Edna Konadu groeit, bloeit en ontplooit door haar betrokkenheid bij Triple Threat

Gepubliceerd op 3 augustus 2021 om 12:50

Sinds 2009 bestaat in Haarlem de stichting Triple Threat. Deze stichting is inmiddels een begrip geworden, en bestaat uit meerdere krachten die een inspiratie zijn voor jonge mensen. Eén van deze inspirerende krachten is Edna Konadu. Edna (19) is community leader bij stichting Triple Threat en studeert HBO Overheidsmanagement. Wat Triple Threat haar gegeven heeft, draagt ze over aan anderen, en dat maakt haar een belangrijke schakel en inspiratie voor jonge mensen.”

Edna haar eerste ervaring met Triple Threat

Triple Threat is op veel manieren terug te vinden. Ze hebben een eigen Store en organiseren veel events. Edna kwam Triple Threat tegen dankzij een project. “Ik kende Triple Threat al via Philip en Dominique Schemmekes,” vertelt Edna. “Er ging voorheen al best wel wat rond in Schalkwijk als het gaat om Triple Threat, alleen was het op dat moment nog niet echt bekend. In 2016 kwam Triple Threat in de zomer met een project genaamd DAK. In Schalkwijk zijn er veel lege plekken en ook hangjongeren. De vraag was hoe ze deze twee met elkaar konden combineren. Met de Gemeente Haarlem heeft Triple Threat op de bovenste etage van de garage van de gemeente een basketbalveld neergezet met wat zitzakken en gelegenheid om iets te drinken. Zes weken lang hadden wij daar gezeten, en het was echt geweldig! Aangezien Schalkwijk als een plek wordt gezien waar jongeren uit een ander ‘milieu’ komen, was dit de gelegenheid om te laten zien dat er voor deze mensen ook veel moois geregeld kan worden. Met het project DAK is ons dat enorm goed gelukt. Zo zijn wij eigenlijk met Triple Threat in contact gekomen. Ik ben sindsdien nooit meer weggegaan. Dat jaar was ook een bijzonder jaar voor Triple Threat, aangezien zij hun allereerste store openden. Deze bevond zich toen aan de andere kant van het winkelcentrum in Schalkwijk.”

Het benaderen van jongeren, en hun passie

In meerdere opzichten helpt Triple Threat om jongeren te voorzien van een mooie toekomst. “Triple Threat bestaat uit een basketbalvereniging en een stichting,” beaamt Edna. “De basketbalvereniging wil zich vooral richten op het opleidingen van spelers in de omgeving Haarlem, en basketballiefhebbers hun passie laten volgen. De stichting heeft hetzelfde doel, maar zijn breder georiënteerd. Denk hierbij aan mensen binnen de muziek die hun dromen willen najagen. Wij hebben hier in deze store ook een muziekstudio. Het is heel divers wat Triple Threat kan bieden aan jongeren; van muziek tot filmen, dan wel andere activiteiten. Het ontwikkelen van passie is het grootste doel van de vereniging. Als men de naam Schalkwijk hoort, dan is men weleens geneigd daar een label op te plakken. Doordat wij deze jongeren helpen hun dromen en passies na te leven, kunnen zij doen wat zij het liefste willen, en wat hen gelukkig maakt. Dat maakt dat een plek als Triple Threat, waar iedereen gelijk is, heel fijn is om te komen.”

Een grote hoeveelheid betrokkenheid bij Triple Threat, iets wat Edna ook fantastisch weet weer te geven!

Toenadering van de basketbalvereniging en de stichting

Triple Threat organiseert veel events. Al deze events zijn op verschillende manieren ontstaan. “Wij organiseren veel binnen de stichting. Meidenactiviteiten, waarbij meiden onder andere een luisterend oor geboden wordt. Daarnaast hebben wij ook Triple Threat Dance, Triple Threat Ladies Kickboks, Triple Threat Music, Triple Threat Huiswerkbegeleiding; kortom, wat hebben wij niet?! Wij kunnen zoveel mensen en jongeren voorzien van mooie dromen en het laten realiseren van meerdere doelstellingen! Het mooie aan Triple Threat is dat wij er niet alleen zijn voor jongeren in Schalkwijk die het moeilijk hebben. Wij hebben ook leden van mensen uit Heemstede die uit een groot gezin komen. Bij Triple Threat wordt die ‘kloof’ steeds kleiner, of beter gezegd, die kloof is er bijna niet. Alles komt samen met elkaar, en je merkt echt meteen de gelijkheid! Wat wij trachten is de basketbalvereniging en de stichting steeds meer te koppelen. Afgelopen jaar ging dat heel moeilijk vanwege corona. Normaliter proberen we steeds meer toenadering tot beide aspecten te zoeken, aangezien wij gewoon één Triple Threat zijn. Doormiddel van verschillende events en een kerstdiner komen de basketbalvereniging en de stichting steeds meer samen, en dat maakt het steeds meer een eenheid.

