Een nieuwe uitdaging in de maak voor zussen Mies & Jet Versloot

Gepubliceerd op 1 december 2023 om 09:00

Mies Versloot is 27 jaar en speelt inmiddels 19 seizoenen basketbal in de hoofdstad. Via BV Amsterdam kwam ze in de Apollohal terecht bij BV Lely, dat later samen met Mosquito’s fuseerde naar BC Apollo Amsterdam. Ze is erg vertrouwd binnen deze organisatie, in de accommodatie en momenteel speelt ze bij dames 1 van Apollo Amsterdam in de Promotiedivisie.

Haar zus Jet Versloot, 24 jaar, begon wat later met basketballen, namelijk op haar 13e. Ze sloot zich gelijk aan bij BC Apollo Amsterdam nadat ze eerst was gaan voetballen. Beide zussen zetten koers op een volgende uitdaging: spelen in de Promotiedivisie. Foto's: Johan van het Reve

Kennismaking met de sport

Vanuit schoolbasketbal kwam Jet in deze sport terecht. Het zou vanaf dat moment allemaal voor haar plaatsvinden. “Via Mies kwam ik bij Apollo terecht,” vertelt Jet. “Eerst was het gewoon voor de lol, en nog niet zo serieus dan dat het nu zo is. Later kwamen er nieuwe trainers, en moesten er ook stappen gemaakt worden. In het onder 16 en onder 18 team gingen we op landelijk niveau spelen. We trainden veel harder, en werden steeds sterker.”

Mies heeft langer gebasketbald, en heeft daardoor de transformatie van BV Lely naar Apollo meegemaakt. “Eerst bij BV Amsterdam heb ik net als bij Lely in een jongensteam gespeeld,” herinnert Mies zich. “Na een tijdje kwamen er meisjesteams in de onder 12, en ben ik altijd bij Lely en Apollo gebleven. Spelen in de Apollohal voelt als thuis voor mij.”

Ook heeft Mies nog als jong meisje meegekregen hoe basketbal op het hoogste niveau eruit zag toen er nog sterk gepresteerd werd bij de heren in Amsterdam. De Amsterdam Astronauts speelden hun competitiewedstrijden toen in de Sporthallen Zuid. “Toen ik heel jong was, zijn we naar wedstrijden van de Amsterdam Astronauts (dat toen MyGuide Amsterdam heette) in de Sporthallen Zuid gaan kijken. Pas later realiseerde ik mij wie deze spelers echt waren, maar dat had ik toen nog niet echt door.”

Foto's: Johan van het Reve

Spelen op landelijk niveau

Inmiddels basketballen ze in de Promotiedivisie. De één heeft al eerdere ervaring op landelijk niveau op gedaan dan de ander. “Jet haar team speelde eerder op landelijk,” vertelt Mies. “Op dat moment zat ik nog in het team in een oudere lichting, maar nooit op landelijk niveau. Dat gebeurde bij mij pas in het onder 22 team en de senioren.”

Jet: “In het begin verloren we veel wedstrijden op landelijk niveau. Daar leerden we ondanks dat veel van, door te spelen tegen sterkere tegenstanders. Doordat we met het dames 1 team al een tijdje bij elkaar zijn werden we ook steeds sterker, en spelen we nu ook in de Promotiedivisie. Ik vind het heel leuk om op hoog niveau te spelen. Het gaat steeds sneller, en iedereen wil er voor elkaar zijn. Ik heb altijd positieve ervaringen overgehouden aan het spel op landelijk niveau.

We brachten altijd veel energie op het veld. Ondanks onze lengte leerden wij wel op een bepaalde manier spelen. We konden de lengte eruit rennen bij de tegenstander.”

Mies: “Wij hebben eerlijk gezegd nooit met lange speelsters in een team gespeeld. Waar het vooral om ging was dat we heel fanatiek waren, en dat konden we ondanks onze lengte compenseren.”

Afgelopen seizoen stappen gemaakt

Beide zussen hebben het vorig seizoen met Apollo goed gedaan in de Eerste Divisie. Ze hadden zelfs de kans om een finaleplek te kunnen bemachtigen. “Sinds Jet ook in het senioren zit, zitten we bij elkaar in het team. In de Eerste Divisie hebben we afgelopen seizoen het voor elkaar gekregen om de Final Four te behalen. Dat was een doel, en daarna wilden we zeker doorstoten naar het pakken van het kampioenschap. We speelden tegen Utrecht Cangeroes dames 2, waar het net niet tegen lukte. We hebben toch op dat moment al over een sterk team beschikt.”

Jet: “Het behalen van de Final Four heeft ons zeker veel gebracht. Voor dit seizoen hebben we zeker veel in onze mars om in de Promotiedivisie ook zo ver te kunnen komen. Sinds dit jaar spelen we in de tweede hoogste competitie van Nederland. Het is uitdagender, en ik denk dat het er zeker in zit om het teams lastig te maken. Hierdoor ontstaat er ook meer spanning, waardoor ik denk dat we klaar zijn voor de volgende stap.”

Dat zijn ze zeker. Inmiddels staan ze tweede in de Promotiedivisie, dus dat is absoluut niet verkeerd! Foto's: Johan van het Reve

Reactie plaatsen

Reacties

Helma Vermeulen
8 maanden geleden

Het zijn mijn nichtjes.Toppers, hoe ver ze zijn gekomen. Ik ben echt trots op hun doorzettingsvermogen en hoe ze zijn.