Meet Naut Somers & Tycho Harmers

Gepubliceerd op 2 januari 2024 om 08:30

Basketbal zit in de familie bij beide spelers. Zowel Naut Somers (in het midden met nummer 7) als Tycho Harmers (links met nummer 13) hebben afgelopen seizoen mooie tijden meegemaakt met het onder 14 team van BV Hoofddorp. Laat deze tijden ze nou nog meer plezier geven in het basketbal!

1.  Introduceer jullie zelf eens, wie zijn jullie?

“Ik ben Naut Somers, en ik basketbal inmiddels zeven jaar bij BV Hoofddorp.”

“Ik ben Tycho Harmers, en ik basketbal zes jaar bij BV Hoofddorp.”

2.  Hoe zijn jullie begonnen met basketbal?

Naut: “Het zat in de familie dat we gingen basketballen. Mijn ouders speelden vroeger op het hoogste niveau, en zodoende ben ik er ook aan begonnen.”

Tycho: “Mijn vader speelde vroeger ook op eredivisieniveau. Ik ging een keer met hem basketballen, en ik vond het gelijk enorm leuk.”

3.  Hoe was het voor jullie om voor het eerst te basketballen?

Naut: “Dat is alweer een tijdje geleden. Ik weet nog dat ik meetrainde met de Basketball’s Cool en daarna in het onder 10 team terecht kwam. Ik vond het gelijk erg leuk.”

Tycho: “Ik kwam bij de Basketball’s Cool terecht, en ben sinds dat moment steeds hoger gaan basketballen.”

4.  Naut: jouw zus Tess basketbalt ook bij BV Hoofddorp, en Tycho jouw nicht Lucia Harmers basketbalt eveneens bij BV Hoofddorp. In hoeverre verschillen jullie qua spel van elkaar?

Naut: “Mijn zusje is nu eerstejaars onder 14. We oefenen soms samen, en ze wil graag hetzelfde doen als ik doe. In principe spelen we op dezelfde positie, dus ze kan veel leren van wat ik haar wil leren.”

Tycho: “Mijn nichtje is een guard, en ik speel als forward. Toch zijn we allebei goed schutters.”

5.  Zijn er spelers waar jullie naar opkijken?

Tycho: “Persoonlijk zie ik Jaren Jackson Jr. als één van mijn favoriete spelers. Hij was de defensive player of the year bij de Memphis Grizzlies in de NBA. Aan zijn spel zie ik hoe goed hij is geworden, en hoe goed hij verdedigt. Zelf vind ik verdediging leuker dan aanvallen. Ik vind het leuk dat ik iemand kan blocken.”

Naut: “Ik ben echt fan van Luka Dončić. Hij speelt heel slim, goed passen en zelf weten wanneer te schieten of om naar de basket te gaan.”

6.  Vorig seizoen hebben jullie in het onder 14 team gespeeld. Hoe zouden jullie dat seizoen omschrijven?

Tycho: “Dat we een sterk team hadden. We speelden heel goed samen, met spelers die ook goed konden verdedigen. We hadden één tegenstander waar we het heel moeilijk tegen hadden: Gaasperdam Warriors. We wonnen maar één keer tegen hen.”

Naut: “We kenden elkaar nog niet echt goed, als in spelen in het team. Hierdoor begonnen we niet met elkaar, maar elke dag hebben we getraind op conditie. We gingen onze tegenstanders voorbij en zijn we een hecht team geworden.”

7.  Jullie speelden uiteindelijk een beslissende wedstrijd om het kampioenschap tegen BV Flying Oost toch. Hoe was de aanloop naar deze wedstrijd?

Naut: “We keken in de hal een aantal wedstrijden, en we kregen het bericht dat MBCA (het team dat het kampioenschap in eerste instantie kon pakken) had verloren van Apollo. Eerst geloofden we dat niet, maar we beseften dat we een dag daarna kampioen konden worden. Het was best onverwachts, allemaal zo in één dag.”

Tycho: “Die laatste wedstrijd tegen Flying Oost was heel spannend. Ons meegereisde supporters gaven ons enorm veel steun tijdens deze wedstrijd. Het was een moment om nooit meer te vergeten!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.