Succesvolle nieuwe uitdaging voor Tim de Boer afgelopen seizoen

Gepubliceerd op 4 juli 2024 om 13:00

Tim de Boer is een jonge talentvolle basketballer die momenteel speelt bij MBCA in Amstelveen, in het onder 16 2 team. In een nieuwe omgeving heeft hij snel zijn draai weten te vinden. Clubs als Onze Gezellen en Triple ThreaT hebben Tims spel kunnen aanschouwen, en afgelopen seizoen heeft MBCA dat gedaan.

Samen met zijn broer op basketbal gegaan

Tim is begonnen met basketballen toen hij vijf jaar was. Hij speelde op dat moment bij Onze Gezellen, het onder 10 team van de Haarlemse club. Samen met zijn broer begon hij met proeftrainingen. "Luuk is volgens gaan judoën, en ik ben toen wel verder gegaan," vertelt Tim.

Bij Onze Gezellen bleef Tim spelen tot zijn broer naar Triple ThreaT vertrok om op een hoger niveau te spelen. Hier kwam hij in contact met coach Dominique Schemmekes. "Hij kende mij ook al een beetje, dus gelijk toen wij een appje stuurden, zei hij gelijk dat ik mocht komen."

Uitdagingen en successen bij Triple ThreaT

Tim beleefde veel hoogtepunten bij Triple ThreaT. "Na een tijdje daar te hebben gespeeld, mocht ik uiteindelijk ook al als U12 bij U14-2 meedoen. Helaas stopte het seizoen vroegtijdig door de coronapandemie. Toch gingen we door met trainen, zelfs buiten tijdens de lockdown. Vorig jaar waren we naar Lemvig in Denemarken gegaan, om met onder 14 een toernooi te spelen. Dat was na kerst, en we wonnen ook dat toernooi. Ook in Duitsland en Frankrijk deden we mee aan toernooien, wat mijn ervaring en niveau verder heeft verhoogd."

Overstap naar MBCA

Afgelopen seizoen heeft Tim gespeeld in het onder 16 2 team van MBCA. In Amstelveen heeft hij zich geweldig kunnen ontwikkelen. "Met Brian Benjamin als coach weten we waar we aan toe zijn," legt hij uit. "Dit seizoen ging het vooral om beter te worden, individueel ontwikkelen en als team winnen."

Tim heeft ambities om op een nog hoger niveau te spelen en kijkt uit naar volgend seizoen. Hij hoopt samen met zijn huidige teamgenoten door te groeien en opnieuw succes te boeken. Met zijn kracht moet het erin zitten, een hoger niveau en nog meer groei!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.