1 tegen 1 met Senna Mooijekind

Gepubliceerd op 9 mei 2023 om 13:00

Door te spelen met een dubbele licentie bij zowel Bouncers onder 16 als BS Leiden onder 21 en dames 1 heeft Senna Mooijekind het gevoel dat ze groeit. Eerder kwam ze al uit voor het onder 15 team van de Orange Lions, wat aantoont dat ze zeker getalenteerd is!

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

Ik ben Senna Mooijekind, 15 jaar en speel nu ongeveer acht jaar basketbal.”

2.  Hoe is basketbal in jouw leven gekomen?

Bij Bouncers in Gouda & Waddinxveen ben ik begonnen, en mijn moeder gaf daar basketbaltraining. Ik ging daarvoor altijd al mee naar de hal, en begon ik ook een bal te dribbelen. Sinds mijn zevende ben ik daar gelijk begonnen.”

3.  Wat maakt basketbal jouw favoriete sport?

Als ik op het veld ben, kan ik alles loslaten en mijn ding doen. Dat maakt dat basketbal ook mijn passie is, waarbij ik helemaal mijzelf kan zijn.”

4.  Je bent begonnen bij Bouncers. Hoe was het om daar voor het eerst te spelen?

Tijdens de eerste trainingen vond ik het al heel leuk, en ik mocht al gelijk wedstrijden spelen. Ik vond het dan extra leuk om dat met vrienden te doen, aangezien ik daar veel vrienden heb gemaakt.”

5.  Je speelt nu met een dubbele licentie bij zowel Bouncers als bij BS Leiden. Hoe is het om twee teams te combineren?

Dit is het tweede seizoen dat ik met een dubbele licentie speel. Bij Bouncers speel ik al 8 jaar met de jongens mee, dit seizoen M16-1, en dat heeft mij ook fysiek sterker gemaakt, dit seizoen de overstap naar BS Leiden gemaakt en daar speel ik inmiddels met V21-1 en VSE-1. Het is soms moeilijk om met een dubbele licentie te spelen als de wedstrijden van Bouncers en Leiden tegelijkertijd vallen, maar je kunt het altijd wel oplossen. Met een dubbele licentie ben ik elke dag in de hal.”

6.  Hoe zou je dit seizoen omschrijven?

Bij Leiden ben ik begonnen zonder een idee te hebben hoe het daar is. Het is daar echt voor mij in een stijgende lijn gegaan. Ik krijg zoveel kansen, en daardoor is dit het beste seizoen. Ik groei voor mijn gevoel in de sport. Ik heb het heel erg naar mijn zin met de jongens van Bouncers en de speelsters van de verschillende teams bij BS Leiden.”

7.  Vorig jaar werd je geselecteerd bij het onder 15 team van de Orange Lions in Denemarken. Hoe was het om zoiets mee te maken?

Ik was echt intens blij dat ik geselecteerd werd! Het was een moeilijke competitie, ook omdat je het niet gewend bent om met deze meiden in een team te spelen. Toch kwamen we best snel samen, omdat we allemaal hetzelfde doel hadden. Spelen in een oranje-shirt is fantastisch!

8.  Gaan we jou verder nog terugzien tijdens een EK van de jeugd van de Orange Lions?

Ik hoop het wel, maar dan moet ik wel op tijd hersteld zijn van mijn enkelband blessure. Laten we het hopen, maar de komende jaren met de andere lichtingen kan het zeker ook gebeuren!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.