Verwelkom de lente bij retreat Be in your Element

Gepubliceerd op 29 maart 2024 om 16:00

Van vrijdag 19 t/m zondag 21 april 2024 vindt het retreat Be in your Element plaats bij retreat locatie Oetdoor te Haarlo. Dit retreat nodigt deelnemers uit om de elementen in henzelf te laten stromen, zich te verbinden met hun innerlijke kracht en de balans terug te vinden. Geleid door de seizoenen en geïnspireerd door de vier elementen, verwelkom aarde, water, vuur en lucht bij deze retreats. Tijdens Be in your Element maak jij een unieke reis naar binnen.

Het element dat bij het retreat van 19 t/m 21 april hoort is het element lucht. Heb je interesse in het retreat? Bezoek hun website en boek jouw ticket.

Het ontstaan van Be in your Element

Het retreat Be in your Element wordt georganiseerd door Marissa Bolink en Sophie Hofman (links en rechts op bovenstaande foto's).

Sophie is in het dagelijks leven werkzaam in het ziekenhuis en als ZZP'er. Op haar zoektocht naar geluk kwam de vraag omhoog: ‘Hoe kan ik het dichtst bij mijzelf komen en het gelukkigste leven leiden?’ "Mijn reis begon toen ik verschillende retreats ging bijwonen in Frankrijk en Bali en hier de kracht ontdekte van cacao," vertelt Sophie. "Er ging een wereld voor mij open waarbij ik de verbinding met mezelf meer kon gaan ervaren. Tijdens mijn reis naar binnen ging ik steeds meer voelen wie ik in essentie ben. Het is voor mij het grootste cadeau om mezelf en de mensen om mij heen in hun totaliteit te mogen zien en omarmen. Een ding is zeker: 'Wat je naar buiten uitstraalt, krijg je terug'.”

Marissa houdt ontzettend veel van reizen en heeft haar eigen camper. Sinds drie jaar is ze freelance eventmanager en is destijds in het diepe gesprongen door haar baan op te zeggen. “Ik wilde zien waar het schip zou stranden, en ik ga lekker met de flow mee. Er is altijd wel een haven waar ik kan aanmeren als ik zekerheid nodig heb. Wat ik leerde is dat leven met de flow mij meer brengt dan lange termijnplannen. Juist daarom sta ik nog meer open voor het moment en de kansen die het hier en nu bieden. Tijdens mijn eigen innerlijk reis voelde ik hoe waardevol het is om een evenement bij te wonen waar zelfontwikkeling centraal staat. Dat is ook mijn drijfveer om anderen kennis te laten maken met een retreat als Be in your Element, want ik wens iedereen het gevoel toe van meegaan op de flow van de seizoenen.

Marissa en Sophie houden wel van nieuwe uitdagingen, en pakken de eerste editie meteen groots aan. Al was het organiseren van het retreat soms even spannend. Toch is het Sophie en Marissa gelukt om dit te realiseren. “In één woord: WAUW! Dit is hoe het voelde voor ons toen Be in your Element officieel een feit werd.”

Het thema lucht

Het eerste retreat van Be in your Element staat in het teken van het element lucht. Lucht staat symbool voor de lente en de kracht van beweging en communicatie.

“Be in your Element begon met dat ikzelf steeds meer merkte dat het belangrijk is om met de seizoenen mee te bewegen, en ook met de elementen die met de seizoenen verbonden zijn," vertelt Sophie. ". "Zo kwamen wij op het idee om met de elementen te gaan werken tijdens het retreat."

Stap met ons de lente in

Het weekend van 19 t/m 21 april staat in het teken om fysiek en mentaal de deur naar buiten open te zetten en jezelf de vraag te stellen: “Wat geeft mij lucht en lichtheid in het leven?”

In het programma zijn verschillende workshops te volgen, aangeboden door diverse ondernemers, zoals: vrouwen- en mannecirkels, cacao ceremonie, yoga en meditatie, ademreizen, ijsbad sessies en intuïtief schilderen. Ook bieden we diverse momenten van ontspanning aan, zoals op zaterdagavond de livemuziek van May & June. “Maar heb jij op andere momenten tijdens het weekend behoefte aan een moment voor jezelf, dan ben jij vrij het groen in te trekken, het meer in te duiken of heerlijk te relaxen in de hangmat.” vertelt Marissa.

Met de focus op de vier elementen en de seizoenen, biedt het retreat een unieke kans voor deelnemers om zich te verbinden met zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen. Be in your Element laat jou zien dat persoonlijke transformatie mogelijk is voor iedereen die bereid is de reis naar binnen te maken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.