1 tegen 1 met Floor de Kler

Gepubliceerd op 9 januari 2021 om 11:20

Doordat zij al zeven seizoenen bij BV Hoofddorp speelt, is ze daar best bekend geworden. Voor plezier spelen is haar belangrijkste drijfveer, maar ze heeft zeker ambities om hoger te gaan spelen. Het story artikel van vandaag gaat over Floor de Kler.

1.  Hoe ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Veel familieleden hebben gebasketbald. Vooral mijn neef was erg fanatiek, en ook mijn broer heeft gebasketbald. Ik zat voorheen nog op turnen, dus mijn broer Tim heeft mij ooit verteld als ik echt fysiek sterk wil zijn dat ik dan op basketbal zou moeten gaan. Ik heb toen BV Hoofddorp opgezocht, en kwam op mijn elfde in actie namens het tweede onder 14 team.”

2.  Zoals je al zei; veel van jouw familieleden hebben gebasketbald. Waar hebben zij gespeeld?

“Veel van mijn familieleden, inclusief mijn moeder, hebben vroeger in Voorburg gebasketbald. Tim en ik hebben altijd in Hoofddorp gebasketbald.”

3.  Wat maakt basketbal voor jou een fantastisch sport?

“In het begin was het vooral vanwege een combinatie van plezier en teamchemie. Voorheen deed ik aan sport zonder teamgenoten. Ik werd al snel vrienden met verschillende leden van BV Hoofddorp, wat ik erg speciaal vind. Daarnaast merkte ik een groei binnen mijn speelstijl. Ik ging naar het eerste team van onder 14 en daarna onder 16. Dat was het moment dat ik meer in mijzelf ben gaan geloven.”

4.  Wat voor type speler ben je?

“Hmm, dat is best moeilijk te zeggen. Toen ik voor het eerst basketbalde speelde ik als center. Toen Kirsten van Poeteren mij coachte heb ik steeds meer zelfvertrouwen gecreëerd. Ik ben nog steeds een center, maar kan ook op de forward positie spelen.”

5.  Waar zou je beter in willen worden?

“Ik zou mijn ballhandling willen verbeteren.”

6.  Is er iemand die jou inspireert?

“Mijn broer Tim! Hij heeft op vrij hoog niveau gebasketbald in Hoofddorp. Zijn enthousiasme en energie gaf mij zodanige inspiratie dat ik daardoor beter ben geworden en nooit ben gaan opgeven.”

7.  Je speelt al een tijdje voor BV Hoofddorp. Wat maakt deze organisatie speciaal voor jou?

“Hoe langer je ergens speelt, des te hechter je wordt met je teamgenoten. Ik denk dat ik inmiddels de gehele organisatie ken, dat het mijn tweede familie is geworden. Ik heb daar veel kansen gekregen. We doen alles als één grote familie.”

8.  Op welke niveaus heb je zoal gebasketbald?

“Ik heb zelf nooit landelijk gespeeld. Ik speel altijd op regionaal niveau.”

9.  In seizoen 2018/2019 werd je kampioen. Hoe was dat ?

“Ik was enorm blij! Ik heb altijd gedacht dat ik ooit een kampioenschap moest meemaken. We hebben er zo hard voor gewerkt en het kwam steeds dichterbij. Eén wedstrijd minder spelen kan al een verschil maken. Ik was vaak zenuwachtig bij elke wedstrijd, maar tegen de tijd dat alles lukte gleed alles qua spanning van mij af.”

10.  Jullie zijn naar Denemarken geweest voor een toernooi. Hoe was het om ergens anders te spelen dan in Nederland?

“Heel bijzonder! Ik heb vanaf het begin tot het einde ontzettend genoten. De tegenstanders waren fysiek erg sterk. Er waren ook enorm veel bezoekers die hun team ontzettend aanmoedigden.”

11.  Kan je een speciaal moment gedurende jouw carrière omschrijven?

“Er was in seizoen 2019/2020 een wedstrijd geweest die we tegen Almere Pioneers hadden gespeeld. In de eerste helft stonden we erg ver achter, maar in de tweede helft vochten ons erg sterk terug in de wedstrijd. Het werd een thriller van een wedstrijd. We hebben drie keer een verlenging afgedwongen, maar verloren uiteindelijk met één punt. Maar de manier waarop we teruggekomen zijn in de wedstrijd was heel bijzonder!”

12.  Heb je de ambitie om op het hoogste niveau in Nederland te spelen?

“Toen ik jong was, heb ik daar nooit echt over nagedacht. Ik dacht altijd dat zoiets niet echt voor mij was weggelegd. Mijn eigen speelstijl of vaardigheden binnen deze sport vond ik vroeger zelf niet zo bijzonder. Echter, sinds vlak voor de coronaperiode ben ik op die gedachten teruggekomen. De eerste drie wedstrijd van seizoen 2019/2020 heb ik zoveel zelfvertrouwen gecreëerd. Twee dames van BV Hoofddorp vroegen aan mij of ik hun 3x3 team wilde vergezellen. Na dat toernooi heb ik een training van ze bezocht en heb ik een wedstrijd voor ze gespeeld. Dus ik heb die ambitie zeker, maar wil voornamelijk blijven basketballen voor het plezier.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.