Wij wilden met de meiden een nieuw event organiseren. Zelf vier ik kerst altijd heel groot. We zeggen altijd wel ‘one family’ bij Triple Threat, en wat doen wij tijdens kerst als one family: dan gaan wij gezellig met z’n allen eten. Zo is het kerstdiner ontstaan. Verder hebben we bij Triple Threat de jaarlijkse anniversary, waarin we eind januari 2020 groots hebben uitgepakt vanwege het 10-jarig bestaan van de stichting. Wat wij nu ook gaan doen, is een zomerprogramma van maandag tot en met vrijdag. De week zal bestaan uit meer dan 30 activiteiten voor de jongeren. Wij zijn heel druk bezig met van alles: voetbaltoernooien voor de meiden, basketbaltoernooien voor de jongens in de wijk, het is echt toepasbaar op alles.”

Je ziet het: one family!

Edna haar kracht om overtuiging en vertrouwen overbrengen

Voor de jongeren is Edna een belangrijke schakel. Zij benadert meiden over meerdere onderwerpen. “Wat ik bij Triple Threat doe is de meidenactiviteiten bij Triple Threat op verschillende locaties. Ik ben aanspreekpunt voor de meiden. Zo kom ik bijvoorbeeld in contact met diverse coaches van de meiden. In dat opzicht probeer ik altijd verder te gaan dan het zijn en uitvoeren van een meidenactiviteiten-community. Ik probeer het ook te hebben over thuissituaties, aangezien dat vaak belangrijke en onderschatte omstandigheden zijn. Met de kids wil ik laten zien dat het niet uitmaakt waar je bent opgegroeid in met welke perikelen. Als jij in jezelf gelooft, dan sta je over 10 jaar er heel goed voor en ga je misschien ook een club van het jaar award ontvangen. Dat is mijn doel, en dat wil ik met overtuiging en vertrouwen overbrengen aan andere mensen die daarin verder geholpen kunnen worden.”

Bijzondere samenwerkingen met Triple Threat

Out of the box denken; dat is een methode die goed kan uitpakken als het lukt. Wat daarin altijd duidelijk is, is dat niets onmogelijk is. “Wij weten wat de jeugd echt gaaf vindt,” aldus Edna. “Triple Threat groeit hierdoor denk ik uit tot een merk, waardoor jongeren heel graag bij ons willen horen. Het is heel belangrijk om Instagram up to date te houden. De jongeren weten ons wel te vinden. De basketbalvereniging is al vroegtijdig een samenwerking aangegaan met Bottelier B.V.. Sinds een tijdje is de stichting samenwerkingen aangegaan met Daily Paper en Top Notch, wat ik echt heel bijzonder vind! Dat is wat de jeugd fantastisch vindt! Vaak tijdens vergaderingen wordt out of the box gedacht. Iemand kwam op het idee om Daily Paper te benaderen. Daar ontstonden eerst wat vraagtekens, maar als zoiets de werkelijkheid wordt, dan geeft dat een magisch idee: niets is onmogelijk!”

“Daardoor ben ik de vrouw die ik nu ben”

Als we het hebben over inspiraties, dan hoeft Edna daar niet lang over na te denken. Door een voorbeeld binnen de stichting op te noemen, noemt ze gelijk wat haar een fantastische kracht maakt namens Triple Threat, voor de jongeren, en haar eigen ontwikkeling. “Door Okrah en Philip ben ik eigenlijk bezig met wat ik nu het liefste doe. Ik identificeer mijzelf ook heel vaak met Okrah, aangezien we veelal uit dezelfde situatie zijn voortgekomen. Triple Threat is niet vanuit één dag ontstaan, en toch flikt Okrah het om het op zijn 19e op een succesvolle manier op te richten. Ik denk vaak als Okrah zoiets kan, waarom kan ik dan ook niet zoiets moois bereiken? Zelf zag ik de impact die Okrah op mij heeft als persoon, en daardoor ben ik de vrouw die ik nu ben! Hopelijk kijkt iemand over een paar jaar ook zo naar mij. Alles wat ik hier heb geleerd vertaalt zich ook bij mij op school en in mijn dagelijks leven.”

Gedreven door te shinen, passie volgen door anderen te helpen en stimuleren; Edna heeft bijzondere talenten en een fantastische uitstraling om voor anderen een vertrouwens- en inspiratiebron te zijn!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.