1 tegen 1 met Axelle van Eupen

Gepubliceerd op 1 november 2022 om 08:30

Voor verdere basketbalontwikkeling ging Axelle van Eupen na jaren gespeeld te hebben in Antwerpen naar Boom. Daar kwam ze terecht in de Eerste Klasse, en een groei naar een hoger platform werd steeds meer zichtbaar. Zo zichtbaar dat ze afgelopen zomer is geselecteerd voor de Belgian Cats onder 20! Foto: FIBA Europe

1.  Introduceer jezelf eens, wie ben jij?

“Ik ben Axelle van Eupen, 19 jaar en studeer momenteel industriële wetenschappen biochemie aan de Universiteit in Antwerpen. Ik zit in mijn derde bachelor jaar. Daarnaast speel ik basketbal bij Phantoms Boom in de Eerste Klasse.”

2.  Hoe ben je met basketbal in aanraking gekomen?

“Mijn mama heeft een lange tijd gebasketbald, tot haar 50e. Via haar ben ik als klein meisje altijd naar wedstrijden van haar gaan kijken, en we hebben ook een tijdje samen in het team gespeeld. Ook mijn halfbroer en halfzussen hebben gebasketbald, dus wat dat betreft zit basketbal in de familie.”

3.  Wat voor type speelster ben je?

“Ik speel op de power forward / center positie. Ik houd wel van goede teamspel en snel spel, en hecht veel waarde aan een hoge teamchemie.”

4.  Waar heb je zoal gebasketbald?

“Heel mijn jeugd, en in het begin van de senioren dames, heb ik bij Antwerp Giants gebasketbald. Twee jaar terug ben ik naar Boom gegaan voor een nieuwe stap en voor verdere ontwikkeling.”

5.  Hoe was het om voor het eerst bij Antwerp Giants te basketballen?

“Zeer goed! Ik heb er enorm goede vrienden gemaakt en enorm veel bijgeleerd. Die club is echt fantastisch en blijft altijd in mijn hart. Tot mijn 14e heb ik altijd in de jongensploeg gespeeld. Dat heeft mij veel gebracht, en ook mijn trainers hebben mij veel gegeven.”

Axelle op weg naar een blockshot. Foto: FIBA Europe

6.  Op een gegeven moment kwam het moment voor jou dat je Eerste Klasse ging spelen. Hoe was het voor jou om op het hoogste niveau te spelen?

“Ik vond Phantoms Boom vanaf het begin al een zeer aangename ploeg met een hele goede coach destijds: Sven Van Camp. Hij had een heel breed inzicht en begeleide je heel goed. Je komt toch in een groep terecht die al langer samen zijn. Die energie zat er al goed in, maar het ging mij echt goed af om erbij te komen.”

7.  Hoe zou je afgelopen seizoen omschrijven?

“Gaandeweg het seizoen kreeg ik steeds meer minuten. Als ploeg zijn we enorm gegroeid, ook naar elkaar. Als je onze speelstijl ziet, dan zie je een dat we als team snel spelen en elkaar overal kunnen vinden. Daar voelde ik mij enorm goed bij.”

8.  Wat zijn jouw verwachtingen voor dit seizoen?

“We hebben twee EuroCup kwalificatiewedstrijden gespeeld tegen het Spaanse Gernika. We hebben ons niet gekwalificeerd, maar in de Eerste Klasse staan we nu gedeeld eerste. Hopelijk kunnen we dat spel doorzetten en hoger eindigen dan afgelopen seizen.”

9.  Afgelopen zomer heb je ook deelgenomen aan het onder 20 EK. Hoe was dat voor jou?

“Echt een toffe ervaring! Ik wist eerst niet hoe ik mij zoiets moest voorstellen. We zijn wedstrijd voor wedstrijd blijven groeien, en geprobeerd het beste eruit te halen. Hierdoor hebben we de laatste wedstrijden ook kunnen winnen waardoor we in de A-divisie zijn gebleven.”

Reactie plaatsen

Reacties

Inge Lenders
2 jaar geleden

Trots op mijn dochter op alle gebied πŸ‘πŸ’ͺπŸ‘Š

Micheline Adriaenssens
2 jaar geleden

Proficiat Axelle , veel succes voor de toekomst , wij zijn fan !

Nancy Jennes
2 jaar geleden

Proficiat axelle , je mag zeker trots zijn op je zelf

Lando
2 jaar geleden

Axelle, je bent een voorbeeldige talentvolle speelster met de juiste mentaliteit en een uitstekende werkattitude.
Heel veel succes verder in je jonge carrière.
πŸ‘ŠπŸΎπŸ‘πŸΎ