1 tegen 1 met Dominic Mack

Gepubliceerd op 1 januari 2023 om 12:00

Met Triple ThreaT had Dominic Mack de Final Four kunnen halen, maar covid-19 stak er een stokje voor. Vorig seizoen maakte Dominic het met MBCA onder 16 mee, en dit jaar zit zoiets er weer in. Gaat MBCA het kampioenschap pakken?

1. Laten we beginnen met wie je bent, stel jezelf eens voor?

“Ik ben Dominic Mack, 16 jaar en basketbal dit seizoen bij het onder 16 team van MBCA Amstelveen.”

2.  Hoe ben je begonnen met basketbal?

“Toen ik zes jaar was, ben ik met basketbal begonnen in Amerika. Ik heb daar tot mijn negende in een competitie gespeeld, en toen ben ik naar The Challengers in Hoofddorp gegaan, Triple ThreaT en nu voor mijn tweede jaar bij MBCA.”

3.  Waarom is basketbal jouw passie?

“Het is iets wat ik mijn hele leven doe. Ik merk dat ik steeds meer verbeteringspunten verbeter. Daar is het mij om te doen, dat ik sterker wil worden in iets wat ik nog niet helemaal beheers.”

4.  Zijn er spelers waar je naar op kijkt?

“Voor mij is dat Jaden Ivey. Hij zat vorig jaar nog op College, maar speelt nu bij de Detroit Pistons. Hij heeft dezelfde soort speelstijl als ik, en daar leer ik ook meer van.”

5.  Wat is jouw speelstijl precies?

“Vanuit het vangen van de bal gelijk aanvallen, en als ik dribbel wil ik gelijk vanuit de snelheid aanvallen.”

6.  Je begon met basketballen in Amerika. Hoe was het om daar voor het eerst te basketballen?

“Mijn broer speelde al, en ik kwam erachter dat ik best wel goed kon spelen. Wij speelden American football en basketbal tegelijk bij dezelfde vereniging. In Nederland legde ik de focus op basketbal.”

7. In Nederland begon je bij The Challengers in Hoofddorp. Hoe was deze stap voor jou?

“Het was echt leuk, maar ik wilde voor een hoger niveau gaan. Voor landelijk niveau ging ik meedoen aan try-outs bij het onder 14 van Triple ThreaT in Haarlem. Van daaruit ben ik meer sprongen gaan maken.”

8.  Hoe heb je spelen op landelijk niveau ervaren bij Triple ThreaT?

“Het heeft mij enorm veel gegeven. Ze waren echt op winnen gefocust, om zo echt de beste te zijn.”

9.  In seizoen 2019/2020 speelde onder 14 van Triple ThreaT een sterk seizoen, maar later kwam de eerste corona lockdown. Had er dat seizoen een kampioenschap in gezeten?

“Ik denk het wel. In mijn eerste jaar bij onder 14 hadden we een heel sterk team, maar door covid-19 konden we niet doorspelen. Daarna werd het weer zo, maar ik denk dat kampioen worden zeker moeilijk was.”

10. Afgelopen seizoen speelde je na de opheffing van de anderhalvemetermaatschappij bij MBCA Amstelveen. Hoe was het om aan de slag te gaan na Triple ThreaT?

“Bij MBCA kende ik best wel wat spelers. Triple ThreaT was een academy, en omdat ik te ver weg woonde kwam dat niet uit. Mijn vader had met MBCA gesproken, en Serge vindt ik een goede coach. Hij kan heel goed plays tekenen, en zijn basketbal IQ is heel hoog.”

11. Vorig seizoen speelde je in de Final Four met MBCA. Hoe was de landelijk finale in de Maaspoort?

“We speelden tegen Heroes Den Bosch, en met het publiek voelde dat heel anders. We hadden kunnen winnen, maar dat is helaas niet gebeurd.”

12. Tot dusver staan jullie er goed voor in de competitie. Wat zijn jullie verwachtingen?

“Als we alle wedstrijden serieus nemen, kunnen we sowieso de Final Four halen. Tegen teams Leiden, Landstede en Uball moet het zeker lukken!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.