Lynn Tolner back in action!

Gepubliceerd op 27 november 2020 om 08:30

Al sinds jonge leeftijd houdt Lynn Tolner enorm veel van basketbal. Haar passie en enthousiasme zorgde voor een terugkeer in de basketbalwereld. Afgelopen seizoen kwam Lynn opnieuw in actie namens BV Hoofddorp. Tevens is ze in juli 2020 afgestudeerd van haar opleiding voeding & Diëtetiek.

Trouw aan BV Hoofddorp

Lynn begon met basketballen bij Hoofddorp sinds ze 10 jaar was. Deze sport heeft ze eigenlijk nooit meer losgelaten. “Ik woon nog steeds dichtbij het Spectrum in Hoofddorp. 10 jaar geleden stopte ik met basketballen,” aldus Lynn. “Ik miste de gezelligheid en de spanning gerelateerd aan deze sport. Ik had vorig jaar een berichtje gestuurd aan BV Hoofddorp, dus toen had ik later meegetraind bij onder 16 en onder 18. Vanaf dat moment wilde ik weer wedstrijden spelen. Echter, ze moesten wel een leeftijdscategorie hoger omdat ik mee wilde doen. Vanaf dat moment speel ik met het onder 22 team mee, wat mij uitstekend bevalt!”

“Ik vind het echt fantastisch om weer terug te zijn”

Veel spelers die op vroege leeftijd stoppen met basketballen komen of kort daarna terug of ze kiezen een andere sport. Volop voor school kiezen is ook een optie. Lynn koos ook voor school, aangezien ze niet voor niets is afgestudeerd. Toch wilde ze geen afstand doen van basketbal. “In het begin is het best lastig om ineens weer mee te doen. Je komt ineens in een team terecht met meiden die elkaar al enorm lang kennen. Ik vroeg me soms af of ik mee kon komen, want ik wist niet meer op welk niveau ik precies meespeelde. Wat ook een verschil maakt is dat je ineens 19 bent en gaat spelen in plaats van 10 jaar zijn en net begint met basketballen. Ik merkte dat ik het inzicht nog altijd wel had, dus dat hielp wel enorm. Ik vind het echt fantastisch om weer terug te zijn en bezig te zijn met de sport waar ik enorm veel van hou! De meiden vingen mij ook super goed op.”

Toernooi in Denemarken

BV Hoofddorp houdt zich niet alleen bezig met spelen in Nederland. Jaarlijks trekken spelers erop uit om toernooien in het buitenland te spelen. “Afgelopen seizoen waren we voor een toernooi in Denemarken,” herinnert Lynn zich. “Dat was voor mij de eerste keer, maar dat was echt super leuk! De sfeer was fantastisch, de omgeving ook. Het is wel anders. Ze spelen toch anders basketbal dan dat je gewend bent. Ik vond het wel echt mooi om te zien dat verschillende landen bij elkaar komen om die sport uit te oefenen. We wonnen ook nog van diverse teams, maar we kwamen vooral voor het plezier.”

Iedere speler of bezoeker heeft wel een wedstrijd die hij of zij zich na 10 jaar nog zal herinneren. Lynn kan er in elk geval eentje opnoemen. “Er is een wedstrijd die ik mij zeker kan herinneren. We speelden toen tegen Almere Pioneers. Almere was een enorm lastige tegenstander. Nadat we enorm ver achterstonden, kwamen we terug tot 46-46. Daarna kwamen nog drie verlengingen tot stand, maar won Almere toch nog met 51-52. Iedereen was helemaal uitgeput na afloop. Dat is zeker een wedstrijd die ik mij kan herinneren, al is het alleen al vanwege de grote hoeveelheid spanning die aanwezig was!”

Gemotiveerd door verschillende sporten

Zoals gezegd, Lynn is al heel blij dat ze weer terug is op het veld. Soms, heel soms baalt ze er stiekem wel van dat ze eerder al eens gestopt was met basketbal. “Ik word sowieso heel gemotiveerd bij het uitoefenen van verschillende sporten. Ik heb heel lang gesquasht vroeger. Mijn vader was squash trainer, en mijn moeder en zus hebben dat ook gedaan. Later had ik het squashen wel gezien. Het duurde nog wel even voordat ik weer ben gaan basketballen, maar soms baal ik wel dat ik een tijdje ben gestopt. Als ik kijk naar waar speelsters als Robyn of Ehlaha nu zijn, dan denk ik soms dat ik ook zo ver had kunnen zijn als ik door had gespeeld. Maar het belangrijkste is dat ik weer terug ben. Er is natuurlijk meer dan alleen basketbal. Ik ga graag met vrienden lekker eten en wijn drinken. Ik heb een jonge hond waar ik het best druk mee heb.”

Kijk Lynn shinen. Of het nou op het veld is of op het terras; Lynn houdt ervan om er even lekker uit te zijn!

Wat basketbal voor Lynn erg plezierig maakt, is dat het een sport met een grote mate van teamcohesie is. “Voor mij is het belangrijk dat er een grote teamchemie ontstaat. Ik ga altijd met erg veel plezier naar trainingen en naar wedstrijden. Ik weet wat ik kan en wat het team aan kan, en samen gaan we daarvoor strijden op het veld. Daarnaast is basketbal ook een fantastische uitlaatklep. Het fysieke gedeelte vind ik ook wel leuk, dat je wel een beetje hard moet zijn. Past ook wel bij mijn spel. Ik speel op de center positie, dus ik zorg ervoor dat ik veel rebounds pak en dat ik in de verdediging veel aanvallen van de tegenstander afstop. Daarnaast heb ik ook een goed spelinzicht en kan ik mijn medespelers door middel van een assist of screen naar een scorende positie helpen. Dit seizoen heb ik al iets meer scorend vermogen dan voorgaand seizoen, maar mijn grootste focus ligt vooral op mijn spelinzicht en andere speelsters aansturen. Ik denk dat we best wel een sterk team hebben. Waar het afgelopen seizoen echt aan snelheid ontbrak, hebben we nu drie speelsters die we aan die kwaliteiten kunnen toevoegen. We zijn op veel posities bezet. We hebben snelheid, kracht en lengte. Gezien de vorige wedstrijden zijn we goed op elkaar ingespeeld, dus we zijn zeker goed op weg. Mijn doel is om van de onder 22 naar dames 2 te gaan, en van daaruit zie ik dan wel weer verder.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.