8 seconds with Silke Valstar

Gepubliceerd op 26 februari 2024 om 09:00

Met een passie die haar pad kruiste in groep vijf van de basisschool, heeft Silke Valstar kennis gemaakt in de sportwereld van Landslake Lions in Landsmeer. Op dit moment, terug in actie na een tussenjaar, deelt ze haar ervaringen en dromen met een enthousiasme die haar liefde voor het spel weerspiegelt.

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Silke Valstar, en ik basketbal al een tijdje bij Landslake Lions in Landsmeer. Vorig jaar heb ik een tussenjaar genomen toen ik klaar was met school. Later voelde ik dat ik het miste, dus ik kom nu weer in actie namens dames onder 21 en dames 2 van Landslake.”

2.  Hoe is basketbal in jouw leven gekomen?

“Wij hadden op de basisschool in groep vijf een basketbaltoernooi. Molly McDowell kwam ons toen gymles geven, en vertelde dat er in Landsmeer een Basketball’s Cool was. Op dat moment sprak het mij aan, en heb uiteindelijk voor basketbal gekozen.”

3.  Hoe was het om voor het eerst aan te sluiten bij Landslake Lions en jouw eerste wedstrijd te spelen?

“Na de herfstvakantie deed ik mee met een team waar Pleun Emmelot ook al in zat. Ik kreeg het al gauw onder de knie, en ik vond het heel leuk om met het team wedstrijden te spelen!”

4.  Heb je gedurende jouw tijd in de jongste jeugd laag nog bijzondere tijden meegemaakt?

“Met het onder 14 team zijn we Nederlands kampioen geworden. Daarvoor heb ik ook meegedaan aan het Noord-Hollands kampioenschap meegedaan met onder 12. Tegen Den Helder lukte het steeds net niet, dus het was wel fantastisch om met onder 14 kampioen te worden.”

5.  Zo’n landelijke finale, hoe heb je dat beleefd?

“Tijdens de eerste halve finale hadden we van Den Helder geworden. We moesten daarna tegen Leiden spelen. In de competitie verloren we alle wedstrijden tegen ze. We hebben ons goed voorbereid, en als het dan ook lukt is het alleen maar geweldig. Het was vooral bijzonder omdat er zoveel mensen bij waren destijds.”

6.  Heb je nog mooie wedstrijden van dames 1 van Lions gezien toen je net was begonnen met basketballen?

“Zeker! In de periode dat ik begon met wedstrijden spelen bij onder 12 keken we op zaterdagavond naar hun wedstrijden. Daarna moesten we ook al gauw naar bed, want de volgende dag moesten wij weer met onder 12 spelen. Ik was supporter van dames 1, en ik ben ook soms naar uitwedstrijden geweest. Die play-offserie tegen Lekdetec Bemmel was echt heel bijzonder!”

7.  Hoe is Nadine Boesaart als coach voor jou bij onder 21?

“Ik heb haar soms als coach gehad, maar nooit volledig in het team. Zij geeft heel goed training, en als coach gaat het ook erg goed! We staan in de top 4 van de competitie, wat zeker niet slecht is.”

8.  Je speelt nu bij Landslake Lions onder 21. Wat zijn jouw verwachtingen van dit seizoen?

“Ik vind het vooral heel leuk dat ik weer in actie kom. Voor mij is het belangrijk om te zien hoe het gaat, en ook om met dames 2 lekker mee te doen!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.