1 tegen 1 met Imre Nijland & Fien Krommendijk

Gepubliceerd op 26 april 2023 om 13:00

Het seizoen van Peatminers onder 16 begint op een heel mooi seizoen te lijken! Op dit moment staan zij vierde in de dames onder 16 Tweede Divisie competitie, vlak voor het ingaan van de Final Eight in de strijd om het landelijke kampioenschap. Imre Nijland (links) en Fien Krommendijk (rechts) zijn twee speelsters van dit onder 16 team, en we gaan eens nader in op hoe zij basketbal beleven bij Peatminers.

1.  Introduceer jullie zelf eens, wie zijn jullie?

“Ik ben Imre Nijland, 15 jaar en basketbal bij Peatminers in Vriezenveen.”

“Ik ben Fien Krommendijk, 16 jaar en speel ook bij Peatminers.”

2.  Hoe is basketbal in jullie leven gekomen?

Fien: “Inmiddels basketbal ik 10 jaar. Dat komt door mijn familie, want mijn zus en nicht zaten op basketbal, en mijn tante gaf ook al basketbaltraining. Hierdoor besloot ik ook om mee te doen.”

Imre: “Vorig jaar op mijn 14e ben ik begonnen met basketbal. Mijn zus Lauren speelde al basketbal, en mijn oom heeft zelf gespeeld en trainingen gegeven. Door zijn training en mijn zus ben ik ook begonnen.”

3.  Wat maakt basketbal voor jullie zo leuk?

Fien: “Doordat we meer zijn gaan trainen, kunnen we veel meer aan. Ik vind daardoor het spel ook leuk.”

Imre: “Ik vind het fanatisme bij basketbal heel leuk, dat je met z’n allen voor de winst wilt gaan. Je bent echt een hecht team.”

4.  Jullie hebben altijd bij Peatminers gebasketbald. Wat maakt deze organisatie zo bijzonder?

Fien: “Het is enorm gezellig. Er wordt van alles geregeld, zoals het basketbalkamp dat elk jaar wordt georganiseerd.”

Imre: “Iedereen kent elkaar, en het voelt echt als een familie!”

5.  Jullie komen uit voor het onder 16 team van Peatminers. Hoe zouden jullie het onder 16 team omschrijven?

Imre: “Als een heel leuk en open team. Toen ik er net bij kwam, werd ik echt volledig toegelaten. We vullen elkaar heel goed aan. Ook buiten basketbal doen we veel met elkaar: afspreken en naar feestjes gaan.”

6.  Hoe zouden jullie het seizoen omschrijven?

Fien: “Zeker als goed! Laatst hebben we nog van bekerwinnaar Landstede Hammers gewonnen. Wat onze kracht is, is dat we tijdens de trainingen veel uitproberen. Vorig jaar deden we ook vroeg aan teambuilding, en dat heeft ons ook ver gebracht.”

7.  Imre: In hoeverre verschil je qua speelstijl met Lauren?

“Lauren speelt natuurlijk wat langer, dus zij overziet het spel meer. Vanaf het begin ben ik echt een fanatieke speelster. Dat is Lauren ook, maar het verschil is dat ik dit jaar pas speel. Daarnaast speelt zij op de centerpositie, en ik op de forward positie.”

8.  Fien: Is er nog een spannende wedstrijd geweest die je nooit meer zou vergeten?

“Dat was dit seizoen, tijdens een uitwedstrijd in Leiden. Op 3 december 2022 speelden we daar, en wonnen we met 69-70. In de laatste twee seconden mocht Valerie Letteboer twee vrije worpen nemen bij een 69-69 gelijke stand. De eerste vrije worp ging raak, de tweede ging mis waarna wij uiteindelijk wonnen.”

9.  Imre: Stel je staat met twee minuten te gaan acht punten achter. Hoe sta je op zo’n moment in het veld?

“Ik zou natuurlijk zenuwachtig zijn, maar wel altijd de rust bewaren en verstandige keuzes maken.”

10. Fien: Jullie gaan binnenkort de Final Eight spelen. Hoe denk je dat zoiets eruit zou zien?

“Op dit moment staan wij vierde, en dus zouden we als we daar blijven staan tegen Landstede Hammers spelen. Dat zou een mooie zijn, want daar hebben we eerder van gewonnen. Met de juiste mindset zouden we ver kunnen komen.”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.