten om naar Triple Threat te gaan?

“Zij stuurden mij een bericht om proeflessen te doen. Dat was nog halverwege het seizoen en toen wilde ik niet overstappen. Later hebben ze mij opnieuw benaderd met de vraag of ik in het eredivisieteam wilde spelen en zag ik zeker zitten, en zij ook om mij in het team te hebben.”

7.  Hoe was het om de stap richting eredivisieniveau te zetten?

“Voor mijn gevoel was het nog steeds hetzelfde. Ik deed het prima op dat niveau, alleen moest je soms wel ver reizen voor je tegenstanders. Het was een mooi team, en wij konden goed meekomen op dat niveau, voor de coronastop stonden we op de eerste plaats.”

8.  Wat waren moeilijke tegenstanders?

“Tegen Basketbal Academie Limburg was het enorm moeilijk. Wij waren ook kapot van de reis zelf.”

9.  Wat is de reden dat je terugkeert naar BV Hoofddorp?

“Dat ik mijn school en het basketballen goed kan blijven combineren. Ik zal spelen bij onder 16 op Tweede Divisie niveau.”

10.  Is er iemand die jou geïnspireerd heeft?

“Er is niet één iemand die mij geïnspireerd heeft, maar heel veel. Ik heb weel veel topsporters in mijn familie. De oom van mijn moeder speelde vroeger bij LA Lakers, Hayes Pullard, zijn zoon speelt in de NFL bij LA Chargers en is nu een coach bij de USC Trojans. Mijn opa was polsstokhoogspringer op Olympisch niveau, Robert Pullard. Ook mijn vaders kant is zeer sportief, hij speelde zelf volleybal op nationaal niveau en Gregory Sedoc is een neef van mij. Dus sport, en zeker ook basketbal, zit bij ons in het bloed.”

Hayes Pullard namens de LA Lakers!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.