Nada Hnassay maakt sprongen vooruit

Gepubliceerd op 10 juni 2024 om 13:00

Wat drie jaar geleden begon als een eenvoudige proeftraining samen met haar zus, is uitgegroeid tot een indrukwekkende sportcarrière op landelijk niveau. Met een bijzondere mix van talent, doorzettingsvermogen en liefde voor het spel, heeft Nada Hnassay (met nummer 10 in de verdediging) sprongen vooruit gemaakt en zichzelf bewezen als een veelbelovend talent. Haar reis bracht haar van MBCA Amstelveen naar Triple ThreaT Haarlem en weer terug naar haar thuisbasis, waar ze blijft schitteren en haar vaardigheden verder aanscherpt.

Een proeftraining die leidt tot een grote passie

Na een proeftraining samen met haar zus Ranya, zette Nada haar eerste stappen op het veld. Wat begon als een hobby, groeide uit tot een passie die haar naar landelijk niveau bracht. "Mijn nichtje is begonnen met basketballen," vertelt Nada. "Ze vroeg of Ranya en ik ook een keer met een proeftraining wilden meedoen. Vanaf daar is basketbal eigenlijk voor mij begonnen. De oom van mijn nichtje heeft in het Nederlands team gespeeld: Mohamed Kherrazi. Ik heb weleens wedstrijden van het Nederlands team bezocht in het Topsportcentrum in Almere, toen hij nog voor het Nederlands team speelde. Basketbal voelt als de ideale sport voor mij. Ik ben er steeds beter in geworden en later op landelijk niveau gaan spelen."

De eerste stappen bij MBCA Amstelveen

Nada wist het na deze proeftraining zeker: MBCA was de club waar ze begon met basketballen en is tevens ook haar huidige club. "De coaches hebben mij vanaf het begin goed geholpen en ik kon het vrij snel vinden met mijn teamgenoten. In dat opzicht heb ik op een mooie manier kunnen beginnen met basketballen. Ik begon in het onder 14 team van MBCA, een mixteam. Op dat moment had ik toen al contact met Sergio, hij coachte mij soms ook. Het is eigenlijk wel leuk dat ik hem soms ook weer als coach heb in het onder 18 team van MBCA, als assistent-coach. Ook Harvey van Stein heeft mij afgelopen seizoen en dit seizoen veel gegeven.

Spelen op landelijk niveau bij Triple ThreaT

Voor het afgelopen seizoen maakte Nada de stap om op landelijk niveau te spelen. Dat deed ze bij Triple ThreaT in Haarlem, waar een doorbraak zeker zichtbaar was. "Het was echt een grote stap, één van de grootste stappen die ik heb gemaakt. Ik ging op dat moment gelijk op landelijk niveau spelen, dus in de Tweede Divisie van het onder 16 team, zoals het toen nog heette. Dat hield in hard trainen, veel vaker trainen en harder trainen ook met speelsters die ouder waren. Ik merkte op een gegeven moment wel dat ik er gewoon echt beter door werd en aan het einde van het seizoen dat we als team grote stappen vooruit hadden gezet."

Beter geworden sinds haar seizoen op landelijk niveau

Het spelen op landelijk niveau heeft voor Nada veel opgeleverd. Diverse verbeteringen en ontwikkelingen zijn in haar spel terug te zien. "Ik leerde daar de groei in het basketbal beter kennen, de stap naar professioneel basketbal. De play-offs. Mijn driepunters zijn echt verbeterd op dat moment. Ik wil daar steeds beter in worden door te oefenen, veel meer te oefenen."

Terug naar MBCA, met nog meer progressie

Afgelopen seizoen keerde Nada terug naar MBCA. In het onder 18 team, onder leiding van coach Harvey van Stein, heeft ze gaandeweg meer progressie weten te boeken. "We begonnen eigenlijk niet zo heel goed afgelopen seizoen, maar ik denk dat we gaandeweg het seizoen steeds beter ons eigen spel hebben laten zien. We zijn steeds beter als team gaan spelen en ik denk dat onze echte kwaliteit steeds meer naar boven is gekomen. Ik wil gewoon zo ver mogelijk komen, het liefst ook hier in Nederland door blijven spelen. Wie weet dat er later misschien in een ander land mogelijkheden ontstaan. Ik weet het niet, ik vind basketballen gewoon heel leuk en ik wil het beste uit mezelf halen in dat opzicht."

Haar ervaringen bij MBCA Amstelveen en Triple ThreaT Haarlem hebben Nada gevormd tot de trefzekere en behendige speelster die ze vandaag de dag is. Met de steun van haar coaches en teamgenoten, en haar eigen vastberadenheid om te blijven verbeteren, is zij klaar om de volgende stappen te zetten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.