1 tegen 1 met Sanne Bartman

Gepubliceerd op 20 april 2024 om 12:30

Sinds drie seizoenen is Sanne Bartman actief in het basketball voor BS Leiden, na eerdere basketbalperioden bij DAS, Lokomotief en Binnenland. Haar groei op het hoogste Nederlandse niveau in Leiden is merkbaar, en toont veel potentie! Foto: Mike van Bemmelen

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Sanne Bartman, 19 jaar, begon met basketbal op mijn zevende bij DAS in Delft, en tegenwoordig bij BS Leiden.”

2.  Hoe is basketbal in jouw leven gekomen?

“Mijn moeder speelde basketbal in de Eredivisie voor Almonte, en zij was ook mijn coach. Mijn vader heeft ook een tijdje gebasketbald. Samen met mijn tweelingbroer zat ik in hetzelfde team. Na DAS speelde ik bij Lokomotief Rijswijk, daarna bij Binnenland Barendrecht, en nu zit ik al drie seizoenen bij BS Leiden.”

3.  Hoe was jouw beginperiode bij DAS?

“Ik vond het geweldig om met mijn broer en teamgenoten te spelen. Toen ik in de onder 12 ging spelen, moest ik in het tweede team spelen. Dat vond ik niet zo leuk, en ik overwoog bijna te stoppen. Gelukkig heb ik dat niet gedaan en heb ik veel nieuwe mensen leren kennen door te blijven spelen.”

4.  Hoe was de overstap naar Lokomotief Rijswijk?

“Ik kwam in een heel leuk team te zitten. We zijn zelfs naar Denemarken geweest voor een toernooi.”

5.  Nadat je bij Binnenland in Barendrecht hebt gespeeld, ben je na de coronaperiode bij BS Leiden terecht gekomen. Hoe was het om na zo’n langdurige stop het basketbal voort te zetten in een grote club als Leiden?

“Ik denk dat het goed voor me was om naar Leiden te gaan. Ik was geblesseerd in Barendrecht en toen kwam corona. Coach Germain zag veel talent in ons en wist dat goed te benutten. Ik werd goed ontvangen in Leiden en het voelt echt als mijn plek hier!”

6.  Inmiddels speel je drie jaar in Leiden. Dan kan het haast niet anders zijn dan dat je ook thuiswedstrijden van Zorg & Zekerheid Leiden in de BXNT-League bezoekt toch?

“Zeker! Het is jammer dat ze niet meer in de Vijf Meihal spelen, want die plek had een geweldige energie. Het is altijd gezellig en de sfeer in Arena 1574 is toch anders. Ik vind het leuk om daar wedstrijden te kijken, zeker met mijn teamgenoten.”

7.  Over het hoogste niveau gesproken; je maakt zelf sinds dit seizoen deel uit van ZZ Leiden op het hoogste niveau bij de dames. Hoe zou je zo’n kans die je dit seizoen hebt gekregen omschrijven?

“Ik ben heel blij met deze kans! Ik leer veel en het spel is heel anders dan ik gewend was. Maar ik vind het echt leuk en ben benieuwd hoe het verder zal gaan!”

8.  Hoe schat je de kansen in voor de dames van ZZ Leiden in de komende jaren?

“Dat is lastig te zeggen. We hebben een paar meiden die al eerder in Leiden hebben gespeeld, en ook wat ervaren spelers. We moeten de jeugd laten groeien naar het niveau dat nodig is op het hoogste niveau. Ik denk dat we zeker potentie hebben!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.