Opwaartse lijn der ontwikkeling voor Jente Bult

Gepubliceerd op 20 juli 2023 om 13:00

Kampioen worden in de onder 14 jongenscompetitie bij BV Groningen, bij BV Groningen onder 18 kampioen worden en afgelopen seizoen op landelijk niveau bij onder 16 met H.S.V. Haren; Jente Bult maakte het allemaal mee. De 15-jarige forward speelt al een lange tijd bij BV Groningen, en ook bij H.S.V. speelt ze met vriendinnen met wie ze altijd al heeft gebasketbald. Ze krijgt het vaak voor elkaar om mooie prestaties mee te maken, en afgelopen seizoen was dan ook een seizoen om nooit meer te vergeten. Een mooie ontwikkeling gaat Jente tegemoet, waarin haar kracht en haar mogelijkheden absoluut tot uiting zullen komen!

Successen behalen met verschillende teams

Jente weet wat het is om te floreren in deze basketbalsport. Bij BV Groningen en H.S.V. Haren weten ze wat het is om haar in het team te hebben. Jente mag terugkijken op geweldige prestaties de afgelopen jaren. “Op mijn achtste ben ik begonnen met basketballen,” vertelt Jente. “Mijn oudste broer geeft training, en mijn ander broer speelt bij Donar onder 18. Bij BV Groningen ben ik eerst met een jongensteam gaan meetrainen, waarna er later meer meiden bij kwamen waardoor ik in het meidenteam terecht kwam. Ik ben regionaal gaan spelen, en in het onder 14 jongensteam van BV Groningen zijn we kampioen geworden. Zodoende ben ik steeds verder gekomen. Onder 18 van BV Groningen is ook kampioen geworden in de oostelijke competitie. Naast dit team ben ik vorig jaar uitgekomen voor H.S.V. Haren, en daar heb ik ook een geweldig seizoen gespeeld!”

Dit soort mooie momenten heeft Jente meegemaakt met verschillende meiden die altijd in haar leven zijn gebleven. Juist dat maakt het bijzonder; dat je in zulke vriendschap zoveel moois kunt bereiken. “Basketbal is echt een fantastische sport! Je kunt doen wat je wilt, en wat je gevoel zegt. Ik speel mijn hele leven met vriendinnen in het team. Dat is ook een fantastisch gegeven; dat ik met vriendinnen zulke mooie tijden meemaak!”

Voor het eerst basketballen bij BV Groningen

Jente speelt alweer zeven jaar basketbal. Bij BV Groningen was het gelijk raak: hier wil ze bijzondere tijden meemaken! Met succes dus. De forward beschikt over een sterke drive naar de basket, iets waar tegenwoordig zowel BV Groningen als H.S.V. Haren enorm mee mogen boffen. “Ik kreeg training van een jonge dame, dus ik vond het ook leuk dat er vrouwen actief waren in het basketbal. Mijn moeder heeft ook enorm geholpen met de meidenlijn in Groningen, dus dat was echt al heel leuk om erin te komen. Vroeger heb ik altijd toernooien gespeeld en deelgenomen aan trainingskampen. Daarnaast heb ook al vroeg meegedaan aan 3x3 toernooien met Icey Koster en Loïs Hamel, en dat doe ik nog steeds.

Toen ik bij dames onder 18 speelde was ik ongeveer 14 jaar. Dat was echt een fantastische ervaring, helemaal omdat ik mee mocht spelen met oudere dames. Daar heb ik echt enorm veel van geleerd, dus heeft mij echt enorm veel waardevols gegeven.”

Een geweldige tijd met H.S.V. Haren

Een nieuwe uitdaging kwam afgelopen seizoen voor Jente tot stand. Ze zou op landelijk niveau uitkomen met het onder 16 team van H.S.V. Haren. “Het team bestond uit drie groepen: Meiden van H.S.V. Haren zelf, Celeritas Donar en BV Groningen. Tijdens de eerste training was het wel spannend, als in hoe gaat het seizoen verlopen en wat kunnen we verwachten. Het heeft enorm goed uitgepakt. Halverwege hadden we nog niet gedacht dat het zo ver zou komen, want je moet toch spelen tegen teams als Triple ThreaT, Leiden en Landstede Hammers. We gingen eerst kijken waar we terecht zouden komen, en dat werd boven verwachting steeds beter.”

Tijdens de winterstop eindigden Jente en het team zowaar eerste, en ook daarna bleven ze rond de top opereren. Werd het niet tijd om te realiseren dat er toch meer in zou zitten? “Na de competitie kwamen we via de Final Eight terecht, en daarna in de Final Four terecht tegen Triple ThreaT. Dat was echt heel spannend, maar het lukte ons om twee keer van ze te winnen. Dat was natuurlijk helemaal geweldig, want iedereen had het idee dat we in de finale uit zouden komen tegen Leiden. Echter kwam er gezeur over dat Triple ThreaT ons had aangeklaagd, omdat twee speelsters van ons bij de bond uitgeschreven bleken te zijn. Onze coach Ellis Schouten vertelde ons dat we de finale niet mochten spelen. Ze legde helemaal uit waarom. De volgende woensdagavond hoorden we dat we toch mee mochten doen, maar we hadden nog maar één training voor de finale. Zo’n ambiance is geweldig, en om dan te winnen van Leiden na wat er allemaal vooraf was gegaan was zo top en zo fantastisch. Kampioen worden voelt zo gek, zo onwerkelijk om met zo’n meidenteam gewoon te winnen van Triple ThreaT, Leiden en de andere topteams. Maar echt fantastisch!”

Vanwege deze prestatie werd het onder 16 team van H.S.V. gehuldigd tijdens de tweede finalewedstrijd die Donar Groningen thuis tegen ZZ Leiden speelde. Tijdens de rust kwam de meiden het veld op. “Tijdens halftime mochten we het veld op komen. Het voelde heel gek om ineens in de MartiniPlaza op het veld te staan, vol met 4.000 bezoekers. Om zo gehuldigd te worden is geweldig!”

Jente maakt zoveel mooie prestaties mee. Dat gebeurt niet zomaar. Ze beschikt over een vuur in haar, een vuur die haar team de nodige kracht en belangrijke impulsen geven. Een mooie ontwikkeling voor Jente is daardoor zeker aanstaande!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.