Joël Fraser neemt sterke ontwikkeling mee naar nieuwe uitdaging

Gepubliceerd op 1 mei 2024 om 13:00

Joël Fraser maakt zich klaar voor een nieuwe basketbaluitdaging in Utrecht. Met zijn talent en vastberadenheid heeft Joël de sprong gewaagd van Almere Pioneers naar Uball onder 16. Wat drijft dit 13-jarige talent en wat kunnen we verwachten van zijn toekomstige prestaties? Foto: Marcel Pomp - BasketballStills

Een onverwachte ontdekking

Ondanks zijn roots in het voetbal, ontdekte Joël zijn ware passie voor basketbal tijdens een spontane deelname aan een toernooi. Met zijn talent en doorzettingsvermogen vond hij zijn nieuwe passie. “Eigenlijk is het op een vreemde manier begonnen,” vertelt Joël. “Ik zat mijn hele leven eigenlijk op voetbal, en toen wilde mijn zusje gaan basketballen, want zij zat eerst ook op voetbal. Er was een basketbaltoernooi, en je mocht iemand uit je familie meenemen. Mijn zusje nam mij toen mee, en toen bleek ik er eigenlijk wel goed in te zijn. We hadden dat toernooi ook gewonnen. Ik zei toen dat ik van voetbal af wilde gaan en dat ik op basketbal wilde gaan. Ik ben op zich wel een speler die verschillende dingen kan doen. Ik kan best wel goed schieten, maar ik kan ook goed dribbelen. Als het nodig is, bijvoorbeeld als het heel spannend is, dan ben ik wel een speler die je goed kunt gebruiken op het veld.”

Een snelle opkomst

Joëls traject in de basketbalwereld is indrukwekkend te noemen. Binnen enkele maanden na zijn debuut op het veld, bevond hij zich al in de voorhoede van het spel. Zijn snelle ontwikkeling bracht hem naar het Eredivisie-niveau in de jeugd, waar hij zijn team dit seizoen naar succes leidde. “Het was heel leuk. Ik kwam na één of twee maanden al in het onder 12-2 team van Almere Pioneers terecht. Met dat team werden we ook kampioen. Ik ontwikkelde me heel snel. Ik mocht een maand later al meedoen bij de onder 12-1, en vervolgens al gauw bij de onder 14-1. Toen ik kampioen werd, was ik al heel blij, en toen zag Mitchel dat ik het spel in de onder 14 Eredivisie aankon, al zat ik nog kort op basketbal.”

Een hecht team

Voor Joël gaat basketbal verder dan alleen het spel op het veld. Zijn band met zijn teamgenoten bij Almere Pioneers was van onschatbare waarde, zowel binnen als buiten de grenzen van het basketbalveld. De overgang naar Uball onder 16 mag dan een nieuwe start zijn, maar één ding is zeker: de kracht van teamgeest zal altijd aan zijn zijde staan. “Het is echt een heel leuk team. We kunnen het goed met elkaar vinden, ook gewoon buiten de wedstrijden en training. Aan het begin van het seizoen moesten we nog veel leren, maar we hebben ons best snel ontwikkeld en we kunnen ons wel meten met de andere concurrentie in de Eredivisie.”

Een nieuw Hoofdstuk

Met zijn overstap naar Uball onder 16 staat Joël voor een nieuwe uitdaging en een wereld van nieuwe mogelijkheden. Terwijl hij zijn horizon verbreedt en nieuwe vaardigheden ontwikkelt, staat één ding vast: Joël Fraser is klaar om zijn stempel te drukken op het Nederlandse basketbal en wellicht daarbuiten. “Ik denk dat Almere een goede club is om te beginnen met basketballen. Er zijn best wel wat clubs die ook kijken naar spelers in Almere. Daar heb ik zelf al ervaring mee. Als je van jongs af aan hier speelt, leidt het wel goed op tot een echt goede speler. Je zou dan, als je de volgende stap wil maken, vanaf Almere prima verder kunnen gaan. In Almere heb ik al heel veel geleerd, maar bij andere clubs kun je ook weer hele andere dingen leren. Je weet nooit hoe het daar dan verder zou kunnen gaan. Ik heb twee jaar bij Pioneers gebasketbald, dus bij Uball gaat het een hele nieuwe maar leerzame ervaring worden!”

Zijn vastberadenheid, talent en liefde voor het spel hebben hem al ver gebracht, en zijn reis is nog lang niet voorbij. Met elke dribbel, elk schot en elk moment op het veld zal Joël blijven inspireren middels zijn passie en doorzettingsvermogen.

Reactie plaatsen

Reacties

Yolanda
21 dagen geleden

Welkom bij Uuuu.
Benieuwd naar je ontwikkeling

Niels
21 dagen geleden

🔥

Karen
20 dagen geleden

Trots!