1 tegen 1 met Fleur Boom

Gepubliceerd op 18 november 2023 om 10:00

Elk jaar steeds beter worden. Dat zien we met veel speelster van BS Leiden, zo ook bij Fleur Boom. Zij wil weer weten hoe het is om kampioen te worden. Vorig jaar lukte dat net niet tegen H.S.V. Haren, maar dit jaar wordt het weer het hoofddoel om dat te kunnen bewerkstelligen! Foto: Marja van Tilburg - de Lange

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Fleur, 15 jaar en speel bij onder 16 van BS Leiden, en soms ook bij het onder 21 team.”

2.  Met jouw vader als coach kan het haast niet anders zijn dan dat je dankzij hem ook bent begonnen met basketbal toch?

“Dat klopt, ik ging altijd mee naar de wedstrijden die hij coachte. Daar gaf hij mij ook een bal. Ik ben zodoende altijd doorgegaan en heb nooit opgegeven.”

3.  Wat voor type speelster ben je?

“Ik ben een hardwerkende speelster, en laat mijn emoties vaak buiten. Ik ben uiterst geconcentreerd daardoor, en ga fysiek de confrontatie aan.”

4.  Hoe was het om hier bij BS Leiden voor het eerst te basketballen?

“Ik kan mij dat niet echt herinneren, maar het is er altijd gezellig geweest. Met onder 12 ging ik al op landelijk niveau spelen, en ben ik daar ook kampioen geworden en later ook met onder 14.”

5.  Hoe was het om met onder 12 kampioen te worden?

“Geweldig! We stonden eerst tien punten achter, en werd er in de rust niet veel gezegd. Na rust ging alles veel beter, en ik vond het zo fijn om zoiets met mijn vader mee te maken.”

6.  In seizoen 2021-2022 waren jullie het sterkste team in de onder 14 competitie, en zijn jullie ook kampioen geworden. Hoe zou je dat seizoen omschrijven?

“We wonnen heel makkelijk, en speelden als team heel goed samen. Iedereen was op elkaar ingespeeld, maar echt dreiging hadden we ook niet.”

7.  Als je hier speelt kan het ook niet anders zijn dan dat je wedstrijden van Zorg & Zekerheid Leiden bezoekt. Hoe was het om dat voor het eerst mee te maken?

“Als klein kind kan ik het mij niet zo goed herinneren. De sfeer is ook altijd geweldig geweest, en mensen vroegen altijd aan mij of ik de dochter van Ivo Boom ben, natuurlijk ook de eerste coach van ZZ Leiden.”

8.  Hoe heb je de laatste 2:41 minuten van ZZ Leiden tegen Donar afgelopen mei meegemaakt, in de strijd om het landskampioenschap?

“Ik denk altijd nooit opgeven, maar om een achterstand van 16 punten in twee minuten goed te maken is gewoon waanzin. Mijn vader appte ook dat het niets meer zou worden. Met een vriend van mij zeiden we ‘toch nooit opgeven’, en het is Leiden toch gelukt om met één punt te winnen.”

9.  Vorig seizoen stond je met onder 16 in de landelijke finale, hoe zou je dat seizoen omschrijven?

“Wij hebben qua wedstrijden een goed seizoen gedraaid. Jammer genoeg hebben we in de bekerfinale niet gewonnen, en ook in de finale in Zwolle is het ons niet gelukt om te winnen van H.S.V. Haren. Dit jaar willen we dat met onder 16 wel bereiken!”

10. Hoe denk je dat voor elkaar te krijgen?

“Door als team samen te blijven spelen, en dan moet het zeker goed komen!”

Reactie plaatsen

Reacties

Ria van der Voorden
6 maanden geleden

Ik ben de trotse oma van Fleur Boom.
Vele jaren vroeger op haar gepast en ik weet nog zo goed dat ze naar de eerste basketbal trainingen ging, haar soms ook weggebracht. Wat was kleine Fleurtje toen hyper enthousiast met haar eerste trainingspakje aan. Ik heb vele jaren, steeds weer een heel blij meisje gezien die graag naar de trainingen en wedstrijden ging later. Ik ben trots op de grote Fleur die ze nu is, altijd veel trainen en met veel passie en plezier basketbal spelen. En wat ik ook heel mooi vind: Fleur heeft een mooi lief karakter en veel doorzettingsvermogen: gewoon een power vrouw!

Trudy Los-hamerling
6 maanden geleden

wat een Top wijffie !