1 tegen 1 met Reyhan Ozaybar

Gepubliceerd op 15 september 2021 om 15:00

Afgelopen seizoen hebben we een 1 tegen 1 artikel gepubliceerd over Asuman Ozaybar. Vandaag gaat het artikel over haar zus, die eveneens bij Lokomotief Rijswijk speelt: Reyhan Ozaybar!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Reyhan Ozaybar, 17 jaar oud. Ik basketbal bij onder 18 van Lokomotief, daar ben ik afgelopen seizoen begonnen. Dat leek mij heel gezellig en leuk, maar de wedstrijden waren vroegtijdig afgelast vanwege corona.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketbal?

“Ik was negen jaar toen ik begon met basketballen, bij HBV The Jumpers in Den Haag. Daar heb ik drie jaar in een jongensteam gespeeld, en toen ik in onder 16 zat, ben ik in een meisjesteam gaan spelen. Daarna ben ik naar Lokomotief gegaan.”

3.  Jouw zus Asuman speelt ook bij Lokomotief. In hoeverre verschillen jullie qua spel van elkaar?

“Zij is meer een point guard, en ik speel op drie andere posities: de small en power forward, en af en toe ook op de center positie. Dat maakt dat ons spel er anders uit ziet op het veld. Asuman zet het spel op, en ik zorg voor de afrondende acties in de aanval.”

4.  Ben je een forward die richting de basket scoort of een schietende forward?

“Vaak rond ik af met het schot. Ik drive niet zo snel naar de basket.”

5.  Is de drive naar de basket wel iets waar je beter in wilt worden?

“Ik train er steeds vaker op, ook om meer te durven richting de basket.”

6.  Is er iemand die jou inspireert?

“In de NBA vind ik Russell Westbrook een fantastische speler. Hij is een hele bewegelijke speler, echt prachtig om te zien!”

7.  Je bent begonnen bij HBV The Jumpers. Hoe was het om daar voor het eerst te basketballen?

“In het begin was het wel spannend, maar ik vond het meteen heel leuk! Doordat wij een sport moesten kiezen, kozen wij ervoor om te gaan basketballen, aangezien die organisatie dicht bij ons huis is.”

8.  Wat heeft The Jumpers jou zoal gegeven qua basketballen?

“Mijn toenmalige coach, Jacqueline Jones, heeft mij daar goed leren uitboxen. Dat leidde tot veel rebounds pakken en mijn tegenstanders ervan weerhouden van rebounden.”

9.  Je bent van The Jumpers naar Lokomotief gegaan. Heb je nog getwijfeld aan andere organisaties naast Lokomotief?

“Na een aantal jaar bij The Jumpers te hebben gespeeld, nam ik een tussenjaar. Daarna zou ik weer gaan basketballen, alleen lag het meer aan Asuman waar ik zou gaan basketballen; wat zij zou gaan doen. Als ze bij BS Leiden gebleven was, zou ik daar gaan spelen, maar ze ging naar Lokomotief en dus ging ik daar ook heen.”

10.  Wat maakt Lokomotief een leuke organisatie voor jou?

“Hoewel ik er nog niet zo lang ben, voel ik wel dat het heel gezellig is en dat iedereen zijn of haar ding kan doen. Wij trainen drie keer per week, en werken samen met de meiden van DAS Delft. Wij willen op landelijk niveau gaan spelen, en willen dus goed voorbereid zijn.”

11.  Heb je voorheen ook op landelijk niveau gespeeld?

“Nee, komend seizoen wordt het voor het eerst dat ik op dat niveau ga spelen, bij onder 18. Wij trainen voor conditioneel uithoudingsvermogen. Het zal ook een heel andere manier van basketballen worden dan dat ik voorheen deed.”

12.  Wat kan je over jouw onder 18 team vertellen?

“Wij hadden vier speelsters van de onder 18, en de rest werd aangevuld met onder 16 speelsters. Een aantal van deze meiden gaan nu bij onder 18 spelen, en wij krijgen nog vijf meiden van DAS erbij.”

13.  Is er de afgelopen jaren nog wat bijzonders gebeurd qua wedstrijden?

“Afgelopen seizoen zouden we één wedstrijd spelen, welke we niet meer konden spelen door corona. Dat zou een hele spannende wedstrijd worden.”

14.  Heb je nog ambities gehad om in het buitenland te spelen?

“Op dit moment heb ik niet als ambitie om in Amerika te spelen. Het zou me wel leuk lijken voor later, maar op dit moment zit ik goed bij Lokomotief.”

Reactie plaatsen

Reacties

Jeff de Vlugt
2 jaar geleden

Leuk interview