1 tegen 1 met Julia Shahho

Gepubliceerd op 11 november 2022 om 08:30

Met onder 14 beleefde Julia Shahho een heel mooi seizoen. Ze behaalde de finale op landelijk niveau tegen BS Leiden. Een bijzonder moment voor haar, een moment waarbij gezegd kan worden dat er in Julia nog veel mogelijkheden zijn om sterker te worden!

1. Stel jezelf eens voor, wie ben jij?

“Ik ben Julia, 14 jaar en ik speel basketbal bij MBCA onder 16 2 in Amstelveen.”

2. Hoe ben je begonnen met basketbal?

“Mijn zusje Eva zat op basketbal, en dat zag ik zo leuk uit dat ik het ook ben gaan doen.”

3. In hoeverre verschillen jij en Eva van elkaar qua speelstijl?

“Ik ben meer van het verdedigen, en zij goed in het aanvallen. Toch heb ik zeker het idee dat ik meer durf te doen onder de basket en qua drives.”

4. Is er een speler die je echt geweldig vindt?

“Voor mij is dat wel Kobe Bryant. Zijn spel vond ik echt heel mooi om te zien, ook hoe hij ondanks veel blessures toch altijd doorging.”

5. Je hebt altijd al bij MBCA gebasketbald. Hoe was het om daar voor het eerst te beginnen?

“Het was in het begin best moeilijk om het te doen. We moesten allerlei nieuwe dingen leren, maar ik vond het enorm leuk om het elke zaterdagochtend te doen tijdens de Basketball’s Cool.”

6. Hoe was het om competitie te spelen bij MBCA?

“Dat was daarna echt anders, spannender ook. Toch was het altijd heel leuk om dat soort uitdagingen aan te gaan. Spelen bij onder 12 betekende ook meer trainen waardoor je ook steeds beter wordt.”

7. Afgelopen seizoen speelde je op landelijk niveau bij onder 14. Hoe heb je dat seizoen ervaren?

“Het hield in dat we ver moesten reizen. In de competitie waren BS Leiden en BV Hoofddorp de sterke teams van dat seizoen. We hadden zeker een goed team dat echt ver kon komen. Ik weet nog dat we in de competitie geen wedstrijd van Hoofddorp wisten te winnen, maar in de Final Four wisten we ineens van ze te winnen!”

8. Je behaalt de Final Four waardoor je in de halve finale in en tegen het sterke BV Hoofddorp moest spelen. Wat deden jullie anders tegen Hoofddorp in de halve finale dan tijdens de competitie?

“Ik denk dat wij rustiger zijn gaan spelen in plaats van gelijk snel naar de basket te gaan. We passten veel rond, en verdedigden ook veel sterker.”

9. Dan komt het moment dat je in Landsmeer in de finale speelt tegen Leiden. Hoe zou je het gevoel omschrijven dat jouw team in de finale staat?

“Zelf kon ik niet meedoen vanwege een enkelblessure. Het was echt heel leuk om daar bij te mogen zijn!”

10. Je speelt nu bij onder 16 2 van MBCA. Hoe verloopt het seizoen voor jou tot dusver?

“Het is vrij anders dan voorheen. Je speelt tegen andere mensen en in ons team zijn er nieuwe speelsters bij gekomen. We leren ook steeds meer nieuwe spelletjes.”

11. Ambieer je nog verdere nieuwe uitdaging wat betreft basketbal?

“Als spelen op het hoogste niveau van Nederland zou kunnen lukken dan zou ik dat zeker wel doen!”

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.