8 seconden met Senna Bakker

Gepubliceerd op 13 mei 2024 om 13:00

Ze basketbalt dit seizoen voor het eerst, en dat is dan gelijk in de onder 16 Eredivisie. Senna Bakker maakt echt leuke tijden mee als speelster, en is gebrand op nog meer mooie tijden en sterker worden met het talent dat ze beschikt. Foto: Stephen Chung

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Senna Bakker, 15 jaar oud en dit is mijn eerste basketbalseizoen. Voorheen zat ik altijd op korfbal.”

2.  Wat deed je besluiten om dit seizoen over te stappen naar basketbal?

“Ik besloot dit seizoen over te stappen naar basketbal omdat ik best fanatiek was met korfbal, maar niet in een hoger team geplaatst werd. Toen ik een keer bij BV Lisse ging kijken voor basketbal, voelde dat veel sportiever aan, met veel meer rennen.”

Foto: Stephen Chung

3.  Hoe ervaar je zo'n eerste keer basketballen?

“Mijn eerste ervaring met basketbal was echt anders. Ik heb eerst een keer meegetraind met onder 14 bij Lisse. Dat was heel anders. Vervolgens heb ik een keer meegetraind met onder 16, waar alleen jongens waren, maar dat vond ik gelijk al heel leuk.”

4.  Hoe zou je zo'n club als BV Lisse omschrijven?

“BV Lisse zou ik omschrijven als heel gezellig en hecht. De trainingen waren vooral heel gezellig. Bij Leiden is het wel veel harder natuurlijk, omdat dat een hoger niveau is.”

5.  Hoe was zo'n eerste keer bij Leiden na trainend lid te zijn geweest bij BV Lisse?

“De eerste keer bij Leiden was heel spannend. Ik was echt zenuwachtig. Maar omdat ik zo van deze sport hou, ging het daarna steeds beter.”

6.  Hoe zou jij dit team van BS Leiden onder 16 omschrijven?

“Als gezellig, hecht, maar ook echt serieus. We coachen elkaar veel, en willen elkaar echt beter maken en als team ook echt beter worden.”

7.  Hoe schat je de kans in voor dit seizoen?

“Ik heb geen idee. We kijken gewoon wat we uit dit team kunnen halen. Hopelijk zo dat we een zo mooi mogelijk einde krijgen.”

8.  Gaan we jou later ook terugzien bij het dames 1 team van Zorg & Zekerheid Leiden?

“Ja, hopelijk wel. Ik zal kijken of ik zoveel mogelijk uit mezelf kan halen. Wat dat ook mag zijn, ik ga volledig voor alle mogelijkheden!”

Foto: Stephen Chung

Reactie plaatsen

Reacties

John
een maand geleden

ZZ Leiden Dames 1!!! Kan niet missen.