Anne Hoogendoorn gaat op in de muziek

Gepubliceerd op 21 juni 2021 om 08:30

De 32-jarige Anne Hoogendoorn kan terugkijken op een imposant avontuur binnen de muziek. Met haar passie en talent kan ze elke droom binnen de muziekwereld verwezenlijken.

Van droom als ballerina tot droom als zangeres

Muziek speelde bij Anne al op jonge leeftijd een rol. Ze ontdekte al gauw dat zingen voor haar is weggelegd. “Toen ik zes was ging ik viool spelen,” aldus Anne. “Op de muziekschool waar ik les had, had mijn vader basgitaarles, en degene die hem basgitaarles gaf die organiseerde later een bandcoaching. Hij zocht op dat moment nog naar muzikanten. Ik gaf mij als 11-jarige op als muzikant, en toen is het zingen voor mij begonnen. Die band heette Reset. De gitarist die ik daar heb leren kennen is beroepsmuzikant geworden, en speelt voor verschillende soorten bands in het land.

Zingen was echter niet mijn allereerste droom. Vanaf mijn vierde was ik ballerina, en dat wilde ik toen later worden. Ik heb daarvoor ook een dansopleiding gedaan, maar toen ik erachter kwam dat ik kon zingen vond ik dat nog leuker. Ik ben in Utrecht gaan studeren aan de Herman Brood Academie voor zangeres. Het was op dat moment de bedoeling om van zingen mijn baan te maken.”

Dit zag ze haarzelf al op jonge leeftijd doen: met een microfoon in haar hand op het podium staan. Dat is zeer goed gelukt!

Rock als repertoire

Anne kwam er gauw achter wat voor genre muziek haar het beste ligt. Daarvoor heeft ze diverse inspiraties meegekregen. “Ik ben altijd rock-georiënteerd geweest. Mijn jeugd bestond ook uit de oude rock, zoals Led Zeppelin, Guns ’n Roses en Queen. Met mijn huidige band speel ik nog steeds rock, en dat ligt mij nog steeds heel goed. Sinds een jaar of 10 heb ik ook de hardstyle kant leren kennen, een hele andere tak van sport. Zoiets vind ik ook super leuk! Het is niet mijn repertoire, dat blijft toch echt bij rock en pop.”

Het Nederlands publiek kon ook enorm genieten van Anne haar fantastische zangkwaliteiten!

Anne haar debuutalbum: Sugary

Haar vermogen om te schitteren op het podium werd beloond. In 2011 bracht Anne een eigen album uit genaamd Sugary. Echt een topprestatie mag zoiets genoemd worden! “Dat was heel gaaf!” vertelt Anne enthousiast. “Op dat moment had ik nog in gedachte om mijzelf volledig op de muziek te storten. Ik heb echt met hele leuke muzikanten muziek kunnen maken. Ook het vele optreden was een cadeautje om na The Voice of Holland mee aan de slag te kunnen gaan. Toch ontdekte ik toen dat het pittig was. Sinds een tijdje is muziek weer in mijn leven gekomen, maar dan op een ander vlak.”

Hard work pays off: een fantastisch album heeft Anne na haar deelname kunnen uitbrengen!

Iets van jezelf uitbrengen is niet zomaar iets. Anne heeft zoiets voor elkaar gekregen, en dat bewijst dat ze gaat voor alles wat ze voor ogen heeft. Volg haar, want ze heeft ontzettend veel potentie om van alles te kunnen bereiken binnen de muziekwereld!

We zullen Anne op nog veel andere manieren zien schitteren!

Reactie plaatsen

Reacties

Kelly Beerens
3 jaar geleden

Toppertje!

Bryant Abath
3 jaar geleden

Dat is ze zeker Kelly!