Oud-Voice of Holland kandidate Anne Hoogendoorn gaat op in de muziek

Gepubliceerd op 21 juni 2021 om 15:00

Ze is één van de allereerste deelnemers geweest van The Voice of Holland. De 32-jarige Anne Hoogendoorn kan terugkijken op een imposant avontuur bij het populaire RTL-programma. Met haar passie en talent kan ze elke droom binnen de muziekwereld verwezenlijken.

Van droom als ballerina tot droom als zangeres

Muziek speelde bij Anne al op jonge leeftijd een rol. Ze ontdekte al gauw dat zingen voor haar is weggelegd. “Toen ik zes was ging ik viool spelen,” aldus Anne. “Op de muziekschool waar ik les had, had mijn vader basgitaarles, en degene die hem basgitaarles gaf die organiseerde later een bandcoaching. Hij zocht op dat moment nog naar muzikanten. Ik gaf mij als 11-jarige op als muzikant, en toen is het zingen voor mij begonnen. Die band heette Reset. De gitarist die ik daar heb leren kennen is beroepsmuzikant geworden, en speelt voor verschillende soorten bands in het land.

Zingen was echter niet mijn allereerste droom. Vanaf mijn vierde was ik ballerina, en dat wilde ik toen later worden. Ik heb daarvoor ook een dansopleiding gedaan, maar toen ik erachter kwam dat ik kon zingen vond ik dat nog leuker. Ik ben in Utrecht gaan studeren aan de Herman Brood Academie voor zangeres. Het was op dat moment de bedoeling om van zingen mijn baan te maken.”

Dit zag ze haarzelf al op jonge leeftijd doen: met een microfoon in haar hand op het podium staan. Dat is zeer goed gelukt!

Rock als repertoire

Anne kwam er gauw achter wat voor genre muziek haar het beste ligt. Daarvoor heeft ze diverse inspiraties meegekregen. “Ik ben altijd rock-georiënteerd geweest. Mijn jeugd bestond ook uit de oude rock, zoals Led Zeppelin, Guns ’n Roses en Queen. Met mijn huidige band speel ik nog steeds rock, en dat ligt mij nog steeds heel goed. Sinds een jaar of 10 heb ik ook de hardstyle kant leren kennen, een hele andere tak van sport. Zoiets vind ik ook super leuk! Het is niet mijn repertoire, dat blijft toch echt bij rock en pop.”

Een spannend avontuur bij The Voice of Holland

Heel Nederland kent The Voice of Holland inmiddels. Sterker nog, het concept is met de jaren wereldwijd uitgebreid. Ongeveer 11 jaar geleden deed Anne mee aan het allereerste seizoen. “In het verleden heb ik programma’s als Idols en X-Factor voorbij zien komen, maar dat was niet de plek waar ik graag wilde zijn. In 2010 zag ik wat voorbij komen over The Voice of Holland; over wat het inhield. Het was namelijk op dat moment nog niet op televisie geweest. Het concept van wat het inhield sprak mij zeker aan, want mij werd verteld dat ik mocht zingen wat ik leuk vond en mocht zijn wie ik wilde zijn. De audities zijn namelijk ‘Blind Auditions’, werd verteld, dus ze beoordelen jou op dat moment echt puur op je stem. Dat gaf mij het gevoel dat dit een talentenjacht zou zijn waar ik mij wel thuis zou voelen. Ik vond het namelijk belangrijk dat muzikaliteit voorop stond. Toen heb ik mijzelf daarvoor opgegeven, en nog steeds geen moment spijt daarvan gehad!”

