1 tegen 1 met Stefan van der Vliet

Gepubliceerd op 5 december 2022 om 08:30

Na jarenlang gespeeld te hebben voor Noordkop in Den Helder combineert Stefan van der Vliet tegenwoordig het basketballen daar met spelen bij Flashing Heiloo. Hij daagt zichzelf uit naar het bereiken van hogere podia en nog meer bijzondere tijden. Eens zien of dat binnenkort bij Noordkop of Flashing Heiloo te zien is! Foto: Raoul van Eijk

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Stefan van der Vliet, 16 jaar en zit op basketbal sinds ik zeven jaar ben. Ik begon bij Break Out ’88 in Hippolytushoef en zo kwam ik bij Den Helder.”

2.  Hoe is basketbal op jouw pad gekomen?

“We kregen op school een folder van basketbalvereniging Break Out ’88 waarin stond dat je met de open training mocht meedoen. Dat heb ik gedaan, en dat voelde echt enorm gaaf!”

3.  Hoe was het om voor het eerst te beginnen bij Break Out ’88?

“Op dat moment wist ik nog van niks, dus dat niveau daar was op dat moment te hoog voor mij. Al snel wist ik te groeien, en werd ik een drager van het team.”

4.  Je bent daarna gescout door Den Helder. Hoe was het om op landelijk niveau te spelen bij ze?

“Dat was heel anders; qua niveau, wedstrijden en reizen. Het was een grote stap, maar ik raakte er echt aan gewend.”

5.  Spelen bij Noordkop Den Helder, hoe ervaarde je zoiets in het begin?

“Ik zag gelijk wat er van je werd verwacht. Hard werken is iets wat gedaan moet worden, en dat heb ik ook gedaan tot waar ik nu ben.”

Foto: Raoul van Eijk

6.  Heb je nog bijzondere tijden meegemaakt?

“Ik speelde in twee teams bij Den Helder: de onder 12 en onder 14. Onder 14 was echt zwaar en hard waardoor ik er veel van heb geleerd. Onder 12 was echt van mijn niveau, en daarin ontdekte ik ook dat ik door met deze twee teams te spelen, dat ik een drager werd van het team.”

7. Wat heb je zoal bijgeleerd?

“Vooral plays lopen, en altijd op de fundamentals blijven oefenen. Van daaruit kan je doorwerken naar gevorderde plays die uiteindelijk bij de basket eindigen. Dat geldt voor alle posities.”

8.  Je speelt nu bij Noordkop onder 18 en Flashing Heiloo. Hoe is het om met deze twee teams te spelen?

“Fantastisch, aangezien je lekker veel speelt. Met school heb je alleen minder tijd, maar het is wel te doen.”

9.  Wat is jouw verwachting voor dit seizoen?

“Het halen van de Final Four met Flashing Heiloo moet er wel inzitten. Met Den Helder weet ik dat nog niet. De jongens zijn één jaar ouder dan mij, en het lukt mij om daar mee te strijden naar betere prestaties.”

10.  Wat zou je verder willen bereiken?

“In het Nederlands team en spelen in het buitenland. Spanje lijkt mij wel wat, maar zeker ook Amerika. Dat zou echt mijn allergrootste droom zijn!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.