1 tegen 1 met Estelle Laseur

Gepubliceerd op 30 april 2024 om 07:30

Haar ongeëvenaarde arbeidsethos en haar vastberadenheid om het beste uit zichzelf te halen laat Estelle Laseur groeien in de sport. BC Shooters onder 16 heeft met haar een sterke schakel in het team; zeker als het gaat om haar inzet en toewijding aan het spel!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Estelle Laseur, 14 jaar oud en ik zit op pianoles en speel basketbal bij BC Shooters in Bunschoten-Spakenburg.”

2.  Hoe is basketbal in jouw leven gekomen?

zou gaan doen. Ik twijfelde tussen hockey en basketbal, maar koos uiteindelijk voor basketbal omdat het een binnensport is.”

3.  Wat maakt basketbal jouw passie?

“Ik vind het geweldig om met het team strategieën te bedenken en mooie aanvallen op te zetten. Hoewel ik de laatste tijd meer ben gaan scoren, vind ik het eerst belangrijk om het spel te leiden. We hebben als team een aantal tactieken afgesproken die we vaak gebruiken.”

4.  Hoe is het om te basketballen bij BC Shooters?

“Ik vind het een geweldige club met veel teams. Het is altijd gezellig om in sporthal De Kuil te zijn.”

5.  Dit jaar is het voor het eerst dat je op landelijk niveau bent gaan spelen. Hoe is zoiets voor jou?

“Dat is echt geweldig, want het niveau ligt behoorlijk hoog. Ik vond het ook wel spannend. We moeten vaak ver reizen voor wedstrijden, maar de meeste zalen zijn echt prachtig. Het is geweldig om daar te spelen, vooral met deze leuke meiden in het team.”

Foto: Adamic Photography

6.  Hoe ben je zo gaan groeien in jouw spel?

“Ik oefen vaak in de tuin en natuurlijk helpt het ook veel om veel te trainen. De coaches hebben gezien dat ik nieuwe dingen oppik. Vorig seizoen durfde ik niet zoveel als nu. Ik wil graag nog meer eigen acties maken.”

7.  Wat voor bijzonderheden kan je je nog herinneren bij BC Shooters?

“Ik herinner me een belangrijk punt dat ik heb gescoord. Er waren nog maar een paar seconden te gaan in Nijkerk. De bal werd naar mij gepasst en ik maakte het af.”

8.  Wat heb je bij Shooters de afgelopen tijd het meest geleerd?

“Ik heb geleerd meer in mezelf te geloven en altijd door te blijven gaan samen met mijn team.”

9.  Hoe zou je het seizoen in het onder 16 team van Shooters omschrijven?

“Ik vind het geweldig dat we bij de beste acht teams zitten. We hebben een sterke tweede helft van de competitie gespeeld.”

10.  Welke tijden zal je als basketbalster nooit meer zo gauw vergeten?

“Ik denk aan het kamp in Kortrijk, België. We zijn met het team naar België gegaan en hebben daar een toernooi gespeeld. Het was de eerste keer dat ik buiten Nederland heb gespeeld en ik vond het geweldig om tegen teams uit andere landen te spelen. Binnenkort gaan we deelnemen aan een toernooi in Berlijn, en daar heb ik echt heel veel zin in!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.