1 tegen 1 met Lotte Nijland

Gepubliceerd op 22 maart 2024 om 08:00

Op slechts 20-jarige leeftijd heeft Lotte Nijland al een indrukwekkend parcours afgelegd, waarbij ze niet alleen haar talent heeft laten zien, maar ook haar toewijding aan Landslake Lions heeft bewezen. In dit artikel duiken we middels vragen en antwoorden dieper in het verhaal van Lotte.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Lotte Nijland, 20 jaar en woon momenteel in Middenbeemster. Ik speel al vanaf mijn zesde basketbal.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketbal?

“Op de basisschool hadden we een korfbaltoernooi. We wonnen dat toernooi, en toen vertelde ik aan mijn moeder dat ik wel wat meer sporten wil doen met een bal. Ik heb tussendoor nog op atletiek gezeten, maar koos uiteindelijk voor basketbal. Ik kwam terecht bij Early Bird in Purmerend. Ik kwam in een gemixt team terecht.”

3.  Hoe was het om voor het eerst te basketballen in Early Bird?

“Het was best bijzonder, want op mijn zevende mocht ik al in het onder 16 team banken. Op dat moment sta je al tussen de oudere speelsters van ongeveer 15 jaar. Het was echt leuk om daar in actie te komen.”

4.  Wat voor type speelster ben jij?

“De ene keer speel ik als spelverdeler, maar soms kan ik ook voor de drive naar de basket gaan. Ik ben niet echt een schutter, en ben echt voor het geven van de passes.”

5.  Je bent van Early Bird naar Landslake Lions gegaan. Hoe was het om daar voor het eerst in actie te komen?

“Ik mocht met de onder 14 meiden meedoen. We kregen gelijk een leuke klik, ook gelijk met mijn beste vriendin Sarah van Eijle. Sommige meiden ken ik al acht jaar.”

6.  Je bent ook met onder 16 begonnen met spelen op landelijk niveau. Hoe was zo’n stap naar een hoger niveau?

“Het is heel snel, en veel dynamischer. Iedereen leefde echt voor basketbal, en dat was in het begin heel intens, maar heel leuk. Het was nieuw, uitdagend, maar fantastisch!”

7.  Zijn er speelsters van dames 1 van Landslake Lions waar je naar opkijkt?

“Toen ik hier net kwam, keek ik echt op naar Kim Hartman en Sanne van Dongen echt heel goed! Later kwam Tanya Bröring erbij, ook een mega topper.”

8.  Zijn er wedstrijden geweest die je nooit meer zal vergeten?

“Dat we hier in Landsmeer kampioen werden. Je moet tijdens zo’n wedstrijd je ding doen, en als dat goed gaat, dan is het geweldig om kampioen te worden!”

9.  Je speelt bij dames 2 van Landslake Lions, waarbij in de Promotiedivisie CobraNova Voorburg twee keer kampioen is geworden. Wat denk je dat er nodig is om het CobraNova lastig te kunnen maken?

“Wat ik van vorig jaar nog weet is dat het een snelle ploeg is, en veel fysiek spel. Bij ons is het belangrijk om het teamgevoel op en top te krijgen, en moeten we tactiek sterk zijn. Voor elkaar door het vuur gaan is belangrijk, en als dat lukt dan kunnen het leuke wedstrijden worden!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.