Dagmar Rooijers kijkt uit naar mooie tijden met BV Hoofddorp

Gepubliceerd op 28 november 2020 om 10:00

Als klein meisje had Dagmar Rooijers al een basketbal in haar handen. Niet vreemd, omdat haar vader zelf heel lang heeft gebasketbald. Het onder 22 team van Hoofddorp is haar huidige team, en van daaruit wil ze verder groeien tot een zeer succesvolle speelster.

De eerste herinnering als speelster

Dagmar is al heel lang zeer enthousiast over basketbal. Echter, ze speelt zelf pas sinds twee jaar. Haar passie voor deze sport is zeer snel toegenomen. “Mijn vader heeft heel lang bij BV Hoofddorp gebasketbald, dus de keuze waar ik zou spelen was voor mij al snel gemaakt. Ik wist veel over BV Hoofddorp dus ben ik ook daar in 2019 begonnen. Dit is mijn tweede seizoen, dus dat is vrij spannend, maar zeker heel leuk! Dat eerste moment was dat ik binnen kwam met mijn sportlegging en mijn T-shirt.  Zelf had ik nog geen sportschoenen om binnen te trainen. Ik werd in het begin heel prettig door Kirsten van Poeteren, mijn coach, ontvangen en ze hielp me enorm met alles wat ik zoal nodig had. Wat mij vooral opviel was dat alle meiden mij super lief ontvingen. We raakten al snel aan de praat en werden al snel vrienden. Dat is echt enorm fijn als je net 17 bent en voor een nieuwe sport kiest. Ik vind het heel leuk dat je bezig bent in het team, je doet alles samen en wint ook samen als team. Niemand speelt daardoor alleen.”

Tijdens haar eerste seizoen ontdekte Dagmar al gauw haar positie als center, en waarin ze als center beter wil worden. “Veel van mijn punten komen van onder de basket. Ik vind het soms wel nog spannend als er tegenstanders om mij heen staan onder de basket. Ik pass dan liever de pass naar een medespelster die vrij staat. Ik oefen er sinds dat seizoen wel meer op om punten onder het bord af te ronden, dus daar word ik zeker beter in.

Veel van de wereld gezien

Naast basketbal is Dagmar een fervent liefhebber van reizen. Maar ja, wie houdt er niet van om zoveel van de wereld te zien? “Ik reis veel met mijn familie. Vroeger gingen we vaak naar Spanje. Naarmate je ouder wordt, wil je ook verre reizen boeken. We zijn drie jaar geleden naar Vietnam, Cambodja en Thailand geweest. Daarna kwamen reizen naar Kroatië, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Portugal en Frankrijk. Bijna een jaar geleden gingen we naar Amerika, aangezien ik vorig jaar mijn HAVO diploma had behaald. Je kan wel zeggen dat ik al veel gezien heb qua andere landen.”

Zowel stedentrip als wintersport, Dagmar reist hier en daar de wereld rond.

Eerste seizoen vroegtijdig afgesloten

Midden maart 2020 ging alles door corona op slot, zo ook de sportwereld. Zonde om een seizoen niet te mogen afmaken, zeker als het daarbij gaat om een debuutseizoen. “Tijdens het begin van seizoen 2019-2020 was het voornamelijk ontdekken; hoe werken de spelregels, waar moet ik staan op het veld en hoe gaan we onze wedstrijden spelen. Rond december 2019 gingen we nog naar Denemarken voor een toernooi. We verhoogden hierdoor onze teamchemie en werden steeds sterker.”

“Ik heb nooit gedacht aan stoppen”

“Helaas stopte alles in maart 2020. Het was best schrikken. We zaten er net in, en ik wil nog steeds heel veel leren. Ik heb nooit gedacht aan stoppen. We gingen met Kirsten zoeken naar de mogelijkheden die we hadden. Afgelopen zomer zijn we veel buiten gaan trainen. Individuele trainingen hebben we wel door laten gaan, zonder partijen te vormen.”

Sterk begin van seizoen 2020-2021

De trainingen hebben de dames van onder 22 op scherp gezet. Zij zijn dit seizoen sterk begonnen. “We begonnen onze eerste wedstrijden met ruime overwinningen. We wisten wie onze tegenstanders waren en hebben daarin goed op geanticipeerd. Ik was zelf goed voor gemiddeld 11 punten in de eerste wedstrijden, dus dat is een goed begin!”

Zolang het voor Dagmar leuk blijft, zullen wij haar de komende tijden genoeg in actie zien komen. Bij onder 22 zal ze genoeg potentie laten zien en met de wedstrijd sterker worden!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.