Grootse doorzettingskracht biedt mooie kansen voor Mila de Feijter

Gepubliceerd op 3 juni 2024 om 07:30

Mila de Feijter (met nummer 6) is een 14-jarige basketbalspeelster van BC Shooters uit Bunschoten-Spakenburg. Zij is een fantastische schakel in het onder-14-team van BC Shooters. Wat Mila onderscheidt, is haar indrukwekkende doorzettingsvermogen en enorme inzet in de verdediging. Haar passie voor de sport en de wil om altijd beter te worden, maken haar een geweldige teamspeler. Het gevoel van saamhorigheid en het gezamenlijk streven naar succes drijft haar om steeds meer te geven op het veld, elke wedstrijd opnieuw. Foto: Natasha Adamic van Adamic Photography

Mila’s sportieve overgang

Het begon met een overstap van voetbal, waar ze als keeper speelde. Hoewel ze goed was in voetbal, vond ze haar ware passie in basketbal. “Ik was wel goed in voetbal, maar ik vond het op een gegeven moment minder leuk,” vertelt Mila. “Mijn teamgenoot Daphne Schaap zat op basketbal. Zo is het bij mij ook begonnen. Met basketbal speel je samen in een team. Bij het voetbal was ik de keeper, en dan sta je toch wel enigszins alleen op het veld. Met basketbal doe je echt alles samen, want je wint of je verliest samen als team.”

Een kracht in de verdediging

Heb je Mila als verdediger voor je, dan weet je dat je het lastig gaat krijgen. Haar kracht om meerdere aanvallen van de tegenstander af te stoppen, is in meerdere opzichten terug te vinden. “De tegenstander moeilijke beslissingen laten nemen door goed te verdedigen, is wat ik erg leuk vind om te doen. In de wedstrijd ben ik daar altijd op gefocust. Waar ik beter in zou willen worden, is aanvallen, echt weten wat je moet doen in de aanval. Soms denk ik veel na, vooral tijdens zo'n wedstrijd. In de wedstrijd wil het soms anders lopen dan verwacht.”

Mila leert elke training opnieuw van haar teamgenoten. Zij zijn onder andere de speelsters die naar haar opkijken, maar er is nog meer waar ze naar opkijkt. “Mijn eigen teamgenoten zijn echt fantastisch. In de WNBA houd ik Caitlin Clark in de gaten, maar zeker ook Sabrina Ionescu. Haar schottechniek vind ik echt fantastisch. Zoiets kan ik echt zeker waarderen!”

Foto: Natasha Adamic van Adamic Photography

Bijzondere tijden met BC Shooters

Steeds sterker worden en bedreven raken in het spel; elke keer is er steeds meer progressie te bekennen. Mila wil groeien en heeft bij BC Shooters alle mogelijkheden om te kunnen groeien. “Ik merkte gelijk vanaf het begin dat basketbal mijn sport is. Dit is het derde seizoen dat ik basketbal speel. Ik moest nog van alles leren, en als je dan met teamgenoten in het team zit zoals Eliza, die al zo lang op basketbal zit, dan kan je echt steeds meer groeien. Groeien houdt ook in dat je geduld moet hebben. Natuurlijk was het Nederlands kampioenschap in 2023 met het onder-12-team heel erg bijzonder! Ik kon er wel bij zijn, maar helaas niet meer spelen omdat ik al in het onder-14-team van Shooters zat. Toch was het fantastisch om te zien hoe het onder-12-team van Shooters uiteindelijk kampioen is geworden! Ik was zo blij voor de meiden. Zij zaten in het eerste team waarin ik ooit heb gezeten.”

Een seizoen vol uitdagingen en groei

Het afgelopen seizoen was uitdagend voor Mila. Toch heeft ze van deze ervaringen geleerd en weet ze nu beter hoe ze zich kan positioneren in de verdediging. Deze lessen maken haar een nog waardevoller teamlid. “Het is een heel uitdagend seizoen geweest. Qua verdediging kon ik zeker goed meekomen. Ik heb ook een paar wedstrijden niet gespeeld vanwege mijn schouder of mijn hersenschudding. Als ik vanaf de kant de wedstrijd volg, dan kan ik in de verdediging zien waar ik op dat moment het beste zou kunnen staan. Zo’n verdediging lezen geeft je ook weer extra informatie over hoe je het de volgende wedstrijd kunt aanpakken. We vullen elkaar in elk opzicht aan. We zijn echt een team waarin we elkaar kunnen aflossen en versterken op verschillende plekken.

Ik zit hier heel goed op mijn plek bij Shooters. Ik heb ook niet de drang om echt professioneel te spelen. Het basketballen hier bij Shooters gaat mij prima af, en dat vind ik op dit moment het belangrijkste: dat ik hier ook steeds sterker en beter kan worden.”

Mila is een jonge basketbalspeelster wiens talent en doorzettingsvermogen haar doen opvallen binnen het team van BC Shooters. Haar indrukwekkende verdediging en enorme inzet maken haar tot een waardevolle speler, zowel op het veld als daarbuiten. Haar passie voor basketbal en de wens om continu te verbeteren getuigen van een enorme liefde voor de sport en een onbegrensd potentieel! Foto: Natasha Adamic van Adamic Photography

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.