Jeroen van der Boom als coach

Het was Anne gelukt om de Blind Auditions door te komen. Jeroen van der Boom had als coach omgedraaid, en dat betekende automatisch door naar de volgende ronde. “Jeroen en ik hebben allebei een totaal ander repertoire. Ik heb heel veel respect voor wat hij heeft gedaan en voor wat hij doet. Waar ik echt veel aan heb gehad, is dat hij mij vertelde dat ik mij helemaal niks moest aantrekken van wat mensen op social media over jou zeggen, in negatieve zin. Zoiets is best heftig, want ik was 21 jaar toen ik aan het programma meedeed. Ik merkte toen dat iedereen echt verschillende meningen over jou heeft op diverse social media kanalen. Hij heeft mij daarvoor gewapend, en daar heb ik echt veel van geleerd en mij op het positieve gefocust. In dat opzicht neem ik nog steeds veel dingen mee van wat hij zei. Het was een super leuke ervaring! We kwamen als team ook naar zijn huis, en mochten we daar dineren. Hij is echt heel lief voor zijn kandidaten, en is bereid jou altijd te helpen! Dat was ook het mooie aan het feit dat ik één van de eerste deelnemers was; dat alles helemaal nieuw was en tegelijkertijd ook heel spannend en leuk. Hierdoor had ik echt een band opgebouwd met alle kandidaten van elk team. Nog steeds volg ik iedereen op alle social media kanalen.”

Het Nederlands publiek kon ook enorm genieten van Anne haar fantastische zangkwaliteiten!

Optreden tijdens de liveshows

Uiteindelijk wordt er opgetreden voor livetelevisie en volle zalen. Anne maakte het allemaal mee tijdens de liveshows van The Voice of Holland. “Elke week voor de liveshows kwamen we op woensdag met z’n allen bij elkaar in een hotel. Dan gingen we donderdag en vrijdag repeteren, waarna dan elke vrijdagavond de liveshows volgden. De liveshows zijn echt heel bijzonder, want er zitten gewoon een paar miljoen mensen naar je te kijken. Wellicht was het goed dat we toen nog geen idee hadden hoe groot het concept was zoals het nu is. We hadden totaal geen idee wat de impact van The Voice of Holland zou zijn. Dat was echt bizar spannend! Mijn hart klopte in mijn keel, en dan begon die muziek ‘This is The Voice…’ door de studio als het jouw beurt was. Toch was het een hele fantastische ervaring, iets wat ik echt nooit meer vergeet! Ik heb van alles meegemaakt: zes keer in AFAS Live opgetreden, de miljoenen kijkers, de handtekeningensessies; het kon niet op! Wat het mij ook heeft opgeleverd is dat ik weet dat ik nooit meer een professionele muziekcarrière zou willen. Die wereld is echt moeilijk om daarin je mannetje te staan. Daar heb je veel hulp bij nodig. Iedereen heeft een mening over je, en dat moet je echt aankunnen. Toch was het één van de mooiste tijden in mijn leven!”

Anne haar debuutalbum: Sugary

Haar vermogen om te schitteren op het podium werd beloond. In 2011 bracht Anne een eigen album uit genaamd Sugary. Echt een topprestatie mag zoiets genoemd worden! “Dat was heel gaaf!” vertelt Anne enthousiast. “Op dat moment had ik nog in gedachte om mijzelf volledig op de muziek te storten. Ik heb echt met hele leuke muzikanten muziek kunnen maken. Ook het vele optreden was een cadeautje om na The Voice of Holland mee aan de slag te kunnen gaan. Toch ontdekte ik toen dat het pittig was. Sinds een tijdje is muziek weer in mijn leven gekomen, maar dan op een ander vlak.”

Hard work pays off: een fantastisch album heeft Anne na haar deelname kunnen uitbrengen!

Iets van jezelf uitbrengen is niet zomaar iets. Anne heeft zoiets voor elkaar gekregen, en dat bewijst dat ze gaat voor alles wat ze voor ogen heeft. Volg haar, want ze heeft ontzettend veel potentie om van alles te kunnen bereiken binnen de muziekwereld!

We zullen Anne op nog veel andere manieren zien schitteren!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Kelly Beerens
4 maanden geleden

Toppertje!

Bryant Abath
3 maanden geleden

Dat is ze zeker Kelly!