Nieuwe uitdaging belooft veel moois voor Babette Reinders

Gepubliceerd op 4 april 2023 om 07:00

Babette Reinders is op haar 14e begonnen met basketballen, en wel bij BC Apollo Amsterdam. Vanaf dat moment is ze elk jaar een niveau omhoog gegaan. “Op het Berlage Lyceumschool kon je je in het eerste en tweede jaar opgeven voor schoolbasketbal,” vertelt Babette. “Ik wist wel dat ik basketbal leuk vond, maar ik had nooit de intentie om dat door te zetten. Op de basisschool waren voetbal en hockey het enige dat telde. Op de middelbare school ging basketbal mij wel goed af, en tussendoor ontwikkelde ik mijzelf nog meer op het Museumplein, wat in Amsterdam echt een mooie plek is om jezelf te kunnen ontwikkelen. In de Apollohal leerde ik coach Felix Lechner kennen. Hij vroeg aan mij of ik mee wilde doen met de selectietrainingen. Ik heb mij gelijk ingeschreven, waarna ik terecht kwam in het onder 22 team in de Tweede Klasse.”

Dit begin zou leiden tot mooie tijden voor Babette!

Een mooie start, met als onder 16 tot onvergetelijke tijd

Van het onder 22 team ging Babette naar het onder 16 team van BC Apollo, in een team met meiden rond haar leeftijd. Hechte vriendschappen zijn daaruit ontstaan. “Op dat moment leer je beter de regels kennen, wat ook goed was als je pas op je 14e begint. Iedereen was rond mijn leeftijd, en we speelden enorm leuk samen. Daardoor wist ik dat basketbal meer was dan alleen een sport, gezien het feit dat we het enorm gezellig hadden. We werden ook een keer gehuldigd bij een heren 1 wedstrijd toen wij kampioen werden met onder 16. Dat maakte mij ook enorm gelukkig, dat soort tijden meemaken.”

Passie, vurigheid, talent; elementen die bij Babette centraal staan!

Heftige en mooie tijden

Als collectief maak je heel wat mee. Zo ook bij Babette, variërend met ups en downs. “Bij een teamgenoot van ons was kanker geconstateerd,” vertelt ze. “Zij speelde al heel lang basketbal. Ik weet nog precies dat coach Dino Bergens adviseerde om het even te checken. Toen ze terugkwam, vertelde ze dat ze dachten dat het een vetbult was, maar later bleek het een tumor te zijn. Dat heeft ons echt als team gebroken, aangezien ze echt op het hoogtepunt was als speelster. We waren enorm trots op haar, op wat ze zoal had bereikt. Gelukkig is ze er heel goed van af gekomen, en is ze weer aan het spelen. Dat maakt ons eens te meer trots! Zoiets is een enorm heftig moment geweest om mee te maken.”

We zijn al enorm blij dat het heel goed met haar gaat. Naast dit soort momenten heeft Babette ook mooie tijden meegemaakt. “We zijn met het team naar Lanzarote geweest, en daar in aanraking gekomen met het Spaans basketbal. Ook zijn we naar Israël geweest, een onvergetelijk moment! Je verblijft in gastgezinnen en ze geven je wat mee over hun cultuur. Het familiegevoel bleef altijd bestaan!

De overstap naar BV Hoofddorp

Vanaf dit seizoen is het ervan gekomen. Na zeven jaar Apollo heeft Babette gekozen voor een andere club: BV Hoofddorp, een team die uitkomt in de Promotiedivisie. “Voor mij is de overstap naar BV Hoofddorp een betere stap voor mijn individuele ontwikkeling. Ik weet nog dat ik het moeilijk vond om aan Felix te vertellen dat ik Apollo zou verlaten. Hij was enorm trots op mij. Het is ook niet niks, spelen in de Promotiedivisie. Vanaf het moment dat ik bij had ik er nooit over nagedacht om ergens anders te spelen. Toch kwam het moment dat ik mij nog meer moest ontwikkelen, en dat zag ik op een gegeven moment niet meer gebeuren bij Apollo. Hierdoor ging ik opzoek naar wat bij mij past. Ik dacht gelijk aan Hoofddorp, aangezien een speelster van US Amsterdam mij erover vertelde. Zij heeft er eerder gespeeld, en op dit moment heeft BV Hoofddorp ook ambitieuze plannen om stappen omhoog te maken. Mijn teamgenoot van Apollo, Lotus Sedoc, is met mij meegegaan. Lotus en ik doen veel samen, dus het is echt fijn om haar nog steeds als mijn teamgenoot te hebben. BV Hoofddorp is echt een plek waar ik nog meer volwassener ben geworden. Hierdoor ontwikkel je je ook steeds meer, wat ook goed lukt bij BV Hoofddorp.

Wij voelden gelijk dat dit is wat wij wilden; een team als BV Hoofddorp. Veel speelsters in dit team hebben het basketbalvuur in hun. Wanneer je dat ziet, in combinatie met de geweldige coaches, voelt dat fantastisch! Coach Krista is communicatief heel sterk; over wat ze wil met het team. Ik kan heel goed met haar praten en zij vertelde wat ze verwachtte. Ze kwam heel uitnodigend over, en dat ik deze overstap heb kunnen maken is echt top. Ik ben echt heel blij met mijn keuze!”

Een veelbelovend seizoen

Op dit moment staat BV Hoofddorp gedeeld eerste met CobraNova uit Voorburg. Vorig seizoen troffen beide teams elkaar in de finale van de Promotiedivisie. Babette weet zeker dat zoiets er dit seizoen wederom in zit. “Ik ben ervan overtuigd dat wij in de Final Four heel veel moois kunnen laten zien. De top vijf is heel sterk, met teams als Uitsmijters, CobraNova, dames 2 van Binnenland en Landslake Lions en BS Leiden. Tegen een team als CobraNova is het belangrijk om aanvallend tactisch aan te zijn. Zij kunnen heel goed schieten. Met de groei die wij gaan maken, acht ik heel veel mogelijk. Op trainingen en elke week tijdens de wedstrijden komen we steeds verder. Daarbij, tijdens zo’n Final Four gaat het ook om wedstrijden winnen en begint de competitie zogezegd op nul. Alles is mogelijk, ook voor ons, dus we gaan met enorm veel vertrouwen de laatste maanden van het seizoen in!”

Reactie plaatsen

Reacties

ralph reinders
een jaar geleden

Wat ben ik toch trots op mijn dochter. Hoewel ze nu door een scooter ongeluk (dubbele bernbreuk) even uitgeschakeld is, ben ik er van overtuigd dat ze sterker terug zal komen!

Sanda Negrea
een jaar geleden

Een prestatie om echt trots op te zijn!
Veel succes verder, Babette!