1 tegen 1 met Mihajlo Djuric

Gepubliceerd op 13 maart 2021 om 12:00

Voetbal leek hem niks, vooral wanneer je met slecht weer buiten zou moeten trainen in de kou. Geef Mihajlo Djuric maar een binnensport, en dat werd basketbal. We benaderde het talent van MBCA Amstelveen voor een aantal vragen en antwoorden.

1.  Introduceer jezelf eens, wie is Mihajlo?

“Ik ben Mihajlo Djuric, ik ben 13 jaar en speel basketbal bij onder 14 2 van MBCA Amstelveen.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketballen?

“Op mijn negende ben ik begonnen met basketballen. Ik wilde eerst op voetbal gaan, maar ik vroeg mijn moeder toen wat te doen als het regent. Toen zei ze ‘Ja Mihajlo, dan moet je ook trainen’. Dat was voor mij een reden om een binnensport te zoeken. Dat werd basketbal bij MBCA.”

3.  Had je destijds ook een voetbalclub in gedachte?

“Nee, zover was het niet gekomen. Daarbij, ik dacht gelijk ‘voetbal, iedereen doet dat al’.”

4.  Hoe verloopt het tot dusver bij jou binnen MBCA?

“Best goed, we hebben dit seizoen de eerste drie wedstrijden gewonnen. Daarna stopte afgelopen oktober helaas de competitie. We zullen maar zeggen halve winst voor ons dit seizoen, al mag dat een lichte troost zijn voor het feit dat we niet verloren hebben.”

5.  Hoe was voor jou dat eerste moment bij MBCA?

“Eerst wist ik niets over basketbal. Na een paar weken kon ik al vrij goed dribbelen. Ik ging in het weekend altijd naar de BB-cool.”

6.  Zijn er tijdens het eerste moment trainers geweest waar je veel van hebt geleerd?

“Zeker, Clyde Lont was een lange tijd mijn coach geweest toen ik in onder 12 speelde. Mijn fundamentals werden daar steeds beter.”

7.  Je bent bij onder 12 begonnen met het spelen van competitie. Hoe was dat in het begin?

“In het vijfde onder 12 team ben ik begonnen met het spelen van wedstrijden. Dat was in het begin best spannend, maar daar wende ik al gauw aan. We eindigden tweede, en daarna ging ik naar het derde team van MBCA.”

8.  Hoe ziet jouw huidige onder 14 2 team van MBCA eruit?

“Mijn teamgenoten zijn super leuk! Sommige van hen vind ik beter basketballen dan mijzelf. Ondanks dat vind ik mijzelf best een goede speler.”

9.  Wat maakt jou een goede speler?

“Dat vind ik moeilijk uit te leggen. Ik heb geen vaste positie op dit moment. Ik denk dat ik het meest een shooting guard ben en iemand die voor punten kan zorgen op verschillende momenten in een wedstrijd.”

Omhoog voor het schot als shooting guard zijnde!

10.  In wat voor competitie speel je met onder 14 2?

“Wij spelen in de regio Noord-Holland tegen alle teams. Ik kon dit jaar landelijk spelen, maar ik wilde niet steeds ver reizen. Toen ik een tijdje met onder 12 1 speelde, reisden we heel wat af en verloren soms ook wat wedstrijden.”

11.  Heb je later de ambitie om later landelijk te spelen?

“Nee, op dit moment vind ik het goed zo om op regionaal niveau te basketballen. Ik zit op tweetalig atheneum, dus daarom beoefen ik basketbal het liefst als hobby.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.