1 tegen 1 met Tom Donkersteeg

Gepubliceerd op 22 december 2020 om 11:45

Via Roosendaal kwam hij in Dordrecht terecht op het hoogste niveau, namelijk eredivisie onder 18. Vandaag hebben we het over talent Tom Donkersteeg!

1.  Introduceer jezelf eens, wie is Tom Donkersteeg?

“Ik ben 17 jaar, en basketbal bijna 10 jaar. Momenteel kom ik uit voor Blauw-Wit in Roosendaal.”

2.  Hoe ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Ik heb eerst vanaf mijn vierde tot mijn negende op volleybal gezeten. Echter, mijn ouders waren volop met basketbal bezig. Ik mocht een keer mee naar een training in Roosendaal, en ik was gelijk helemaal verkocht.”

3.  Hoe ging het de eerste jaren in Roosendaal?

“Ik was in de eerste jaren altijd de jongste van het team. Bij een hoger zat ik vaak op de bank, maar bij mijn eigen team kwam ik altijd volledig in actie. Langzaamaan kwam ik in aanmerking voor hogere klassen, zoals eerste klasse, tweede divisie en later eredivisie.”

4.  Bij Rowic in Dordrecht speelde je eredivisie onder 18. Hoe was het om op dat niveau uit te komen?

“De eerste wedstrijden waren best spannend. Het was vrijwel een nieuw team, en we speelden voor het eerst met elkaar. Het niveau was ook geheel anders dan dat ik gewend was te spelen. Uiteindelijk begon ik er aan gewend te raken. Ik kwam bij Rowic terecht net het seizoen toen de Dutch Windmills wegviel.”

Sterk omhoog naar de basket!

5.  Heb je van bepaalde spelers veel meegekregen en geleerd?

“Van Blauw-Wit heren 1 heb ik vaak naar spelers opgekeken toen ik klein was, namelijk Rens Poulie en Paul Jacobs.”

6.  Wat voor type speler ben je?

“Van kleins af aan was ik al behoorlijk lang. De bedoeling was dat ik als center zou spelen, maar qua lichaam speel ik liever als small forward en soms ook point guard.”

7.  Waar zou je beter in willen worden?

“Ik zou meer aanvallend vermogen willen creëren zodat ik ook zelf scores kan creëren, en niet dat ik steeds afhankelijk moet zijn van mijn medespelers.”

8.  Wat zijn jouw verdere ambities?

“Ik had heel lang die ambitie om het hoogst mogelijke te behalen. Dat wil ik nog steeds, maar school is nu even belangrijker, en dan kijken we verder waar ik kan komen qua basketbal.”

Namens Rowic! © Martin Blom

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.